• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kursak mantarı şüphesi

Cipicipi

Yeni Üye
Merhaba kuşumda bir kaç haftadır değişiklik farkediyorum. Erkek 2 yaşında oyuncakları görünce kur yapıyor ve besleme hareketi yapıyor. Kafeste sürekli gagasını bir yere vuruyor besleme hareketi gibi ağzında son bir kaç gündür kusuk kokusu gelmeye başladı genelde beslemeye çalıştıktan sonra koku geliyor onun dışında yok. Pazartesi gerwit çarşamba entrobac cuma bt amin hafta sonları sebzeyle birlikte zeolit tozu veriyorum. İştah kaybı yok Kursak mantarı olmasından korkuyorum bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Dışkı iyi gözüküyor maşallah çok hareketli oyuncaklara kur yapması normal bir davranış ki bazılarında bu fazla olabiliyor. Hafif bir koku bazen olabiliyor ben kusmasına müsaade etmiyorum. Ancak bu beyefendi biraz kilolu gibi duruyor kaç gram biliyor musunuz? Cere rengi itibariyle karaciğer de yağlanması olabilir yâda hormonal bir durum da olabilir. Tedbiren kontrol amaçlı bir röntgen çektirip muayene ettirin içinizin rahat etmesi içinde ki ben 6 ayda bir yaptırıyorum analiz isteyin.

Cipicipi

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim 50 gr biraz kilolu haftada bir aspur veriyorum onun etkisi olabilir mi acaba kilo almasında

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim 50 gr biraz kilolu haftada bir aspur veriyorum onun etkisi olabilir mi acaba kilo almasında
Evet kilolu hareket etsin uçsun ki hareketli bir çocuk zaten darı oranı yüksek yağlı tohum oranı az yem tercih edin hafta 3 defa sebze verin meyve çok çok az verin şuanki beslenme düzeni nedir yem ne kullanıyorsunuz?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Versele laga da oldukça yağlı tohumlar var onun yerine Gold Wings Premium öneririm bizde versele laga dan buna geçiş yaptık kiloyu kontrol altına aldık hangi ildesiniz var ise uzman önerelim karaciğere bakılsın.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba cere de sorun yok. 🌸 Mutasyona bağlı erkekte cere rengi pembe mavi arası olabilir. Kur kusmasının kokusu çok iyi olmaz. Bu çocuğun kursak mantarı olma ihtimalini düşük görüyorum. Daldarıyı kesin vermeyin son dışkılar tohum seçimi gibi geldi. Ama içinize sinmiyorsa genel kontrol ve dışkı analizi için Petyum Derya hanıma götürebilirsiniz.

Cipicipi

Yeni Üye
Merhaba cere de sorun yok. 🌸 Mutasyona bağlı erkekte cere rengi pembe mavi arası olabilir. Kur kusmasının kokusu çok iyi olmaz. Bu çocuğun kursak mantarı olma ihtimalini düşük görüyorum. Daldarıyı kesin vermeyin son dışkılar tohum seçimi gibi geldi. Ama içinize sinmiyorsa genel kontrol ve dışkı analizi için Petyum Derya hanıma götürebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim ☺☺ @EzgiA @Aslı Ö. @Tarık T.