• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kur kusması

kusseveninsan

Yeni Üye
Merhabalar. 5.5 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Aynanın karşısında duruyor genelde. Aynaya yakın değilse bazen çığlık atıyor bu yüzden aynaya yakın koyuyoruz kafesini. Yemek yediği yerdeki kafes tellerine sürekli kusuyor arkası aynaya dönük olmasına rağmen. Oraya peçeye koyuyorum kusamasın diye onu parçalıyor. Kafes biraz eski bu yüzden kustuğu yeri aşındırıp paslandırma durumuna getiriyor. Şu an ne yeni kafes alabilirim ne de bir eş. Kendime ait bir evde değil, ailemle yaşıyorum. Kafesin etrafına kur kusması yapıyor sürekli. Hiçbir şey bulamazsa suluğuna kusuyor. Napmam gerek hiç bilmiyorum. Eş almak isterim ama maalesef alamam. Ne önerirsiniz?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu onların doğaları gereği parlak nesne ayna vs gördüklerinde kusarlar. Yani aslında parlak cisim de olması gerekmiyor oyuncağı olur herhangi bir obje olur. Bazı kuşların da libidosu yüksek olur. Ekstra kusarlar yada çiftleşme hareketi yaparlar. Eş alamam derseniz ortalıkta mümkün mertebe sevdiği cisimleri uzak tutmanız. Aklıma başka bir şey gelmiyor benim.

Üst Alt