• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kursak mantarı mı?

leylabüşra

Aktif Üye
sevgili kuş severler. bir durumla karşı karşıyayım ama nasıl bir hastalık olduğunu tam anlayamadım. 7 gün önce erkek kuşum dişi kuşun ağzına kusarken bouynunda bir şişlik gördüm ve hemen alime alıp kontrol ettim. balon gibi bir yapı ve içi hava doluydu. hemen kafeslerini ayırdım ve bir veteriner hekim ile iletişime geçtim. kursak mantarı belirtilerinden herhangi biri yoktu. ne ağız içinde beyaz oluşum ne iştahsızlık ne harketsizlik ne de kusma. ancak 2. gün için tekrar dışkı ve gözlem istedi. dışkı ishal gibiydi ve kursakta hafif bir şişlik mevcuttu. 3. gün akşamına kadar herhangi bir teşhis tam olarak bırakılamadı. ve kuşum kusma hareketi yapmaya başladı ancak yine ağız içi temiz kusma yok dışkı da problem yoktu. bu durumu anlatınca 2 ilaca başlandı. gentavilin ve nevrit gentavilin antibyotik nevrit ise b vitamini olarak verildi. kafesinde kuş kumu kalamar kemiği ve türevleri var. tahta tünek kullanıyorum. büyük boyasız üretim kafesi kullanıyorum mamalarını 2 3 saat içinde kafesten alıyorum. lakin bu hastalık yeni gelene dişiden mi bulaştı bilmiyorum. dişi kuşum da öğürme harekrti yapınca ona da tedaviye başladım. kursak mantarı mı yoksa farklı bir rahatsızlık mı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. telefonnum tamirde olduğu için görsel atamıyorum teşekkür ederim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar hoşgeldiniz. Veterinerle iletişime geçtim derken veteriner kuşu götürmeden herhangi bir muayene etmeden siz durumu anlatarak mi ilaçları verdi yoksa muayene ettikten sonra mi o ilaçlar verildi. İkincisi de kuşun videosu ve güncel diski fotosu olmadan tahminde bulunmak zor. Ama hocalarımızın yine de yorumlarını bekleyin. Geçmiş olsun

leylabüşra

Aktif Üye
teşekkür ederim ne yazıkki bitlis gibi küçük bir şehirde yaşıyorum pet veterinerleri anlamadığını söyledi izmirde bir arkadaşıma fotoğraf video attım sonrasında ise canlı görüşme ile ilaçları verdi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anladım. Buraya da fotoğraf ve video atarsanız hocalarımız ona göre yorumda bulunurlar.

leylabüşra

Aktif Üye
şuan yalnız yaşıyorum ve telefonum tamirde atamıyorum :(

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
şuan yalnız yaşıyorum ve telefonum tamirde atamıyorum :(
Bu şekilde bilgi vermek çok zor. Kusma hareketi sürekli olarak varsa beraberinde sindirilmemiş yem kusmayla başlar bu kursak mantarının başlangıç seviyesi belirtileridir. Kursak balon gibi şişmiş demişsiniz. Bu da kursak mantarı belirtisi ancak kuşu, dışkısını, hal ve hareketlerini görmeden yorumlamak doğru olmaz. Bir şekilde resim ve video paylaşmaya çalışın ki tecrübeli üyeler ve üreticiler bakıp yorumlayabilsinler.

leylabüşra

Aktif Üye
peki inşallah rica edip birilerinden atarım çok teşekkür ederim :)

leylabüşra

Aktif Üye
tekrar buraya yazmanın verdiği hüznü yaşıyorum bugün komşudan rica ederek fotoğrafları çektim hemen atıyorum @Şehmus BAKIR abi bak olmazsa haftaya gideceğim vana orada iyi bir kuş veterineri varmış bu hafta gidemiyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok geçmiş olsun. Kıyamam ben ona. Tüyleri pek iyi görünmüyor ama tedaviyle toparlar diye düşünüyorum. 🙏🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir şey dikkatimi çekti, tüy hastası kuşu eşe mi atmışlar yani üretmeye mi çalışıyorlar yoksa ben mi yanlış anladım? Eğer öyleyse komşunuza, aynı hastalığa sahip yavrularının olabileceğini anlatmanızı tavsiye ederim

leylabüşra

Aktif Üye
ya stresli olduğu için tüy döküyor dediler bana eş alırsanız iyi olur hocam dediler eş aldım :) veterinerede danıştım tüylerin durumu stres kaynaklı dedi eş alabilir dedi

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ya stresli olduğu için tüy döküyor dediler bana eş alırsanız iyi olur hocam dediler eş aldım :) veterinerede danıştım tüylerin durumu stres kaynaklı dedi eş alabilir dedi
Yani bence de tüy hastalığı gibi görünüyor ve yavruları da malesef hastalık sahibi olarak doğar veya taşıyıcı olup kendi yavrularına aktarırlar hastalığı 😔

leylabüşra

Aktif Üye
:) aslında küçüklük fotoğraflarını atarsam anlarsınız nasipse bugün telefonu aacağım atarım. orada da göreceksiniz çok sağlıklı tüyleri vardı. ergenlik tüylerini döktü ardından bu şekilde bir yolma ve stres başladı. dişi alınca iyi oldu. düzeldi tüylenmeye başladı.

leylabüşra

Aktif Üye
Yani bence de tüy hastalığı gibi görünüyor ve yavruları da malesef hastalık sahibi olarak doğar veya taşıyıcı olup kendi yavrularına aktarırlar hastalığı 😔
henüz bir çiftleşme yok :) olması durumunda da kuluçka durumuna izin vermem. haftaya ancak vana gidebilirim. boyunda olan şişlik ve kursak için ne düşünüyorsunuz acaba

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
henüz bir çiftleşme yok :) olması durumunda da kuluçka durumuna izin vermem. haftaya ancak vana gidebilirim. boyunda olan şişlik ve kursak için ne düşünüyorsunuz acaba
O konuda çok bilgim yok malesef, hocalarımızın yorumlarını bekleyelim 🙏

Üst Alt