• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Kuluçka dönemi hk

Bademciko

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba,
Kuşlarım 19,20,22,24,26 ,28, Şubat ve 2 martta toplamda 7 yumurta yaptı.
Bugün ilk yumurtanın 21.günü henüz yumurta çatlamadı resmi ekliyorum.müdahele gerekir mi?

Yumurtaları kontrol ederken bir başka yumurtadan da cikleme sesi geldi bu gün . Ancak yumurtada çatlama yok .
Ne yapmalıyım yönlendirebilir misiniz beni

IMG_9216.jpeg

limelia

Yeni Üye
Tam bir bilgim yok ama yumurtanın üstüne yattığı tarihten itibaren sayılıyor yumurtalığı tarihten değil diye biliyorum.Kuşlar yumurtlama bitincede üstüne yatıyor ilk yumurtadan itibaren de kuştan kuşa değişiyor diye biliyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba,
Kuşlarım 19,20,22,24,26 ,28, Şubat ve 2 martta toplamda 7 yumurta yaptı.
Bugün ilk yumurtanın 21.günü henüz yumurta çatlamadı resmi ekliyorum.müdahele gerekir mi?

Yumurtaları kontrol ederken bir başka yumurtadan da cikleme sesi geldi bu gün . Ancak yumurtada çatlama yok .
Ne yapmalıyım yönlendirebilir misiniz beni

Ekli dosyayı görüntüle 102803
Merhaba çikleyen kuşu gözlemleyin çatlamış olmalı, bugün çıkabilir, yumurtanın sivri kısmında başı olur ordan çıtlatın, karın bölgesi risklidir
odaya nem yapın, cihaz yoksa ıslak havlu asın peteğe en az %40 olmalı
Ses gelen yumurtanın fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen

Bademciko

Yeni Üye
Merhaba çikleyen kuşu gözlemleyin çatlamış olmalı, bugün çıkabilir, yumurtanın sivri kısmında başı olur ordan çıtlatın, karın bölgesi risklidir
odaya nem yapın, cihaz yoksa ıslak havlu asın peteğe en az %40 olmalı
Ses gelen yumurtanın fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen
Merhaba, fotoğraf ekliyorum,kafesin yanına IMG_9218.jpeg sıcak su kavanozu koydum,yumurta çatlamadı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ses gelen yumurta içinde hiç hareket kalmadı ben yinede kürdanla küçük bir delik açtım 😢 yuvadan alsammı bilemedim
Yavaş yavaş açın gaga kısmından nefes alsın dikkat edin batmasın inşallah ölmemiştir🤲🤲

Bademciko

Yeni Üye
Bir yumurtada da gaga izi vardı ben deliği genişlettim sonra alt kısmını aldım yumurtanın yavrunun ağzı açıkta ve yaşıyor ağzı dışında kalan yerlerde yumurta zarı var ve kafası hala yumurta kabuğunun içinde , yumurta kabuğu kalan yerden kan geliyor ama bu normal mi ve yavru kendi kendine atar mı kabuğu

Bademciko

Yeni Üye
Yumurtadan destek verip çıkardım ama gelişmemiş mi henüz ? Yumurta sarış gibi birşey var yumurtanın N altında Nefes alıyor bi kere cikledi ağzını açıp kapıyor , yavruluğa koydum yine . Kan diğer yumurtalara da bulaşmış yavrulukta bakteri oluşabilir mi

Bademciko

Yeni Üye
Yumurtadan destek verip çıkardım ama gelişmemiş mi henüz ? Yumurta sarış gibi birşey var yumurtanın N altında Nefes alıyor bi kere cikledi ağzını açıp kapıyor , yavruluğa koydum yine . Kan diğer yumurtalara da bulaşmış yavrulukta bakteri oluşabilir mi
IMG_9221.jpeg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba anne gaga atmış biraz erken çıkmış gibi yaşıyor mu🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet yaşıyor anne yumurtanın geri kalanını da çıkarmış yavrudan
Çok şükür beslersen sorun olmaz inşallah, kontrol edin beslemezse A21 el besleme maması ile 2 saat ara ile kürdan veya şiringa ile az az besleyin🤲🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu minik yavrumuzda dayanamadı , öğlen gibi öldü maalesef 😢 kötü bir deneyim oldu benim için
Kursakta anne sütü var mıydı😔😔başınız sağ olsun
İlk kuluçka mıydı?
Biraz erken çıktı yumurtadan😔

Üst Alt