• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kur kusması

ebrares

Müdavim
Erkek kuşum kafesteki eşyalara kur yaparken yem kusuyo sanırım ama ağzından çıkarmıyo ağzına gelen yemi geri yutuyo bu sürekli devam ederse bi sorun yaratır mı?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yanında eşi yok mu ? Çiftleşmek istiyor kusunuz
Çiftleşme döneminde olan kuşlar genelde eşlerinin ağzına yem kusarlar eşi yoksa ya sizin elinize yada herhangi bir nesneye yem çıkarabilir. Eğer salya yoksa sadece yem çıkıyorsa ağzından bir problem yoktur.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kusma her ne kadar kur kusmasi olsada devamlılık bir sorun yaratabilir. Çünkü bir manevra yaparak kusuyolar kasılma hareketi yapıyorlar. Bunun devamlı ve sıkıntısız olması içinde sağlam bir mukoza gerekir bunun için takviye özellikle probiyotik ve içtikleri suyun temizliği ve ph değerinin uygun olması önemli olur diye düşünüyorum ben o yüzden avidress plus tarzı şeyler kullanin.

ebrares

Müdavim
Yanında eşi yok mu ? Çiftleşmek istiyor kusunuz
Çiftleşme döneminde olan kuşlar genelde eşlerinin ağzına yem kusarlar eşi yoksa ya sizin elinize yada herhangi bir nesneye yem çıkarabilir. Eğer salya yoksa sadece yem çıkıyorsa ağzından bir problem yoktur.
Biliyorum kızgınlıkta ma eş alamam şu an yaza kadar beklemesi gerek

ebrares

Müdavim
Kusma her ne kadar kur kusmasi olsada devamlılık bir sorun yaratabilir. Çünkü bir manevra yaparak kusuyolar kasılma hareketi yapıyorlar. Bunun devamlı ve sıkıntısız olması içinde sağlam bir mukoza gerekir bunun için takviye özellikle probiyotik ve içtikleri suyun temizliği ve ph değerinin uygun olması önemli olur diye düşünüyorum ben o yüzden avidress plus tarzı şeyler kullanin.
Çok çıkarmıyo sanırım 1 2 tane yem sonra geri yiyo hemen. probiyotik kullanıyorum suyu da hazır su. Yine de alayım mı avidress plus

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok çıkarmıyo sanırım 1 2 tane yem sonra geri yiyo hemen. probiyotik kullanıyorum suyu da hazır su. Yine de alayım mı avidress plus
Avidress suyun asidik değerini kuşların içine göre ayarlayan bir ürün. Kuşlarin içme suları daha asidik olmalı. Alabilirsin. Ayrıca bakteriyel enfeksiyonlara karşı ve pamukçuk mantar gibi durumlara karşı korumada sağlar

ebrares

Müdavim
Avidress suyun asidik değerini kuşların içine göre ayarlayan bir ürün. Kuşlarin içme suları daha asidik olmalı. Alabilirsin. Ayrıca bakteriyel enfeksiyonlara karşı ve pamukçuk mantar gibi durumlara karşı korumada sağlar
Tamamdır alayım o zaman teşekkürler

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tuğrul bey sade su verdiğimiz günlerin hepsinde ekleyelim mi avidressi?

Bulut_

Paylaşımcı
Probiyotik olarak ne kullanmalıyız benim kuşum da aynı sorun var ve probiyotik ve avidress plus ikisini nasıl kullanmalı