• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak mantarı çözümü var mı?

Dilek7

Aktif Üye
Merhaba benim dişi kuşum iki aydır çok kafa sallıyordu veteriner kursak mantarı ihtimalini sonraya bıraktı astım oldugunu söyledi ve balgamı. Bir buçuk aydir bunların tedavisi ile ilgilendik. Üç gündür kötüleşince bugün tekrar gotürdüm artık kursak mantarı olduğunu söyledi. Geç mi kaldım acaba iyileşir mi? Şu anki durumunu paylaşıyorum: Yem yemek istemesine rağmen sürekli eğilip geri çekiliyor yiyemiyor. Sadece dal darıyı yiyebiliyor. 46 gramdam 35 grama düştü. Ağzından köpükler çıkıyor, yutkunma zorluğu var ama çok şükür bir şekilde darı yiyor zor da olsa. Ağzından iltihap kokusu geliyor, dışkıları da sulu. Veteriner suya iki damla sirke damlatmami söyledi. Eğer on beş gün icinde geçmez ise mikostatin kullanacakmışım. Siz ne düşünüyorsunuz? Kuşu önceki ve güncel halini en sona koyuyuorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O veterineri değiştirin. Sirke daha çok kötü hale getirir, sirke eskiden probiyotik yokken kullanılırdı. Florayı bozuyor. Yok mantarsa mikostatin iki hafta sonra falan resmen saçmalık. Buradakileri arayın hangisi kuşa bakıyorsa götürün 🙏 Elle besleme maması temin edin ve besleyin bu arada 🙏

Ekli dosyalar

Dilek7

Aktif Üye
O veterineri değiştirin. Sirke daha çok kötü hale getirir, sirke eskiden probiyotik yokken kullanılırdı. Florayı bozuyor. Yok mantarsa mikostatin iki hafta sonra falan resmen saçmalık. Buradakileri arayın hangisi kuşa bakıyorsa götürün 🙏 Elle besleme maması temin edin ve besleyin bu arada 🙏
Elle beslemek için mama verdi şu an var. Fotoğraftaki veteriner bana çok uzak oraya gidemiyorum malesef kuş çok stres oluyor. Ben mikostatin alıp sizin dediklerinizi yapayım mı? Ayrıca zeolit tozu da almıştım sizin önerinizle bi hafta kullandım kursak mantarına faydası olur mu yoksa başka ilaclara mi geçeyim.
Kuşun mantar problemi mi var yoksa bağırsaklarında mı tam emin olamiyorum kaç aydır.

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elle beslemek için mama verdi şu an var. Fotoğraftaki veteriner bana çok uzak oraya gidemiyorum malesef kuş çok stres oluyor. Ben mikostatin alıp sizin dediklerinizi yapayım mı? Mutlaka veterinere gitmem gerekiyorsa da bir tane daha buldum ama ne kadar ilgililer bilmiyorum. Ayrıca zeolit tozu da almıştım sizin önerinizle, kursak mantarına faydası olur mu?
Evet faydası var Zeolit tozu iyi gelir, ancak bence başka bir veterinerin görmesinde fayda var

Dilek7

Aktif Üye
Şimdi görüstum attiginiz veterinerlerden biri ile. Bir de ona goturecegim tesekkurler.

Dilek7

Aktif Üye
Rica ederim veterinerden sonra bilgilendirirseniz sevinirim 🙏
Önerdiğiniz veterinere gittim güzel ilgilendi. O da bağırsaklarinda problem oldugunu düşündü, probiyotik ve vitamin takviyesi başladı. Birkaç gun sonra kontrole gidecegim. Ama benim kafam hep iltihap kokusuna takılıyor yapış yapış iltihap cikarıyor bu kuş sünüyor resmen. Çok kötu değil ama eskisi gibi keyifli de değil. Eskiden hiç durmadan oyun oynardı hareketli ve mutluydu. Simdi çok durgun cogunlukla uyuyor, iştahı da azaldı. Sayfanizda araştirma yaparken karaciger yaglanması konusuna denk geldim. Acaba karaciger ya da baska bir iç organında iltihaplanma olabilir mi çünkü mantar olsa çoktan ilerlemiş olurdu sanırım. Veteriner de mantar degil kesinlikle diyor.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Önerdiğiniz veterinere gittim güzel ilgilendi. O da bağırsaklarinda problem oldugunu düşündü, probiyotik ve vitamin takviyesi başladı. Birkaç gun sonra kontrole gidecegim. Ama benim kafam hep iltihap kokusuna takılıyor yapış yapış iltihap cikarıyor bu kuş sünüyor resmen. Çok kötu değil ama eskisi gibi keyifli de değil. Eskiden hiç durmadan oyun oynardı hareketli ve mutluydu. Simdi çok durgun cogunlukla uyuyor, iştahı da azaldı. Sayfanizda araştirma yaparken karaciger yaglanması konusuna denk geldim. Acaba karaciger ya da baska bir iç organında iltihaplanma olabilir mi çünkü mantar olsa çoktan ilerlemiş olurdu sanırım. Veteriner de mantar degil kesinlikle diyor.
İllaki mantar koku yapmıyor, bakteriler de yapar. Herhangi bir antibiyotik başlamadı mı? Röntgen çekmedi mı?

