• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka sırasında çiftleşme

kuşsever3461

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar 👋
Benim kuslarimin 5 adet yumurtası vardı ikisi çatladı bozuldu 3 tanesi dolu be sağlam kalan yumurtaların ilkinin çıkmasına 6 gün var fakat kuşlar dünden beri tekrar ciftlesiyor gece 1 kere bugün de iki kere gördüm yumurta bitip kuluçkaya geçtikten sonra çiftleşme normalmi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Normal olabilir. Daha yavrular çıkmamış kuşları ayırmak olmaz. Takviyelerini verip takip edin yinede.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba arkadaşlar 👋
Benim kuslarimin 5 adet yumurtası vardı ikisi çatladı bozuldu 3 tanesi dolu be sağlam kalan yumurtaların ilkinin çıkmasına 6 gün var fakat kuşlar dünden beri tekrar ciftlesiyor gece 1 kere bugün de iki kere gördüm yumurta bitip kuluçkaya geçtikten sonra çiftleşme normalmi
Bu sorun başka bir konunuzda konuşulmuştu konu kirliliği olmaması adına tek konudan ilerleyiniz. İlk yumurtadan sonra verilen kızıştırıcı tohum ve takviyeler yavrular yeme düşene kadar verilmez. Buna rağmen kuluçka sırasında çiftleşme oluyorsa yavruların sayısına göre kısa süreli ayırmalar yapılabilir.

kuşsever3461

Aktif Üye
Bu sorun başka bir konunuzda konuşulmuştu konu kirliliği olmaması adına tek konudan ilerleyiniz. İlk yumurtadan sonra verilen kızıştırıcı tohum ve takviyeler yavrular yeme düşene kadar verilmez. Buna rağmen kuluçka sırasında çiftleşme oluyorsa yavruların sayısına göre kısa süreli ayırmalar yapılabilir.
Evet ama tekrar görülmesi açısından açtım çünkü yine ciftlestiler günde 3 4 kez oluyor daha yavru da çıkmadı kuluckada iken böyle devam edio altındaki yumurtalar için sıkıntı olurmu ondan korkuyorum sadece mama veriyorum Multi vitamin probiyotik havuç da koymuyorum mamaya

Üst Alt