• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kötü kokulu sıvı dışkı

Kuslokumu

Yeni Üye
Kursak mantarı teshisi koyulduysa ballı kraker vermeyin. Şeker ve tuz içeren ürünler bulundurmayin kafeste. Bu hastalığı ilerletir. Kuşunuzun nihayi durumu için veteriner tahlili gerekiyor. Kötü kokulu dışkı uriner sistem enfeksiyonu veya mantar sebepli olabilir. Bu kadar su icmesinin sebebide mantar veya işlevini yetirmiş böbrekler olabilir. Şahsi düşüncem veterinere götürme durumunuz yoksa ic parazit tedavisi yapıp durumunu gözlemleyerek devam etmeniz olur.
Kursak mantarı değil dediler sonradan astım dediler

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bunu göz kontrolüyle mi dediler

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben sana durumu ihtimaller dahilinde şöyle anlatayım kuşumda jursak mantarı var mikostatin ise yaramadi neden yaramadı çünkü mikostatinle kursak mantarına tam anlamıyla etki eden bir ilaç değil. İlacın içerisinde alkol ve şeker var ayrıca ballı kraker veriyorsun buda şekerli. Senin kullanabilecegin ilaç flukonazel etken maddeli bir ilaç olmalıydı. Bir diğer ihtimal parazit olabilir bu parazit sindirim kanalında veya kursakta bulunuyor olabilir. Kuş sindiremedikce suya yöneliyor olabilir Bir ihtimal karaciğer böbrek yetmezliği olabilir buda olası bir durum. Ben şimdi sana şu ilaçları kullan verin almazsan bu ilacı kullan buda olmadı birde şunu dene dersem bir ilaç kullanma ihtimalinde olur 3 ilaç kullanma ihtimalinde olur. Sorun böbrekte çıkarsa bütün çaban da kuşa verilip fayda etmeyen ilaçlarda çöpe gider kuş boşuna ilaç yorgunu olur. Ama benim ihtimallerm bu yönde

Kuslokumu

Yeni Üye
Ben sana durumu ihtimaller dahilinde şöyle anlatayım kuşumda jursak mantarı var mikostatin ise yaramadi neden yaramadı çünkü mikostatinle kursak mantarına tam anlamıyla etki eden bir ilaç değil. İlacın içerisinde alkol ve şeker var ayrıca ballı kraker veriyorsun buda şekerli. Senin kullanabilecegin ilaç flukonazel etken maddeli bir ilaç olmalıydı. Bir diğer ihtimal parazit olabilir bu parazit sindirim kanalında veya kursakta bulunuyor olabilir. Kuş sindiremedikce suya yöneliyor olabilir Bir ihtimal karaciğer böbrek yetmezliği olabilir buda olası bir durum. Ben şimdi sana şu ilaçları kullan verin almazsan bu ilacı kullan buda olmadı birde şunu dene dersem bir ilaç kullanma ihtimalinde olur 3 ilaç kullanma ihtimalinde olur. Sorun böbrekte çıkarsa bütün çaban da kuşa verilip fayda etmeyen ilaçlarda çöpe gider kuş boşuna ilaç yorgunu olur. Ama benim ihtimallerm bu yönde
Şöyle söyliyim yarım vardı ballı kraker onu verdim yemedi zaten. Veterinerlerde maalesef biliyoruz diyerek yanlış teşhis ve ilaç tedavisi uyguladı. Bu arada su dışkılarken soyulmuş içinde yulafta olab bir yem yedirdim dışkısı bi süre sonra susuz geledi normal şekilde. Ama çok su içtiği zamanda sadece şeffaf su dışkılıyor. Yem yediğinde çok su içtiğinde de dışkı normal ama su ile birlikte geliyor . Pazartesi bir veterinere tekrar danışıcam bakalım ona göre bir tedaviye başlanır diye umuyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eğer İstanbulda oturuyorsanız Avcılar Veterinerlik Fakültesine götürün kuşunuzu, başka şehirde oturuyorsanız oradaki veteriner fakültesine götürün. Tahlillerde vs daha iyi anlaşılır sanırım kuşta ne olduğu. Tuğrul beyin dediği gibi ihtimaller üzerinden ilaç kullanırsanız kuş boşa yorulur hasta değilsede o kadar kimyasaldan hasta olur. Fakültede kesin sonuç alırsınız. Tabi gitme imkanınız varsa. :)

Kuslokumu

Yeni Üye
Dışkısı şu an böyle. Hala çok enerjik