• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak mantar başlangıcı

limon2021

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kursak mantarı şüphesi hapşırma ağız açma kapatma
Kullanılan İlaç
Aviast avisol plus
Merhabalar geçen gün de kuşum için görüşlerinizi almıştım fakat bu sefer durum beni daha çok endişelendirdiği için yardımlarınızı bekliyorum.
Kuşum birkaç haftadır aşağıda linkini bıraktığım videolardaki gibi davranışlarda bulunuyor. Yem yedikten sonra tüneğe çıkıp birkaç dakika boyunca kusma hareketine benzer gibi bir hareket yapıyor. Bunun yanında sanki yemi yiyemiyormuş gibi gagasıyla tüneğine vuruyor. Videolarda örneklerini görebilirsiniz.

Önceki konularda kuşumun hafif olarak soğuk algınlığı geçirdiğini düşünüp hapşırdığı için aviast ve vitamin takviyesi yaptım. Fakat şu an kursak mantarından şüpheleniyorum. Daha önce böyle bir şey başıma gelmediği için ne yapacağımı bilemiyorum. Elime aldığımda gögüs kısmındaki kemiğinin biraz elime geldiğini fark ettim. Ve derisi mor gibiydi. (Tam elime alamadım cok korkuyor)

genel durumu normal gibi görünse de ara ara durgunlaşıyor. Ve son zamanlarda yem yemesinde artış gözlemledim. Bunun bi etkisi olabilir mi bilmiyorum. İnternetten araştırdığima göre triflucan isimli bi ilacın etkili olabileceğine dair bilgiler gördum. Böyle bi ilaca başlamadan önce ki kuşumu daha kötü yapar mı agır gelir mi endişesiyle ilk önce sizlere sormak istedim. Gerçekten çok üzgünüm ve bu konuda ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum. (Videolarda davranışlarını ve fotoğraflarda son yarım saatte yaptığı dışkı örneklerini görebilirsiniz)

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba hastalık konusunda bişey diyemem ama tünekler tahta olmalı Geçmiş olsun

Melikesultan

Aktif Üye
Merhabalar geçen gün de kuşum için görüşlerinizi almıştım fakat bu sefer durum beni daha çok endişelendirdiği için yardımlarınızı bekliyorum.
Kuşum birkaç haftadır aşağıda linkini bıraktığım videolardaki gibi davranışlarda bulunuyor. Yem yedikten sonra tüneğe çıkıp birkaç dakika boyunca kusma hareketine benzer gibi bir hareket yapıyor. Bunun yanında sanki yemi yiyemiyormuş gibi gagasıyla tüneğine vuruyor. Videolarda örneklerini görebilirsiniz.

Önceki konularda kuşumun hafif olarak soğuk algınlığı geçirdiğini düşünüp hapşırdığı için aviast ve vitamin takviyesi yaptım. Fakat şu an kursak mantarından şüpheleniyorum. Daha önce böyle bir şey başıma gelmediği için ne yapacağımı bilemiyorum. Elime aldığımda gögüs kısmındaki kemiğinin biraz elime geldiğini fark ettim. Ve derisi mor gibiydi. (Tam elime alamadım cok korkuyor)

genel durumu normal gibi görünse de ara ara durgunlaşıyor. Ve son zamanlarda yem yemesinde artış gözlemledim. Bunun bi etkisi olabilir mi bilmiyorum. İnternetten araştırdığima göre triflucan isimli bi ilacın etkili olabileceğine dair bilgiler gördum. Böyle bi ilaca başlamadan önce ki kuşumu daha kötü yapar mı agır gelir mi endişesiyle ilk önce sizlere sormak istedim. Gerçekten çok üzgünüm ve bu konuda ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum. (Videolarda davranışlarını ve fotoğraflarda son yarım saatte yaptığı dışkı örneklerini görebilirsiniz)

Kusma oldu mu hiç kusta

Melikesultan

Aktif Üye
Triflucan ( flukonazol etken madde), mikostatin (nystatin etken madde) internette genelde bu şuruplardan bahsediliyor pek çok konuda. Bu şuruplar beşeri ilaç yani insanlar için üretilen ilaç olmasına rağmen kuşlarda çok faydasını gördüğünü söyleyen kullanıcılar var.
Öncelerde baya bir araştırmıştım bu konuları ve bazı deneyimli kullanıcılar bu tür şurupların alkol ve şeker ihtiva etmesi sebebiyle kuşa zararlı olduğunu dile getiriyor. Aynı etken maddeye sahip tablet toz formunda olanların (flucan,Zolax) kullanılması yönünde görüşleri var yada direk kuşlar için üretilen fungi stop, fungi mix, dacostatin gibi ürünlerin kullanılması gerektiği belirtiliyor. Bölünmüş olarak internette satan yerler vardı kuş için olan ilaçları
Ben kullandım mikostatin memnun kaldım . Kardeş bak şimdi , önce 2 gün probiyotik ver kuşa .sonrasında her gün sulugu tam doldur içine 5 damla mikostatin damlat . Bu tedaviyi 3 gün yap bakalım . Sonra tekrar 3 gün probiyotik 2 gün elektrolit ver . Ona göre tekrar yaz buraya