Dilek7

Aktif Üye
İllaki mantar koku yapmıyor, bakteriler de yapar. Herhangi bir antibiyotik başlamadı mı? Röntgen çekmedi mı?
Şimdilik çekmedi çok zarar verir diye. Antibiyotigi de onceki veteriner kullandirmisti suyuna karistiriyordum. Simdiki veteriner eski veterinerin ne verdigini bilmedigi icin yeni bir antibiyotige hemen başlamadı daha iki hafta oldu biteli. Iltihap çıkardigina eminim ama sebebini bulmak çok zor olacak gibi 🤦🏻‍♀️

Dilek7

Aktif Üye
Yeşil sulu dışkı da hiç bitmiyor ne antibiyotik ne probiyotik kullanmam bir seyi değiştirmedi.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sağ taraftaki büyük olanlar onun dışkısi. Aslinda normalde çok sulu ama şu an böyle yapmış sulu olanı da koyuyorum yanına. Tik mi bilmiyorum ama sanki panik atak gibi bir şeyi var. Bir anda kanadı titriyor korkmuş gibi ama bir anlık bir şey.
Sulu olanlar eski mi? Şu an olan yeşil ve katı olanlar değil mi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sulu olanlar da yeni. Dün gündüz yapmıştı. Gece biraz katılaştı. Düzensiz yapiyor ama çoğunluk sulu.
Dışkılar toparlamaya başlamış eskisine göre özellikle renk açısından. Az bir şey yemine aspur katın ☺

Dilek7

Aktif Üye
Tamam katarım zaten yemin içinden ilk onları seçip bitiriyor. İç organlarında hastalık olma ihtimali var mı peki sizce. Çok iltihap çıkarıyor ağzının içi de vıcık vıcık sünüyor.
Dışkılar toparlamaya başlamış eskisine göre özellikle renk açısından. Az bir şey yemine aspur katın ☺

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bağırsaklarda olma ihtimali var ve ağız içinde salya var ise bakteriyel bir rahatsızlık var demektir isterseniz veterinerle tekrar iletişime geçin

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Anladim peki çok yoruyorum sizi de hakkınizi helal edin.
Yok estağfurullah ne demek bence Zeolit tozu alıp kullanın, bakteriyi söker 😊 Mamaist.com whatsapp hattından Şehmus hocamızla görüşebilirsiniz 😊

Dilek7

Aktif Üye
Aldım zaten onu da verdim kuşlara bir hafta, sağ olsun hediye de göndermiş. Şu an dışkısı düzeldi ilk kez probiyotik de ise yaradı sanirım ama iltihap hiç bitmiyor ağızında ve
Yok estağfurullah ne demek bence Zeolit tozu alıp kullanın, bakteriyi söker 😊 Mamaist.com whatsapp hattından Şehmus hocamızla görüşebilirsiniz 😊
cevresinde. Kuş da yoruldu temizleyip durmaktan ve iştahı yok. Bu hafta sonu kontrole götüreceğim. Zeolit tozuna devam edeyim mi probiyotik ile beraber bir sakıncası olur mu?
Bir de siz tikleri var mı diye sormuştunuz. Tik mi bilmiyorum ama arada irkiliyor hiçbir şey yokken. Ya da çabuk korkuyor parmagimi falan yavaşça uzatsam anlık irkiliyor kanatlarini kaldiracak gibi oluyor.