• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak mantarı ve hapşırma

bademiko

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma hareketi nefes almakta zorluk
Hastalık Belirti Tarihi
10 Eki 2022
Kullanılan İlaç
Zolax fungi stop
Kuşumun birkaç aydır yaptığı kusma hareketinin artması(kusma yok) ve nefes alırken yem yerken ses çıkarması sonrasında kursak mantarı olduğunu düşündüm ve araştırdıktan sonra zolax isimli ilacı uygun dozda iki günde bir olmak üzere suluğuna ekledim. İlacı kullanmaya başladıktan sonra çoğu şikayeti geçti. Ancak ilacı bir hafta önce vermeyi bıraktım ve eskisinden daha kötü oldu. Kusma hareketini çok daha sık yapıyor ve durduğu yerde bile nefes alırken zorlanıyor. Yem yemekte de zorlanmaya başladı ama şu an yeterli miktarda yiyor takip ediyorum. Üç gündür fungi stop ilacını vermeye başladım ama kusma hareketi ve sonrasında uzun bir süre hapşırması aşırı sık olmaya başladı (videosunu ekliyorum) Bu süreçte probiyotik ve vitamin takviyesini yaptım yeşillikler dışında meyve vs. vermemeye dikkat ettim. Ağırlığını günlük olarak takip ediyorum ve bir değişim yok 42 gram. Çevremde kuşlarla ilgilenen bir veteriner yok ve böyle hastayken uzun mesafelere de götürmeye çekiniyorum. Ne yapabilirim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba bir haftalık zeolitli besleme bu hareketi çözer 👍 ayrıca ben başka bir şey olduğunu düşünüyorum tünekte net bir video görebilirmiyim yüzüde görünecek kursaga dokunun sert mi yumuşak balon mu?

bademiko

Yeni Üye
Tünekte bu şekilde kursağına baktığımda sert ile yumuşak arası geldi ama çok dokunamıyorum çünkü inanılmaz derecede acı çeker gibi ses çıkarıyor tuttuğumda

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tünekte bu şekilde kursağına baktığımda sert ile yumuşak arası geldi ama çok dokunamıyorum çünkü inanılmaz derecede acı çeker gibi ses çıkarıyor tuttuğumda
Evet bronşları dolmuş balon oluyor tavsiyem size kanatlı uzmanına götürün nerede ikamet ediyorsunuz? Kuşun röntgeni çekilirse iyi olacak daha önce yumurta yaptı mı?

bademiko

Yeni Üye
Balıkesirde yaşıyorum yakın olarak götürebiliceğim güvenilir bir veteriner tavsiyeniz var mı? Hiç yumurtlamadı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

bademiko

Yeni Üye
Merkezdeyim çevre illerdeki kanatlı uzmanlarıyla görüşeceğim

Üst Alt