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kusma göremedim ben kuşta 🤔 sindirim sorunu olduğu kesin ama bu kursak mantarı anlamına gelmiyor dışkı görünümü iyi değil çok su tüketiyor mu?bide verdiğiniz vitaminleri ne zaman aldınız ? Nasıl kullanıyorsunuz? Aviast kim önerdi?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben kullandım mikostatin memnun kaldım . Kardeş bak şimdi , önce 2 gün probiyotik ver kuşa .sonrasında her gün sulugu tam doldur içine 5 damla mikostatin damlat . Bu tedaviyi 3 gün yap bakalım . Sonra tekrar 3 gün probiyotik 2 gün elektrolit ver . Ona göre tekrar yaz buraya
5 damla çook muhabbet kuşu için 2,3 damla ideal ölçüttür.

limon2021

Yeni Üye
Kusma göremedim ben kuşta 🤔 sindirim sorunu olduğu kesin ama bu kursak mantarı anlamına gelmiyor dışkı görünümü iyi değil çok su tüketiyor mu?bide verdiğiniz vitaminleri ne zaman aldınız ? Nasıl kullanıyorsunuz? Aviast kim önerdi?
Kusmadı hiç ama kusar
Veterinere de sordum kursakta hazımsızlığa bağlı enfeksiyon olabilir dedi ve baytril verdi günde çeyrek suluğa 3 damla şeklinde kullanmamı önerdi. Dediğiniz gibi mantar gibi görünmüyormuş. Onun için daha farklı ilaçlar mı gerekirdi bilemiyorum. Ben petshopa kuşumda hapşırma olduğunu söylediğimde aviast verdi. Vitamini de birkaç ay olmustu alalı. Suyu çok fazla içtiğini görmedim ama ara ara yem yedikten sonra içiyor. Peki dışkı ve sindirim için ne önerirsiniz?

limon2021

Yeni Üye
Kusmadı hiç ama kusar gibi hareketler yapiyor sanki yemi öğütemiyormuş gibi***
Oyuncaklarına yem kusuyor bazen ama bunu kur yaptığı için yaptığını düşünüyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Baytrili veteriner hekimin söylediği gibi verin ve ekstra olarak probiyotik verin sonrasında grit kum temin ediniz gelişmeler ile tekrar yazarsınız bu arada iştahı giderse mutlaka elle besleyin 👍

limon2021

Yeni Üye
Baytrili veteriner hekimin söylediği gibi verin ve ekstra olarak probiyotik verin sonrasında grit kum temin ediniz gelişmeler ile tekrar yazarsınız bu arada iştahı giderse mutlaka elle besleyin 👍
Gelişmeleri ara ara yazacağım fakat videodaki agız açıp kapama hareketini sürekli yapıyor bunun nedeni sizce nedir? Veteriner hekime sorduğumda pek bir şey söylemedi açıkçası. Hareketi sıklıkla yapınca endişelendiriyor durumu açıkçası. Ayrıca yardımlarınız için teşekkür ederim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani o hareketi genelde karaciğer yağlanması olan kuşlar yapar ama röntgen olmadan emin olmak zordur dışkıyi da beğenmedim eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün en doğrusu o olur

limon2021

Yeni Üye
Yani o hareketi genelde karaciğer yağlanması olan kuşlar yapar ama röntgen olmadan emin olmak zordur dışkıyi da beğenmedim eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün en doğrusu o olur
Gerwit W vitamin ile entrobac kullanacağım. 3 gün baytril kullandıktan sonra. Umarım faydası olur. Veteriner hekim kursağındaki hazımsızlık haricinde sağlıklı olduğunu dışkısının normal olabileceğini söyledi. Açıkçası ne yapacağımı bilemiyorum. Kuşumda bir sorun var eskisi gibi değil ama ne gibi bir sorunu var inanın çözemiyorum. İlaç antibiyotik vs. mi daha çok zarar verir yoksa bulunduğu mevcut durum mu bilemiyorum. Baytrili de tereddütle veriyorum çünkü ufak ufak sulugundan dilini değdirse bile hoşuna gitmediği çok belli. Ankara'da kanatlı uzmanı bulabilir miyim araştırıyorum. Bilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.