• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Kursak mantarı vakası bir kayıp

rosapetalis

Yeni Üye
Kullanılan İlaç
Triflucan
Merhaba anne 4 yaşında ve yavru 2 yaşında Sultan papağanı kuşum beraber kalıyorlardı aynı kafeste yavrusu 2-3 günde birden zayıfladı göğüs kemiği çok keskin bir şekilde çıktı sonra tam triflucan'a başlayacaktık gece kafeste ölü buldum anneyi ayırdım ayrı kafese şimdi bu annede de 4 yaşında mantar olasılığı var mı şu an sağlıklı yem yiyor herhangi bir belirtisi yok ama ben ne olur ne olmaz ağzına bir damla triflucan şurup damlattım bir kere devam etmeli miyim yoksa suluğuna mı Bir iki damla koyalım mı? Birde diğer kafesi ne ile dezenfekte edeyim? Şimdiden teşekkürler...

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşun mantardan öldüğünü nasıl anladınız. Kuşta herhangi bir belirti yoksa önermem. Elinizde virkon s varsa onunla temizlenmesi uygun olur yoksa beyaz karbonat veya sirkeli su da olur.

rosapetalis

Yeni Üye
Merhaba kuşun mantardan öldüğünü nasıl anladınız. Kuşta herhangi bir belirti yoksa önermem. Elinizde virkon s varsa onunla temizlenmesi uygun olur yoksa beyaz karbonat veya sirkeli su da olur.
Neden ölmüş olabilir peki kusmuk da vardı bi tane ama son güne kadar neşeliydi uçuyordu yanlız bitek suluğu kötü kokuyodu yemleri içine koyup yiyodu

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Neden ölmüş olabilir peki kusmuk da vardı bi tane ama son güne kadar neşeliydi uçuyordu yanlız bitek suluğu kötü kokuyodu yemleri içine koyup yiyodu
Kursak mantarı ise bir anda kusup ölmez. Öncesinde hastalık belirtileri olur. Birkaç günde zayıfladı ise megabakteride hızlı yayılır buda kurumaya sebep olmuş olabilir. Yada hangi hastalık olduysa belirti verdi anlamadınız.

rosapetalis

Yeni Üye
Kursak mantarı ise bir anda kusup ölmez. Öncesinde hastalık belirtileri olur. Birkaç günde zayıfladı ise megabakteride hızlı yayılır buda kurumaya sebep olmuş olabilir. Yada hangi hastalık olduysa belirti verdi anlamadınız.
Valla birşeyi yoktu yem yiyodu neşeliydi hatta annesi ile çiftleşmeye çalıştı

rosapetalis

Yeni Üye
Sizce ne hastalıgı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sizce ne hastalıgı
Bunun net cevabını veremem size. Her şey ihtimal dahilinde. Bakteriyel olabilir. Bir anda olduysa kalp krizi olabilir beynine pıhtı atıp ölmüş olabilir vs vs. Kursak mantarında kuş yemden kesilir yada eski iştahı olmaz sık sık salyalı kusar kabarır eski hali neşesi olmaz. O yüzden pek kursak mantarına yoramadım.

rosapetalis

Yeni Üye
Bunun net cevabını veremem size. Her şey ihtimal dahilinde. Bakteriyel olabilir. Bir anda olduysa kalp krizi olabilir beynine pıhtı atıp ölmüş olabilir vs vs. Kursak mantarında kuş yemden kesilir yada eski iştahı olmaz sık sık salyalı kusar kabarır eski hali neşesi olmaz. O yüzden pek kursak mantarına yoramadım.
Gözüde böyle bi kapandı bi tarafı teramisin sürdüm gözü açık gitmiş anneye geçer mi bu yada anneden mi aldı acaba

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Gözüde böyle bi kapandı bi tarafı teramisin sürdüm gözü açık gitmiş anneye geçer mi bu yada anneden mi aldı acaba
Merhaba başınız sağ olsun 🤲🤲
Gözünde bakteri varmış enfeksiyon veya mantar da olabilir,
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir 3 gün üst üste verin lütfen
Kafesi dezenfekte edin varsa farklı kafeste kalsınlar

rosapetalis

Yeni Üye
Merhaba başınız sağ olsun 🤲🤲
Gözünde bakteri varmış enfeksiyon veya mantar da olabilir,
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir 3 gün üst üste verin lütfen
Kafesi dezenfekte edin varsa farklı kafeste kalsınlar
Neden olur bu peki diğer kuş için riskli mi şuan iştahı hareketi yerinde annenin

Üst Alt