• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Konum değişikliği ne kadar etkiler?

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Merhabalar, 4 gün kadar kuşlarımı başkasına bırakıcam.Kuşların ortam değiştirmesi de strese sokar mı sizce?Babam tül perdeleri sökelim,gece lambası açarız.Kuşların kafesi açık kalsın bi şey olmaz diyor akşamları da tanıdığımız yem ve su işini halleder her gün diyor.Ama yalnız ve kafes dışında kalmaları beni korkutuyor.Sizce hangi durum daha uygun?Başlarında insan olması çok daha kontrollü olur diye düşünüyorum ben

betul.a

Aktif Üye
İllaki stres olacaklardır her iki durumda da.
Lütfen salık bırakmayın. Çok çok tehlikeli. Birisi baksın ve o süre boyunca dışarı çıkmasınlar bence.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kontrol edecek birisi varsa kafesinde ve evinizde kalsın. Evde yokken kafes dışı pek uygun değil. Özellikle geceleri kafese girmeyebilir ve ani korkuda çarpma gibi riskler ortaya çıkabilir.

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Şöyle ki evde kalırlarsa kontrol edecek kişi sadece yemlerle suyu ayarlayabilir ve kuşlar gece falan kavga etse evde tek olacaklarından kimse duymaz.Asıl kavga etme durumu olur diye çekiniyorum.Çünkü normalde uyku için kafesi kullanıyorlar 3-4 gün kafeste kalmak onları kızdıracak muhtemelen.Birbirlerine sataşırlarsa kontrol sağlanır diye de bir başkasının evine götürmeyi düşündüm.

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
7 kuşum var biri uçamıyor,birinin tüyleri çok eksik zor uçuyor,biri çok baskın hep kavga çıkarıyor.Bir de Limon var o da dışarıya çıkmaya çok alışkın ve sabah 7de kafesi açmazsam kendini kafeste ordan oraya atıyor🥲🥲

betul.a

Aktif Üye
Şöyle ki evde kalırlarsa kontrol edecek kişi sadece yemlerle suyu ayarlayabilir ve kuşlar gece falan kavga etse evde tek olacaklarından kimse duymaz.Asıl kavga etme durumu olur diye çekiniyorum.Çünkü normalde uyku için kafesi kullanıyorlar 3-4 gün kafeste kalmak onları kızdıracak muhtemelen.Birbirlerine sataşırlarsa kontrol sağlanır diye de bir başkasının evine götürmeyi düşündüm.
Böyle bir durum varsa en mantıklısının başkasının evine götürmek olduğunu düşünüyorum ben de

Syessional

Aktif Üye
Evine götüreceğiniz kişi kuşların kavga durumunu nasıl kontrol edecek? Kavga olmassa evde kalsın yem su tazelensin yeter derdim. Ortam değişikliği baya etkiliyor diye düşünüyorum ben kuşumun kafesini başka odaya aldığımda bile tedirgin moda geçip dışkısı falan değişiyordu.

Syessional

Aktif Üye
7 kuşum var biri uçamıyor,birinin tüyleri çok eksik zor uçuyor,biri çok baskın hep kavga çıkarıyor.Bir de Limon var o da dışarıya çıkmaya çok alışkın ve sabah 7de kafesi açmazsam kendini kafeste ordan oraya atıyor🥲🥲
Diğer ortamda kafes açılması daha riskli olmaz mı?

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Çok güvendiğim bir teyzeme bırakıcam kendisi ev hanımı ve zamanında kuş bakmış biri,ortam değişikliği için kuşlarım nasıl tepki verir bilmiyorum.Ama kuşlarım çok fazla ev değiştirmiş en son benim sahiplendiğim kuşlar,bazılarının 4.eviyim yani çok stres yapıyor olsalar sanırım belli olurdu.Kafam çok karışık bu konuda ne yapıcam bilemedim

Syessional

Aktif Üye
Çok güvendiğim bir teyzeme bırakıcam kendisi ev hanımı ve zamanında kuş bakmış biri,ortam değişikliği için kuşlarım nasıl tepki verir bilmiyorum.Ama kuşlarım çok fazla ev değiştirmiş en son benim sahiplendiğim kuşlar,bazılarının 4.eviyim yani çok stres yapıyor olsalar sanırım belli olurdu.Kafam çok karışık bu konuda ne yapıcam bilemedim
Ortam değişikliğine iyi tepki vereceklerini düşünmüyorum örneğini de verdim zaten kendimden :D. Kavga olayı nasıl oluyor onu anlamadım ben? Bence kuş bakmayı bilse de o ortamda dışarı salınmasın sağa sola çarpar zarar görür

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Ortam değişikliğine iyi tepki vereceklerini düşünmüyorum örneğini de verdim zaten kendimden :D. Kavga olayı nasıl oluyor onu anlamadım ben? Bence kuş bakmayı bilse de o ortamda dışarı salınmasın sağa sola çarpar zarar görür
Birbirlerini dövüyorlar,hiçbir sıkıntı yokken diğerinin yanına gidip kuyruk çekiyorlar veya didiyorlar.Dişi kuşlarım biraz cadı da😄

Syessional

Aktif Üye
Birbirlerini dövüyorlar,hiçbir sıkıntı yokken diğerinin yanına gidip kuyruk çekiyorlar veya didiyorlar.Dişi kuşlarım biraz cadı da😄
Eğer kavga ciddi bir problem yaratıyorsa bakılması gerekir ama bıraktığınız kişi kavgaları nasıl ayıracak veya siz nasıl ayırıyorsunuz? Geçici olarak Kafeslerini ayırma şansınız var mı kavga eden kuşların?

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Bildiğiniz gidip ayırıyorum durun,yapmayın diye çocuk ayırır gibi.İnsan müdahale edince duruyorlar😃Gece kavgası da dişi kuşum cinnet geçirip hem erkek kuşu hem de diğer dişi kuşu epey hırpalamış.Dişilerden birinin kanadı kanamıştı.Odaya geldiğimde her yer tüydü zaten seslerini duyar duymaz odaya koştum ama olan olmuştu.Kavgayı tek bir kuş çıkarmıyo canı sıkılan ötekine musallat oluyor

Syessional

Aktif Üye
Bildiğiniz gidip ayırıyorum durun,yapmayın diye çocuk ayırır gibi.İnsan müdahale edince duruyorlar😃Gece kavgası da dişi kuşum cinnet geçirip hem erkek kuşu hem de diğer dişi kuşu epey hırpalamış.Dişilerden birinin kanadı kanamıştı.Odaya geldiğimde her yer tüydü zaten seslerini duyar duymaz odaya koştum ama olan olmuştu.Kavgayı tek bir kuş çıkarmıyo canı sıkılan ötekine musallat oluyor
Eğer böyle ciddi kanlı kavgalar varsa ayırmanız daha iyi olur düşüncesindeyim siz evde olmadığınız zaman aklınız bunlarda kalıyor değil mi?

Syessional

Aktif Üye
Bu durumda kavgayı ayırması için birinin olması şart ondan dolayı bırakmanız daha iyi olur ama dışarı salma olmasın bence.

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Açıkçası ilk defa bırakıcam,arkadaşlarımda kaldığımda ailem evde olduğundan fotoğraf atıyorlardı😄salma kısmı ev sahibi için de güzel olmayabilir...