• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kursak mantari

araftayimxd

Yeni Üye
Dışkıda yem vardı kusması vardı veteriner metparid mikostatain. Verdi işe yaramadı başka bı tavsiyesi olan var mı veterinerin bilgisi bu kadar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba eğer kursak mantarı ise iyi ilaçlar vermiş ama dışkıda yem varsa megabakteri de olabilir. O zaman mikostatin yetersiz kalır. Tedaviyi kaç gün ve ilaçların dozajlarını nasıl kullandınız. Ağızdan mı yoksa sulukta mı sulukta ise kaç damla vs biraz detay verir misiniz

araftayimxd

Yeni Üye
Mikostatini gün içine yayicak şekilde 1ml
Metpqridi sabah akşam 2 damla en başta dışkıda yem vardı şuan yok ama belirli şekilde kilo vermis ağızdan 30 gün ise yaramazsa tollisan amfo b almayı düşünüyorum ama veteriner de dozajini Nadi yapilcagink bilmiyor

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anlayamadım 30 gün mikostatin mi kullanacaksınız öyleyse eğer süre fazla mantar tedavisi genelde 14 gün sürer zaten kuşta beş, altı veya yedinci günden sonra kusmalar da azalma vs görülür eğer yedinci günden sonra kuş iyileşme eğilimi göstermiyorsa ilacı uzun süre kullanmaya gerek yok. Gelelim amfoterisin b ye en etkili yöntem sabah akşam olacak şekilde ağızdan bir damla verilir. Ve tedavisi uzun sürer megabakteri de ve mantar da en iyi ilaç diyebilirim. Ama ağır bir ilaç olduğu için mutlaka sonrası karaciğer koruyucu ve probiyotik ile desteklenmesi gerekir. Ama veteriner hekim gözetiminde kullanılması en uygun olanı. Kuşun videosunu ve temiz beyaz peçeteye yeni yapılmış dört beş dışkıyı görebilir miyiz.

araftayimxd

Yeni Üye
Dışkısı normal oldu yapışkan bir yapida mikostatain 13 gün kullandım hala da kullanıyorum ama kilo vermesi devam ediyor yem yiyior kusması yok suan

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kusma gittiyse iyileşme eğilimi gösteriyorsa tedaviye devam edin o halde. Ama kilo kaybetmemesi gerekir videosunu ve dışkıları görürsek daha iyi olur.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşun görüntüsü iyi duruyor ama fotoğraf aldatıcı olabiliyor. Siz müsait zamanınızda streamable.com üzerinden videosunu ekleyin. Genel hâlini görelim tek dışkıya bakarsak pek iyi durmuyor ama birden fazla dışkı bize daha sağlıklı bilgi verir. Dışkıyı peçeteye koymak için elinizle veya başka bir şeyle müdahale etmeyin peçeteye düştüğü gibi fotoğraflayın. Kuş kaç gram bu arada.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşun gramajı iyi. Yerli muhabbet kuşları için ideal kiloda benim oğlum da hasta değil 35-36 gramlarda geziyor. Ben kuşu iyi gördüm bence şuan için amfoterisin ertelenebilir mikostatin devam edin tedavi bitimi sonrası dışkıyı toparlaması için bir süre kaliteli probiyotik takviyesi yapınız.

araftayimxd

Yeni Üye
Megabaktere bağlıysa işe yarar mi ki nikostatainbide göğüs kemiği ne kadar sivri olunca problem demek

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Megabaktere bağlıysa işe yarar mi ki nikostatainbide göğüs kemiği ne kadar sivri olunca problem demek
Başta da dediğim gibi megabakteri de mikostatin genelde fayda sağlamaz mikostatin daha çok yüzeysel mantarlarda etkilidir. Bence tanı konulmadan amfoterisine başlamayın. Yani dışkı analizinde megabakteri olup olmadığı net şekilde çıkar. Labaratuvar da yapılan dışkı analizleri genelde bir haftadan önce çıkmıyor kuşun bekleme süresi varken ( videodaki görüntüsü iyi durduğu için )bence test yaptırıp ona göre kullanın yada kullanmayın.

Son düzenleme:

araftayimxd

Yeni Üye
Amfoterasin de yuzeysel bı ilaç sindirim sistemi boyunca diye biliyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Amfoterasin de yuzeysel bı ilaç sindirim sistemi boyunca diye biliyorum
Aynı etkiye sahip ilacı ben size tekrardan neden önereyim. Şöyle diyim o zaman amfoterisin az da olsa kana karışıyor ve derin mantar enfeksiyonlarında nokta atışı bir ilaçtır. O yüzden kuşa analiz yapılması taraftarıyım megabakteri yoksa boşuna ilaç yüklemesi yapılmasın.

Üst Alt