• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Korkak Karakterli Kuşu Alıştırma Tavsiyesi

cladiasus

Yeni Üye
Abi muhabbeti bırak sultan papaganı al ,10 numara hayvanlar.şunun tipe bakın😂.Daha geleli 1 hafta oldu sanki yıllardir sahibiyim odaya girdigim anda kafesinden çıkıp üzerime uçuyor sevmem icin 😁
kardeşim kuş maşallah çok tatlı Allah daim etsin birlikteliğinizi :) sultan papağanı besleyen yakınlarım var. ben biraz daha muhabbet kuşu taraftarıyım.

açıkçası siteye üye olup bu başlığı, önceden kuş beslememe ve çok samimi bağ kurmama rağmen şimdiki kuşum ile o bağı yakalayamamamdan dolayı açtım. kendisine bir eş/arkadaş alma veya başka bir kuş türüne yönelme gibi bir yol izleme niyetinde değilim. arkadaşlar sağ olsunlar fikirlerini yazdılar. kuşumun tavırlarının ve kafesi ile vitrinin üstünü benimsediğinin farkındayım. bir kuş sahiplenildiğinde ilk günler ve ilerleyen günler nasıl yaklaşılır onu da az çok okudum, 10-15 sene öncesinde beslediğim ilk göz ağrımla tecrübe etmiştim. çoğunlukla farkında olduğum ve bildiğim şeyler yazıldı ama sonuçta arkadaşlar yardımcı olabilmek adına yazıyorlar.

benim ricam bu konunun fazla dağılmaması ve varsa Şehmus Bey'in de fikrini dinlemek olacak. çünkü elimden gelen her şeyi 9 aylık bir süreç boyunca deneyip yolun belki de sadece %30 unu kat edebildim. bu sebeple bir yerde yanlış mı yapıyorum veya bilmediğim bir metod, bir eğitim yöntemi var ise siz değerli ve tecrübeli üyelerden fikir alma amacındayım. başka bir aşama kaydedemezsem de Bulut bizim ailemizin bir ferdi. onu tedirgin etmeden, çok üzerine düşmeden zamanla denemeye devam edeceğim :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yaptıgi hareketleri gorsen abla kesinlikle sultan papagani almamislara tavsiye edilir.Herkezin bunu deneyimlemesini isterim mükemmel hayvanlar
Evet evet, sezonu açtığı zaman ilk kuluçkasından bir tane evlat edineceğim inşallah, Şehmus Abiden 😍 aylardır bunun hayalini kuruyorum 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
kardeşim kuş maşallah çok tatlı Allah daim etsin birlikteliğinizi :) sultan papağanı besleyen yakınlarım var. ben biraz daha muhabbet kuşu taraftarıyım.

açıkçası siteye üye olup bu başlığı, önceden kuş beslememe ve çok samimi bağ kurmama rağmen şimdiki kuşum ile o bağı yakalayamamamdan dolayı açtım. kendisine bir eş/arkadaş alma veya başka bir kuş türüne yönelme gibi bir yol izleme niyetinde değilim. arkadaşlar sağ olsunlar fikirlerini yazdılar. kuşumun tavırlarının ve kafesi ile vitrinin üstünü benimsediğinin farkındayım. bir kuş sahiplenildiğinde ilk günler ve ilerleyen günler nasıl yaklaşılır onu da az çok okudum, 10-15 sene öncesinde beslediğim ilk göz ağrımla tecrübe etmiştim. çoğunlukla farkında olduğum ve bildiğim şeyler yazıldı ama sonuçta arkadaşlar yardımcı olabilmek adına yazıyorlar.

benim ricam bu konunun fazla dağılmaması ve varsa Şehmus Bey'in de fikrini dinlemek olacak. çünkü elimden gelen her şeyi 9 aylık bir süreç boyunca deneyip yolun belki de sadece %30 unu kat edebildim. bu sebeple bir yerde yanlış mı yapıyorum veya bilmediğim bir metod, bir eğitim yöntemi var ise siz değerli ve tecrübeli üyelerden fikir alma amacındayım. başka bir aşama kaydedemezsem de Bulut bizim ailemizin bir ferdi. onu tedirgin etmeden, çok üzerine düşmeden zamanla denemeye devam edeceğim :)
Aslında bu biraz kuşun karakterine bağlı bir şey, biraz da alışkanlıkla alakalı. Belki size yeni geldiği dönemde farkında olmadan korkuttunuz, belki aceleci davranınız bağ kurmak için, ki bunu kötü niyetli olduğunuzu düşünerek yazmıyorum, ben de aynı hatayı yapmıştım, tamamen aşırı sevgi ve heyecandan kaynaklanıyor 😂 belki ilk aldığınız dönemde onun sizden beklediği kadar ilgi veremediniz işleriniz vardı, hastalandınız vs vs.. bence başta nasıl alıştıysa bu şekilde devam edecektir, anladığım kadarıyla 1 yaşına yaklaşmış artık ve karakteri de yavaştan oturmuştur. Her can kendine özgü ve özel, benim kuşum da mesela aylardır bende, hala kafesinden çıkaracağım zaman inatlaşır bağırır çağırır, elimle zorla çıkarır göğsüme koyarım, tırmanız omzuma çıkar ama sürekli gözü bendedir konuşmayı bilmese de benimle konuşuyor biliyorum 🤩 onu böyle seviyorum, sizin de kuşunuzu bu haliyle sevip kabul ettiğinizi biliyorum 🙂😇

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben kuşa yaklaşımınizi çok beğendim eğitiminde bence iyi gidiyorsunuz aynen devam edelim sadece bende diğer arkadaşlar gibi kuşta bir tedirginlik gördüm belkide önceki hayatındandir ama bunu sizin gayeniz ve sevginizle atlatacagjni düşünüyorum 😊