• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kötü kokulu sıvı dışkı

Kuslokumu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kötü kokulu sıvı dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
23 Ara 2021
Kullanılan İlaç
Daytrıl , mikostatin
Merhabalar, 2 aylık muhabbet kuşum var. Nefesi sesli bir şekilde alıyor bazı zamanlar.Bir süredir ilaç tedavisi görüyordu. İlk önce kursak mantarı diye antibiyotik tedavisi uygulandı daha sonra astım tedavisi uygulandı. Hala devam ediyor arada sesli şekilde nefes alıp ağzını açıp kapatıyor. İki üç gündür sürekli su içiyor. Dışkısı bazen sadece su şekilde çıkıyor ve kötü kokulu. Son tedavisinde suluğuna her gün 8 damla ilaç damlatıyorum sanki ondan sonra oldu. Enerjisi yerinde,ötüyor, uçuyor, yemekte yiyor ama dışkısı çok problemli ve kötü kokulu sizce ne yapabilirim. Yumurta sarısı veriyorum ishali düzelsin diye. Gözlemliyorum sürekli. Veterinere tekrar götürmeli miyim sizce?

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Geçmiş olsun.
Hangi ilaçları ne kadar sürede nasıl kullandınız? Onlarıda yazarsanız daha iyi bilgi verirler.

İshal için yumurta sarısı vermeyin.Eğer kararında kaynatamazsanız yumurta sarısı sağlıklı değil diye biliyorum kuşlara ama ustalar daha bilgilidir bu konuda görünce yazarlar.

İshal için aspur verebilirsiniz.
Çok su içmesi vücudu çok su kaybetmesinden dolayı olabilir.

Kötü koku için yorum yapamıyorum bilgim yok o yüzden ilaçta öneremiyorum ama dediğim gibi ustalar paylaşımınızı görünce daha iyi bilgi verir.

Kuslokumu

Yeni Üye
Öncelikle teşekkür ederim. Yumurta sarısını çok tüketmedi zaten. Açık veteriner bulursam götürmeyi düşünüyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Rica ederim. Veteriner eğer kuştan anlıyorsa size gerekli bilgileri verir. Son durumunu yine paylaşırsanız sevinirim. :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sanmıyorum ama üstadlar daha iyi bilgi verir. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Veterinere götürüp böbrek ve karaciğer röntgeni çektirin👍

Kuslokumu

Yeni Üye
Yemesinde hiç problem yok hatta ishali için patates haşladım yedi biraz. Azıcık düzeldi gibi ama yinede gözlemlicem. Yarın sabah bakıcam hala böyleyse son çare götürücem artık

Kuslokumu

Yeni Üye
Sabah uyandığımda böyleydi normal değil sanırım

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Sabah uyandığımda böyleydi normal değil sanırım
Normal değil ama bir kaç önerim olacak konuya pek hakim değilim (hastalıkları uzmanı baksa daha doğru olur), ballı krakeri siz yapmadıysanız hiç vermeyin çok sağlıksız birde yeminde boyalı gıdalardan var onlar da maalesef pek sağlıklı olmuyor. Genelde aspur oranı da çok düşük oluyor. Tavsiyem yeminizi değiştirmeniz olur. Ve plastik merdivenler de yanlış anlamayın lütfen ama doğru temizlenmediğinde mantar gibi şeylere yol açabiliyor.

Kuslokumu

Yeni Üye
Daha dün koydum ballı krakerini zaten yemedi onuda. Yarım bir şekilde önceden yemişti buzdolabında saklıyordum. Yeni yem aldım aslında onu kullanıcam bu koyduğum zaten sondu. Plastik merdivenide kaldırmayı düşünüyorum pek kullanmıyor. Bu durumu beni çok üzüyor onun için ne yapabilirim bilmiyorum. Pazartesi götürmeyi düşünüyorum veterineri kapalıymış pazar günü. Sürekli suluğun yanında dururken görüyorum hep su içiyor. Yemek yemesinde hiç sorun yok. Ötüyor enerjikte duruyor çoğu zaman. Anlamadık bizde ne olduğunu hiç hasta gibi değil

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Daha dün koydum ballı krakerini zaten yemedi onuda. Yarım bir şekilde önceden yemişti buzdolabında saklıyordum. Yeni yem aldım aslında onu kullanıcam bu koyduğum zaten sondu. Plastik merdivenide kaldırmayı düşünüyorum pek kullanmıyor. Bu durumu beni çok üzüyor onun için ne yapabilirim bilmiyorum. Pazartesi götürmeyi düşünüyorum veterineri kapalıymış pazar günü. Sürekli suluğun yanında dururken görüyorum hep su içiyor. Yemek yemesinde hiç sorun yok. Ötüyor enerjikte duruyor çoğu zaman. Anlamadık bizde ne olduğunu hiç hasta gibi değil
Umarım hasta değildir, ama genelde bu tarz durumlarda basit bir şey de olabiliyor. Ya da Allah korusun ciddi bir şeyin ilk evreleride olabiliyor. Söyledikleriniz iyiye işaret şeyler. Umarım hasta değildir ya da basit bir şeydir. Şimdiden geçmiş olsun.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kursak mantarı teşhisini kim koydu mikostatini kim verdi

Kuslokumu

Yeni Üye
Kursak mantarı teşhisini kim koydu mikostatini kim verdi
İlk gittiğim veteriner demişti. Ağzını kapatıp açıyordu nefes alırken bazen ses geliyordu o yüzden kursak mantarı olabilir diyerek yukarıda kullanılan ilaçları vermişti şırıngayla veriyordum sonra bir fark göremedim başka veterinere götürdüm onlarda astım dedi. Bir ilaç hazırlayıp damlalığa koydular her gün az suya 8 damla damlattım biraz hafifledi gibi

Kuslokumu

Yeni Üye
Umarım hasta değildir, ama genelde bu tarz durumlarda basit bir şey de olabiliyor. Ya da Allah korusun ciddi bir şeyin ilk evreleride olabiliyor. Söyledikleriniz iyiye işaret şeyler. Umarım hasta değildir ya da basit bir şeydir. Şimdiden geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim umarım önemli bir şeyi yoktut

Kuslokumu

Yeni Üye
Şu an ishal değil sanırım çünkü dışkı normal ama su geliyor ayrıca o kadar

Kuslokumu

Yeni Üye
Suyu dün sabah koydum elimle işaret ettiğim yerdeydi su seviyesi. Kalan seviyeye kadar içmiş. Bu aralar suluğun yanlarını çok kemiriyor orda olduğu için su çok içiyor bu sebepten su dışkılıyor olabilir mi? Yemesinde ve enerjisinde problem yok çünkü

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kursak mantarı teshisi koyulduysa ballı kraker vermeyin. Şeker ve tuz içeren ürünler bulundurmayin kafeste. Bu hastalığı ilerletir. Kuşunuzun nihayi durumu için veteriner tahlili gerekiyor. Kötü kokulu dışkı uriner sistem enfeksiyonu veya mantar sebepli olabilir. Bu kadar su icmesinin sebebide mantar veya işlevini yetirmiş böbrekler olabilir. Şahsi düşüncem veterinere götürme durumunuz yoksa ic parazit tedavisi yapıp durumunu gözlemleyerek devam etmeniz olur.