• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kursak Mantarı

Shaper

Aktif Üye
Yavru kuşumun vücudunda hava baloncukları var, Gün içerisinde 3-4 kez (hareketlerine bağlı olarak sanırım) belirginleşiyor sonra kayboluyor, kursakta varda ordan mı geliyor tam olarak anlayamadım, anatomilerine hakim biri daha iyi anlayacaktır, kursakta var mı şişlik anlayamadım tüylerini kaldırıp derisini incelemeye çalıştım ama gözükmüyor dokunduğum zamanda sert değil ama çok şişte değil normal kursak hacminde. 3 gün öncede vardı hava. Anaçlar besliyor el besleme yapmadıım hiç. Hareketleri vs normal. Bildiğim kadarı ile kursakta enfeksiyon sonucu hava şişkinliği oluşuyor eğer öyleyse nasıl bir yol izlemeliyim, elimde mikostatin var.Ekli dosyayı görüntüle 27567Ekli dosyayı görüntüle 27569

Bahar Y.

Müdavim
Evet kursakta hafif bir şişlik var, parmaklarınız yardımıyla aşağıdan yukarıya kursağa masaj yaparsanız geçer, tekrar şişerse eğer kursak mantarına işarettir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Onlar hava kesesi annesi beslerken hafif hava dolabilir

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Takibe devam etmekte fayda var, şişlik çok olursa grusak mantarı ile ilgili tedaviye başlamak gerekir ama şişlik az ise anne/baba beslerken oluşan bir durumdur, o zaman tedavi gerekmez

Shaper

Aktif Üye
Takibe devam etmekte fayda var, şişlik çok olursa grusak mantarı ile ilgili tedaviye başlamak gerekir ama şişlik az ise anne/baba beslerken oluşan bir durumdur, o zaman tedavi gerekmez
Teşekkürler, takipteyim.

Üst Alt