• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kumru Balkona Yumurtladı

kuşyemi

Yeni Üye
İyi forumlar. Kumru balkonumuzda mandallıgın içine yuva yapıp iki yumurta bıraktı. Sabahları bir saat yok olup tekrar gelip tüm gün yumurtaların üstüne yatıyor. Yapmam gereken bir şey var mı? Ona yardımcı olmak istiyorum. Yoksa hiç ellememek en iyisi mi? Bir de yumurtalar eger doluysa kaç gün içinde yavru çıkar. Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Balkona buğday ve su koyabilirsiniz,onun dışında hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok. Çok hareketli olmasın balkon ki kuş korkup kaçmasın.

20 gün içinde çıkar yavrular ama iki yumurtanın da dolu olduğu nadir oluyor kumrularda. En azından bizim balkondaki kumrularda böyleydi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba. Balkona buğday ve su koyabilirsiniz,onun dışında hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok. Çok hareketli olmasın balkon ki kuş korkup kaçmasın.

20 gün içinde çıkar yavrular ama iki yumurtanın da dolu olduğu nadir oluyor kumrularda. En azından bizim balkondaki kumrularda böyleydi.
Tecrübe edinmiş birisi olarak kübra kardeşimi dinleyiniz ☺🙏

kuşyemi

Yeni Üye

Yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım sağlıklı bir şekilde büyütür yavrularını. Onun çabasını görünce çok mutlu oluyorum. Bu kış gününde küçücük bedeniyle ısıtmaya çalışıyor yumurtaları. İnsan duygulanıyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım sağlıklı bir şekilde büyütür yavrularını. Onun çabasını görünce çok mutlu oluyorum. Bu kış gününde küçücük bedeniyle ısıtmaya çalışıyor yumurtaları. İnsan duygulanıyor.
Evet. Yumurtadan çıkma ve büyüme evresi daha bir insanı mutlu ediyor.Bizimki kapalı balkon, saksının birini onlara ayırdım. 🤭

Şu ana kadar ondan fazla yavru büyüttüler,sadece üç kaybımız oldu. Onların ömrüde o kadarmış diye teselli ediyorum kendimi.

kuşyemi

Yeni Üye
Evet. Yumurtadan çıkma ve büyüme evresi daha bir insanı mutlu ediyor.Bizimki kapalı balkon, saksının birini onlara ayırdım. 🤭

Şu ana kadar ondan fazla yavru büyüttüler,sadece üç kaybımız oldu. Onların ömrüde o kadarmış diye teselli ediyorum kendimi.

Sizi tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Yeni konu açmak yerine buradan sorayım dedim. Aklıma takılan üzücü bir konu var. Bizim burada kargaların uçtugunu görüyorum. Karga siz de bilirsiniz ki çok zeki hayvandır. Acaba kumrunun yumurtalara dadanır mı? Zamanında karganın kedi yavrusuna bile saldırdığını görmüşlügüm var.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sizi tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Yeni konu açmak yerine buradan sorayım dedim. Aklıma takılan üzücü bir konu var. Bizim burada kargaların uçtugunu görüyorum. Karga siz de bilirsiniz ki çok zeki hayvandır. Acaba kumrunun yumurtalara dadanır mı? Zamanında karganın kedi yavrusuna bile saldırdığını görmüşlügüm var.
Balkon açık balkon mu? Şu anki durumu görebilir miyiz?

Kargadan ziyade martı yiyor yavruları,yumurtaları.
Karga hakkında hiç duymamıştım daha önce.
Balkonda kumrunun yuva yaptığı yeri korunaklı yapabilirsiniz.

kuşyemi

Yeni Üye
Balkon açık balkon mu? Şu anki durumu görebilir miyiz?

Kargadan ziyade martı yiyor yavruları,yumurtaları.
Karga hakkında hiç duymamıştım daha önce.
Balkonda kumrunun yuva yaptığı yeri korunaklı yapabilirsiniz.
Tekrar merhaba. Netim arızalıydı cevap veremedim. Yavrumuz dogdu. Annesi kanatlarının altına aldı besliyor. Sanırım dogalı bir haftayı geçti. Umarım sağlıklı bir şekilde uçup gider. Çünkü çok stres doluyum. Başına bir şey gelecek diye korkuyorum :)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Tek yavru mu çıktı?
Malesef şuan onları korumak için yapacağınız her müdahale kuşları korkutup tekrar gelmemesine sebep olabilir. O yüzden doğal akışına bırakmak en iyisi. Siz sadece buğday ve su verin onlar için kafi.
İnşallah sağ salim uçar yavru

kuşyemi

Yeni Üye
Tek yavru mu çıktı?
Malesef şuan onları korumak için yapacağınız her müdahale kuşları korkutup tekrar gelmemesine sebep olabilir. O yüzden doğal akışına bırakmak en iyisi. Siz sadece buğday ve su verin onlar için kafi.
İnşallah sağ salim uçar yavru
Yok yanlış anladınız. Hiçbir şeye karışmıyoruz. Rahatsız olmasın diye balkona bile çıkmıyoruz. Perde arkasından izliyoruz. Bu arada evet iki yumurta vardı ama diğer yumurtaya ne oldu hiçbir fikrim yok.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Evet kargalarda yavrulara saldırabilir ben köydeyken tavukların kümesine girip yumurtaları çalmaya çalıştığını ve yavrulara saldırdığını gördüm.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tekrar merhaba. Netim arızalıydı cevap veremedim. Yavrumuz dogdu. Annesi kanatlarının altına aldı besliyor. Sanırım dogalı bir haftayı geçti. Umarım sağlıklı bir şekilde uçup gider. Çünkü çok stres doluyum. Başına bir şey gelecek diye korkuyorum :)
Maşallah. Sağlıkla büyüsün yavru. Bizimkinde maalesef ölmüştü yavru. 🙁
İki hafta sonra irileşiyorlar zaten. Herhangi bir sorun olmazsa bir ay içinde uçup gidiyorlar.😊

kuşyemi

Yeni Üye
Dostlar son durumu bildiriyorum. Yavru kuşumuz büyüdü ve yuvadan uçtu. Hayatımda ilk defa böyle bir tecrübe yaşadım. Anne kuşun kuluçka dönemine, yavrunun çıkmasına ve büyümesine yuvadan uçmasına şahit olmak aşırı keyifliydi. Tekrar iyi forumlar. İyi akşamlar :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dostlar son durumu bildiriyorum. Yavru kuşumuz büyüdü ve yuvadan uçtu. Hayatımda ilk defa böyle bir tecrübe yaşadım. Anne kuşun kuluçka dönemine, yavrunun çıkmasına ve büyümesine yuvadan uçmasına şahit olmak aşırı keyifliydi. Tekrar iyi forumlar. İyi akşamlar :)
Çok sevindim. 😍 Çok farklı bir duygu gerçekten. 🌸
Anne yuva yaptığı yeri mesken edinir, ben size söyleyim. 🤭

Üst Alt