• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kortizon uygulaması sonrası durmadan ötme ve zor soluklanma

Trky17

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Zor solunum durgunluk
Hastalık Belirti Tarihi
3 Tem 2026
Kullanılan İlaç
Kortizon iğnesi ve Antibiyotik iğnesi
Sabah her şey yolundayken muhabbet kuşum birden kafeste çırpınmaya ve bilinçsiz şekilde davranmaya başladı. Bir şeylerin ters gittiğini anlayıp hemen veterinere götürdük. Elle muayene sırasında sağ ayağını sakınıyordu ve ödem iltihap darbeye karşı önemler için 0.05 ölçekle karnından kortizon iğnesi ve antibiyotik iğnesi uygulandı, ardından şırınga ile şekerli su verildi. Eve gelene kadar çok öttü aralıksız 40dk kadar. Şimdi evde kuvetinde çok halsiz ve zor solunum alarak duruyor. Sabaha kadar geçmezse küvezde oksijen için hastaneye gidin dedi ama sabaha kadar bu şekilde dayanamaz diye çok korkuyorum. Kortizon sonrası bu durum normal mi çok baygın ve zor nefes alıp veriyor.

Trky17

Yeni Üye
Arkadaşlar maalesef son nefesini verdi. Çok üzgünüm. Veterinere götürmesem kortizon vurdurmasam sonuç değişir miydi hiç bilmiyorum ama götürmesem de çok pişman olurdum. Çok kötü hissediyorum.
Huzurlar içinde uyu Çekirdek...

budgiesandcats

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun.
Huzurlar içinde uyusun cennette mutlu mutlu uçsun.
Bence elinizden geleni yapmışsınız ki veteriner bile sebebini anlamamış dimi yazdıklarınızdan öyle anladım. Kendinize yüklenmeyin.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İki tane iğne neden vurulur ki üstüne üstlük ayaktaki iltihap darbeye karşı. Kuşlara evet iğne vurulur ama zorda kalmadıkça vurulunmaz birde kortizonlu iğne vurulmuş. Bilemedim başınız sağolsun 🙏🏻

Trky17

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun.
Huzurlar içinde uyusun cennette mutlu mutlu uçsun.
Bence elinizden geleni yapmışsınız ki veteriner bile sebebini anlamamış dimi yazdıklarınızdan öyle anladım. Kendinize yüklenmeyin.
Veteriner de anlayamadı evet. İğneler için gerekli mi diye altını çizerek sordum, hocasını aradı sordu ve ona danışarak teyit alıp kortizon uyguladı. Bilmiyorum keşkeler hiç bitmiyor aklımda çok üzüldüm

budgiesandcats

Yeni Üye
Veteriner de anlayamadı evet. İğneler için gerekli mi diye altını çizerek sordum, hocasını aradı sordu ve ona danışarak teyit alıp kortizon uyguladı. Bilmiyorum keşkeler hiç bitmiyor aklımda çok üzüldüm
İnsan bir uzmana güvenmek istiyor ve elinden de bir şey gelmiyor durumu bilmediği için. Kendisini sorgulaması gereken siz değil veteriner Aslı Hanım yazmış iğne vurmanın kuşlar için sıradan bir şey olmadığını. Kendinizi yıpratmayın.O hala sizin kuşunuz kalbinizde hep yeri olacak zor evet şu an bile zorluğunu bilerek yazıyorum ama keşke elden bir şey gelse.Kuşum olduğundan beri Allahım keşke kuşları daha dayanıklı yaratsaydın derken buluyorum kendimi.Gittiği yerde mutlu ve huzurlu birgün ruhlarınız yine görüşecek. Yasınızı yaşayın ama kendinizi suçlamayın.

Trky17

Yeni Üye
İnsan bir uzmana güvenmek istiyor ve elinden de bir şey gelmiyor durumu bilmediği için. Kendisini sorgulaması gereken siz değil veteriner Aslı Hanım yazmış iğne vurmanın kuşlar için sıradan bir şey olmadığını. Kendinizi yıpratmayın.O hala sizin kuşunuz kalbinizde hep yeri olacak zor evet şu an bile zorluğunu bilerek yazıyorum ama keşke elden bir şey gelse.Kuşum olduğundan beri Allahım keşke kuşları daha dayanıklı yaratsaydın derken buluyorum kendimi.Gittiği yerde mutlu ve huzurlu birgün ruhlarınız yine görüşecek. Yasınızı yaşayın ama kendinizi suçlamayın.
İnce ve nazik dileklerinizi okurken bi nebze de olsa içim rahatladı. Eksik olmayın sağ olun, sağlıkla mutlulukla nice güzel zamanlarınız olsun kuşlarınızla beraber cıvıl cıvıl

Üst Alt