• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak mantarı çözümü var mı?

Tsc6045

Paylaşımcı
Aldım zaten onu da verdim kuşlara bir hafta, sağ olsun hediye de göndermiş. Şu an dışkısı düzeldi ilk kez probiyotik de ise yaradı sanirım ama iltihap hiç bitmiyor ağızında ve
cevresinde. Kuş da yoruldu temizleyip durmaktan ve iştahı yok. Bu hafta sonu kontrole götüreceğim. Zeolit tozuna devam edeyim mi probiyotik ile beraber bir sakıncası olur mu?
Bir de siz tikleri var mı diye sormuştunuz. Tik mi bilmiyorum ama arada irkiliyor hiçbir şey yokken. Ya da çabuk korkuyor parmagimi falan yavaşça uzatsam anlık irkiliyor kanatlarini kaldiracak gibi oluyor.
Çok geçe bırakmayın insan gibi değiller yada bir kedi-köpek gibi. Çok narinler. Durumu kötüyse haftasonunu beklemeyin. 1 gün bile bazen o kadar önemli ki..

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aldım zaten onu da verdim kuşlara bir hafta, sağ olsun hediye de göndermiş. Şu an dışkısı düzeldi ilk kez probiyotik de ise yaradı sanirım ama iltihap hiç bitmiyor ağızında ve
cevresinde. Kuş da yoruldu temizleyip durmaktan ve iştahı yok. Bu hafta sonu kontrole götüreceğim. Zeolit tozuna devam edeyim mi probiyotik ile beraber bir sakıncası olur mu?
Bir de siz tikleri var mı diye sormuştunuz. Tik mi bilmiyorum ama arada irkiliyor hiçbir şey yokken. Ya da çabuk korkuyor parmagimi falan yavaşça uzatsam anlık irkiliyor kanatlarini kaldiracak gibi oluyor.
Bence öncesinde götürün derim kontrole.🙏 Zeolit tozunu kullanmaya devam edebilirsiniz tabiki 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eğer kusma ve ağızda kötü koku yok ise mantar olmayabilir. Zeoliti kursaktan mı veriyorsunuz?

Dilek7

Aktif Üye
Eğer kusma ve ağızda kötü koku yok ise mantar olmayabilir. Zeoliti kursaktan mı veriyorsunuz?
Malesef kursaktan korkuyorum vermeye. Ayıklanmış dal darı koyuyorum kumluğa, onun üzerine koyuyorum o şekilde yiyor ancak. Sebze ile de veriyordum ama ishal olunca sebze vermeyim diye düşündüm.
Evet yeni gittigim veteriner de kursak mantari değildir, bu zamana kadar ilerlerdi belli olurdu çok yaşamazdi dedi. Üşüttü herhalde diye düşünüyorum çünkü iki kuşumda aynıydı ama digeri çabuk ve hafif atlattı o çok iyi. Koku var cok iltihap kokuyor, kusmuş gibi ekşi değil ama.

Dilek7

Aktif Üye
Önceki gittiğim veteriner solunum yolu ve balgamı için bir takviye vermişti. Bunu kullandıktan sonra balgamı artarsa korkma demişti. Acaba iltihaplı balgam mı atıyor ki..

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Önceki gittiğim veteriner solunum yolu ve balgamı için bir takviye vermişti. Bunu kullandıktan sonra balgamı artarsa korkma demişti. Acaba iltihaplı balgam mı atıyor ki..
İltihaplı mukus olabilir

Dilek7

Aktif Üye
İltihaplı mukus olabilir
Merhaba bugün yeni bir şeyle karşılaştım size de sorayım dedim yeni bir başlık mi açsam bilemedim. Yeni temizlik yaptıktan yarım saat sonra yerde tuhaf bir sey gördüm kuşların dışkısı dışında bir şey olması imkansız, odaya da kimse girmedi. Böyle bir dışkıyı kuş yapmaz herhalde dedim ama koklayınca aynı iltihaplı pis koku var. Yani aylardır kuşumun ağzindan akıtıp durduğu kokunun aynısı. Sünger ya da silikon gibi mi desem esneyen bir yapısı var. Hiç karsılaştınız mı böyle bir şeyle. Bu arada normal dışkıları da böyle kokuyordu zaten kuşumun bir süredir. Ama bu daha yoğun kokuyor. Bir de üç gündür poposunu sallıyordu sanki kabız gibi zorlanıyor gibiydi halbuki kabız falan da degil aksine sulu dışkısı vardı. Fotoğrafta küçük görünebilir belki ama neredeyse nohut kadar büyük o çıkardığı şey.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Dilek7

Aktif Üye
Bir de şimdi aklima geldi, kuşum ayklarını ayırıp duruyordu perdede. Ben pek önemsememistim yeni huy edindi herhalde diye ama bugün bu sarı şeyi çıkarınca onunla ilgisi olduğunu düşünmeye başladım. Gelişmemiş bir yumurta falan olabilir mi bu sarı şey acaba ya da iltihap birikmesi falan, çıkaramayınca da daha çok enfesksiyon mu yaptı ki.. Şu şekil duruyordu fotoğraf bırakıyorum.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence kuşunuzda iltihap var kanatlı uzmanı hekim görmeli

Dilek7

Aktif Üye
Götürüyorum da iltihap kokuyor dedigimde kimse bana inanmıyor kokusunu bile almıyorlar kaç aydır inandıramadım kimseyi 🤦🏻‍♀️ yarın tekrar getirin bakalım o parçaya da dedi umarım artık anlaşılır kuşumda ne olduğu. Sizin bir fikriniz var mı sebebi ne olduğuna dair. Yani böyle bir parça düşürecek kadar ne iltihap yapar.
Bence kuşunuzda iltihap var kanatlı uzmanı hekim görmeli

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Götürüyorum da iltihap kokuyor dedigimde kimse bana inanmıyor kokusunu bile almıyorlar kaç aydır inandıramadım kimseyi 🤦🏻‍♀️ yarın tekrar getirin bakalım o parçaya da dedi umarım artık anlaşılır kuşumda ne olduğu. Sizin bir fikriniz var mı sebebi ne olduğuna dair. Yani böyle bir parça düşürecek kadar ne iltihap yapar.
Kursak mantarı olabilir

Dilek7

Aktif Üye
Görüştüğüm bir veteriner bilemedi her sey olabilir dedi vitamin ve probiyotiğe 1 ay devam et dedi, digeri de yağ bezesi ya da tümör olabilir takip et tekrarlayacak mı diye dedi 🙄 en iyisi zeolit vermeye devam edeyim ben

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Görüştüğüm bir veteriner bilemedi her sey olabilir dedi vitamin ve probiyotiğe 1 ay devam et dedi, digeri de yağ bezesi ya da tümör olabilir takip et tekrarlayacak mı diye dedi 🙄 en iyisi zeolit vermeye devam edeyim ben
Tümörde de koku oluyor ama net teşhis dışkı analizi ve röntgenle koyulur

Dilek7

Aktif Üye
Umarım analiz ederler incesinler diye biraktım parçayı ama sanmıyorum incelemiyorlar hiçbir şeyi