• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursağına Su Basma

ibrahimgez

Yeni Üye
Şırınga ile kurbağa su basma durumu hangi zamanda ihtiyaç duyulur ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben zehirlenme vakalarında diye biliyorum başka bir durumda da varsa hocalarım yazar. 🖐🏻

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arkadaşın dediği gibi genellikle zehirlenme gibi durumlarda kuşu kusturmak amacıyla su basılır ama eğer tecrübeli biri değilse yapmasını önermem

ibrahimgez

Yeni Üye
Hocam bugün veteriner by trill önerdi aldım şırınga ile ağzına bir damla vermem lazım fakat kuş ha bire ısırıyor bi taktiğin yok mu bunun ?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hocam bugün veteriner by trill önerdi aldım şırınga ile ağzına bir damla vermem lazım fakat kuş ha bire ısırıyor bi taktiğin yok mu bunun ?
Kaşığa 1 damla damlatıp öyle verebilirsiniz

nyaniki2

Aktif Üye
Normalde elle de verilir ama ben 1 aydır kuşuma havluyla veriyorum ilacını. "How to safely restrain pet birds" yazarsanız YouTube'a orada nasıl yapıldığı gösteriliyor. Ama özetlemek gerekirse temiz bir mutfak havlusu yardımıyla kuşun boyun diyebileceğimiz kısmından kelepçe yaparak çok sıkmadan tutuyoruz ama videoyu da izleyin derim. Belli yerlerden tutarsanız nefes almakta zorlanabilirler çünkü.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Benim kuşum da hiç durmuyor bu yüzden akşam yatma saati gelince ilacı parmağıma damlatıyorum gagasına götürüyorum. Sinirli olduğu için o saatlerde, hemen ısırmaya çalışıyor bu sayede ilacı da içmiş oluyor. 🙈🙈

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Muhabbet kuşu değil mi bu? Havluya ne gerek var küçücük hayvan ısırsa ne olur 🙄 tutuşu önemlidir kafayı baş parmak ve işaret parmağının arasına alırsın kimildayamaz tutuş görmek istiyorsanız kafeskuslaricom un YouTube kanalına girin besleme videolarını izleyin kuşu tutmayı öğrenirsiniz izledikten sonra abone olmayı ve beğenmeyi unutmayınız 😊

ibrahimgez

Yeni Üye
Hocam günlerdir sizi bekliyorum :) kuş sultan papağanı ısırması dert değil strese girececek diye korkuyorum ve şırıngayı gagasına değidirince hemen başka yöne götürüyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam günlerdir sizi bekliyorum :) kuş sultan papağanı ısırması dert değil strese girececek diye korkuyorum ve şırıngayı gagasına değidirince hemen başka yöne götürüyor.
Alt gagaya şırıngayi degdirince ağzına gider zaten yine ilaç verme videomuza bakabilirsiniz 👍

ibrahimgez

Yeni Üye
Su içmeye başladı bende suyun içine koydum teşekkür ederim