leylabüşra
Aktif Üye
sevgili kuş severler. bir durumla karşı karşıyayım ama nasıl bir hastalık olduğunu tam anlayamadım. 7 gün önce erkek kuşum dişi kuşun ağzına kusarken bouynunda bir şişlik gördüm ve hemen alime alıp kontrol ettim. balon gibi bir yapı ve içi hava doluydu. hemen kafeslerini ayırdım ve bir veteriner hekim ile iletişime geçtim. kursak mantarı belirtilerinden herhangi biri yoktu. ne ağız içinde beyaz oluşum ne iştahsızlık ne harketsizlik ne de kusma. ancak 2. gün için tekrar dışkı ve gözlem istedi. dışkı ishal gibiydi ve kursakta hafif bir şişlik mevcuttu. 3. gün akşamına kadar herhangi bir teşhis tam olarak bırakılamadı. ve kuşum kusma hareketi yapmaya başladı ancak yine ağız içi temiz kusma yok dışkı da problem yoktu. bu durumu anlatınca 2 ilaca başlandı. gentavilin ve nevrit gentavilin antibyotik nevrit ise b vitamini olarak verildi. kafesinde kuş kumu kalamar kemiği ve türevleri var. tahta tünek kullanıyorum. büyük boyasız üretim kafesi kullanıyorum mamalarını 2 3 saat içinde kafesten alıyorum. lakin bu hastalık yeni gelene dişiden mi bulaştı bilmiyorum. dişi kuşum da öğürme harekrti yapınca ona da tedaviye başladım. kursak mantarı mı yoksa farklı bir rahatsızlık mı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. telefonnum tamirde olduğu için görsel atamıyorum teşekkür ederim