• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Kursak mantari

neva34

Yeni Üye
Merhaba erkek muhabbet kusum var 5 yaşlarında.son zamanlarda biraz keyifsiz gibiydi bende kış aylarında olmamıza bağlamıştım bu durumu.istahi yerindeydi ama 2 gündür istahi gitti sürekli uyur oldu.bizde bugun veterinere götürdük kursak mantari ve az karaciger büyümesi baslamis dedi.ilaclar yazdim önereceğiniz biseyler var mı?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Reçeteyi Ekler misiniz ? Röntgen Sonucu Varsa Onu da Paylaşın Lütfen.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Besleme Mutlaka Yapın. Yemiyorsa Siz Besleyin. Verdiği İlaçlar Güzel Ama Fazla İlaç Verilmiş. Amphotericin B Bazen Tek Başına Yeterli Oluyor. @Aslı Ö. 🌹

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba katılıyorum Ezgiye. Amphotericin b etkili bir ilaçtır. Megabakteri yada ciddi kursak enfeksiyon hastalıklarında baskılayıcı değil direkt mantarları öldürücü etkiye sahip. Yanında avicera nın destekleyici takviyelerini de vermiş. Yalnız amphotericin b tek başına ağır bir ilaç olduğu için tedavi bitimi sonrası karaciğer koruyucu mutlaka kullanın.

neva34

Yeni Üye
İlaçlara dun gece başladık.2-3gun devam edip sonra vitamin ve amphoterisine 1 haftamı devam etsem.1 hafta sonra kontrolü var.dun akşam ilaçlardan sonra biraz acilmisti yedi biraz ama bugün hiç yemiyo hep uyuyo.veteriner arada kötüde olabilir iyide dedi.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Fazla ilaç yüklenmesi var. İlaçları kesinlikle arka arkaya aynı anda vermeyin. Aradan bir saat kadar zaman geçsin. Hekiminiz ilaçları yedi gün kullanın ve sonrası kontrol demiş. Peki kuşta kusma var mıydı. Yani sadece kursak mantarı varsa bu kadar ilaç yüklenmesi ağır gelir. Yine de veterinerin önüne geçmek olmaz. Kanatlı hekimse tabi.

neva34

Yeni Üye
İlaçları 10ar dakika arayla verin birkaç gün sonra 5er dakika dedi.kusma yoktu kilosuna baktı ona gore ilac yazcam dedi ama bende bugün daha durgun görünce korktum ilaçları ağırmı geliyo acaba diye.sabahtan beri hicbisey yemedi ilaçları sırasıyla veriyoruz.kuslar konusunda uzman bulmak o kadar zor ki önerebileceğiniz bir veteriner var mı istanbul 'da

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yani kiloya bakıp bu kadar fazla ilaç vermek çok mantıklı gelmedi. Hemde en ağır ilaçlardan biri. Size yan etkisi olmayan kursak mantarı için ilaç önerebilirim ama çocukta kusma da yokmuş. Başka kanatlı uzmandan destek almanız daha uygun olur. İstanbulun neresinde ikamet ediyorsunuz. Birde çocuğun durumunu merak ettim. Tünekte videosunu ve beyaz peçeteye yeni yapılmış dört beş dışkıyı atar mısınız.

neva34

Yeni Üye
Avrupa yakasında ikamet ediyorum ama uzman olsun yeterki Anadolu yakası Avrupa yakası farketmez gotururuz. Diski pek yapmiyo kağıdını yeni temizledim yaptığında atarım.yemedigj için diskoda yok(en son besleme maması vercem o zaman illa yapar atarim

Ekli dosyalar

neva34

Yeni Üye
Su anda kafese gitmiyo eşim kafeste yakalayıp ilac veriyo diye omuzumda duruyo)

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sizin için baktım. İki sayfayı inceleyiniz. Yorumlara göre gidin. Kuşun durumu iyi görünmüyor. Fazlasıyla kabarık duruyor.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Avrupa yakasında ikamet ediyorum ama uzman olsun yeterki Anadolu yakası Avrupa yakası farketmez gotururuz. Diski pek yapmiyo kağıdını yeni temizledim yaptığında atarım.yemedigj için diskoda yok(en son besleme maması vercem o zaman illa yapar atarim
Hangi ilçedesiniz?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Karşı size mesafe nasıl bilmiyorum malum İstanbul trafiği ya Küçükçekmece pet kuş veteriner kliniği, Güngören Veteriner Kliniğinde Mizgin hoca yada Ümraniye Vetumay veteriner kliniğine gitmenizi tavsiye ederim. Konumunuza en yakın uzmanlar bunlar.

Memnun kalma durumuna göre sıralama,
Vetumay
Küçükçekmece
Güngören

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Röntgeni almadim bu hafta kontrole gidince alırım.durumunda düzelme olmazsa bide oraya götürürüm.cok üzücü bir durum(
Mantarın tedavisi zordur inşallah bir an önce toparlar isterseniz mamaist.com hattıyla iletişime geçin Zeolit tozu temin edin 10 gün boyunca mercimek tanesi kadar yediğine emin olun. Yeme içme durumuna dikkat edin. Eğer durum kötüleşirse Allah korusun zaman kaybetmeden gidin.

Üst Alt