• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Küçük Dostumun Hastalığı Nedir ?

ees23

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese merhaba, 2 hafta öncesinde eşini kaybeden kuşum şuna hasta.

Lütfen acil yardımınıza ihtiyacım var.
Veterinere götürdüm dediği eşini kaybettiği için strese girmiş ama bana pek inandırıcı gelmedi. Veteriner antibiyotik verdi suyuna ekledim. Sizce hastalığı nedir ?

Ekli dosyayı görüntüle 1877Belirtileri: İshal, kabarma, halsizlik, yeni tüy topları, cerede ve ayaklarda renk değişikliği, zayıflama.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba nedir verdiği antibiyotik? Ne dedi veteriner? Kuş kurumaya girmiş mi? Dışkı resmi görebilir miyiz

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Zayıflama yazmışsınız, zayıflamadan kastınız nedir? Gramlık tartıyla mı ölçerek dediniz yoksa gözle görülür mü? Yazdığınız belirtiler bana kuruma hastalığını hatırlattı :(

ees23

Yeni Üye
bende aynı şekilde düşündüm kuruma Hastalığı gibi. Göğüs kemiği çok belirgin bir halde bu nedenle yazdım.

ees23

Yeni Üye
Merhaba nedir verdiği antibiyotik? Ne dedi veteriner? Kuş kurumaya girmiş mi? Dışkı resmi görebilir miyiz
Hocam veteriner stres kaynaklı dedi. Verdiği ilacı bilmiyorum ismini söylemedi maalesef. Kuşun göğüs kafesinde çok belirginleşme var ben kendim kontrol ettim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Geçmiş olsun ilaçlari kullanın inşallah iyi olur sindirim için hicbisey vermedi mi? Veteriner kanatlıdan anlıyor mu?

Yesray

Yeni Üye
Kuşumun tüylerini elimle ayırdığımda böyle bir şeyle karşılaştım. Neden olmuş olabilir acaba?

Yesray

Yeni Üye
😂😂 Kuşum 1 aydır hastaydı yeni iyileşti. İshali yüzünden tüyleri biraz pislendi ve pamukla suyla silince geçmiyor. Yıkamak gerek ve hayvan yeni iyileşmişken bir daha hasta edemem. Ona nasıl baktığımı bilseniz keşke.. Veterinerlerin ölür dediği kuşu iyileştirdim. Her hafta da veterinere gidiyoruz zaten merak etmeyin. Sorduğum soruyla alakasız yorumlarınızı kendinize saklarsaniz sevinirim.

Muhammed Ali78

Aktif Üye
😂😂 Kuşum 1 aydır hastaydı yeni iyileşti. İshali yüzünden tüyleri biraz pislendi ve pamukla suyla silince geçmiyor. Yıkamak gerek ve hayvan yeni iyileşmişken bir daha hasta edemem. Ona nasıl baktığımı bilseniz keşke.. Veterinerlerin ölür dediği kuşu iyileştirdim. Her hafta da veterinere gidiyoruz zaten merak etmeyin. Sorduğum soruyla alakasız yorumlarınızı kendinize saklarsaniz sevinirim.

Siz yanlış anladınız heralde kuşunuz bakmsız olduğu belli kuşunuz zayıflamış ve galiba kuruluk olduğundan göğüs kemigi öne cikmiş ve yırtılmış yardımcı olmaya çalışıyordum lütfen terbiye sınırlarını aşmayın vete götürmeniz tavsiyemdir yanşlış birşey söylediysem üzgünüm

Yesray

Yeni Üye
Terbiye sınırlarını aşacak bir söz söylediğimi düşünmüyorum. Kuşum bakımsız değil şartlar bunu gerektiriyor şuan. Evet kuşum hastayken çok zayıflamıştı ben de kuruluk olduğunu düşünmüştüm uzun süre elle besledim ve şuan kilosu gayet iyi durumda. Kendisi de enerjisi de iyi. Veteriner o sararmada bir sorun olmadığını söyledi ama benim içim rahat etmediği için buraya sormak istedim. Endişeliyim ve siz de bilmeden bakımsız veterinere götürün diyince sizi kıracak tepki vermiş olabilirim o an. Kusura bakmayın.

Ahmed

Müdavim
Terbiye sınırlarını aşacak bir söz söylediğimi düşünmüyorum. Kuşum bakımsız değil şartlar bunu gerektiriyor şuan. Evet kuşum hastayken çok zayıflamıştı ben de kuruluk olduğunu düşünmüştüm uzun süre elle besledim ve şuan kilosu gayet iyi durumda. Kendisi de enerjisi de iyi. Veteriner o sararmada bir sorun olmadığını söyledi ama benim içim rahat etmediği için buraya sormak istedim. Endişeliyim ve siz de bilmeden bakımsız veterinere götürün diyince sizi kıracak tepki vermiş olabilirim o an. Kusura bakmayın.
dışkı fotosu atarmısınız ve o yaraya pansuman yapın bence

Yesray

Yeni Üye
Pansumanı neyle yapabilirim ve bir sorun çıkarır mı acaba?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
@Yesray ve @Muhammed Ali78 aranız da çözmenize çok sevindim 😊. Bir daha yaşanmaz umarım. @Muhammed Ali78 yazarken kelimelerimize dikkat edelim lütfen. @Yesray sizi anlıyorum ama lütfen biraz daha tepkimizi ayarlamaya çalışalım.

Konuya döneyim. Kuşunuz da tam olarak ne olduğunu maalesef ben çözemedim. @Sehmus BAKIR daha iyi yorum yapar. Sanırım normal probleminden farklı bir problem daha mevcut. Şimdiden geçmiş olsun.