• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluckada yatan sultanin kakasi

gizem.üğe

Yeni Üye
Sultan papaganim 1 haftadir kuluckada yatiyor gunde bir defa kaka yapiyor ama bu kaka sizce normalmi. Poposu şişene kadar bekliyo sonra arka arkaya iki kere kaka yapiyo kokulu ve sivi kahve seklinde. Normalmi?

Ekli dosyalar

CameLord

Yeni Üye
Sultan papaganim 1 haftadir kuluckada yatiyor gunde bir defa kaka yapiyor ama bu kaka sizce normalmi. Poposu şişene kadar bekliyo sonra arka arkaya iki kere kaka yapiyo kokulu ve sivi kahve seklinde. Normalmi?
Kaç adet yumurta mevcut ve şuan yumurtlamayı bıraktımı. Birazdaha detay verirseniz faydalı olur.

gizem.üğe

Yeni Üye
2 tane yumurtamiz var gece boyu sabaha kadar hep yuvada. Gunduzde babayla sira sira gidip yatiyo yumurtalara

CameLord

Yeni Üye
Kuluçka döneminde dışkılar normal formdan bozuk olabiliyor ama bu formda olan dışkı için birşey diyemiyorum. Anüste bir durum olabilirmi yumurta sıkışması gibi. Diyet programını yazarmısınız neler veriyorsunuz. Dışkıda zorlanmasıda normal değil . Kafesinizde neler var bunlarıda paylaşın lütfen

gizem.üğe

Yeni Üye
Dal dari karisik yem yulaf ve cekirdek var kafesinde. Kakasini yapinca popodaki sislik gidiyo. Zorlaniyomu bilmiyorum ama her ciktiginda kaka yapmaktansa bir iki sefer bu sekilde yapiyo

gizem.üğe

Yeni Üye
Evet hastaydi kizim. Ama sanki toparladi gibiydi sizce hala devammi hastaligi. Ne yapmam lazim sizce

gizem.üğe

Yeni Üye
Evet yatiyo. Peki nasil bi tedavi uygulamam gerek bi sure antibiyotikte aldi ne yapicami bilemiyorum :( kustan anlayan vet. Yok buralarda :(

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet yatiyo. Peki nasil bi tedavi uygulamam gerek bi sure antibiyotikte aldi ne yapicami bilemiyorum :( kustan anlayan vet. Yok buralarda :(
Mecburen kuluçka bitmeli benim görüşüm çünkü tekrarlıyor sürekli, koksidiyoz parazitleri çok çabuk tekrarlarlar. Sulphamazetin de uzun süre kullandınız. 3 gün üst üste probiyotik verdiniz mi

gizem.üğe

Yeni Üye
Evet 3 gun probiyotik verdim. Simdi cok birijtirmeden gene kaka yapti fotosunu atiyorum. Hergun altlarina temiz pecete koyuyorum sulari hergun degisiyo yemleride oyle. Hijyenine elimden geldigince dikkat ediyorum. Tabi tum gece yattigi yuvaliga dokunmuyorum strese girmesin diye daha ne yapiyim bilemiyorum ki. Btamin versem yarin agir gelirmi acaba

Mert G.

Eski Forumcu
Evet 3 gun probiyotik verdim. Simdi cok birijtirmeden gene kaka yapti fotosunu atiyorum. Hergun altlarina temiz pecete koyuyorum sulari hergun degisiyo yemleride oyle. Hijyenine elimden geldigince dikkat ediyorum. Tabi tum gece yattigi yuvaliga dokunmuyorum strese girmesin diye daha ne yapiyim bilemiyorum ki. Btamin versem yarin agir gelirmi acaba
Yavrular çıktımı.

Mert G.

Eski Forumcu
Zeolit tozu verelim biz bu kızımıza her gün mercimek tanesi kadar salatasına, sebzesine serpelim 🙏
Abla bence yumurta daha yeni yumurtlamıssa alınıp ayrı kafese alıp özel beslenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü aldıgı besinlerde ilerleyen zamanlarda yavruya gitçek. Hastalık daha çok lüks edecektir. Diye düşünüyorum

gizem.üğe

Yeni Üye
Ishalini arttirmasin diye sebze meyve vermiyorum suyuna karistirsam olurmu hem digerleride icer ne dersiniz. Ayrica kac gun verebilirim veterinerlerde varmidir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ishalini arttirmasin diye sebze meyve vermiyorum suyuna karistirsam olurmu hem digerleride icer ne dersiniz. Ayrica kac gun verebilirim veterinerlerde varmidir
Suya olmaz maalesef, mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz 🙏 Ben kuluçkaya yatmaması gerektiğini düşünüyorum Mert gibi 😞

Ekli dosyalar

gizem.üğe

Yeni Üye
Abla bence yumurta daha yeni yumurtlamıssa alınıp ayrı kafese alıp özel beslenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü aldıgı besinlerde ilerleyen zamanlarda yavruya gitçek. Hastalık daha çok lüks edecektir. Diye düşünüyorum
Peki tesekur ederim yardimlariniz icin :(