• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Konu Dışı: Sebepsizce Öksüren Var mı?

Tevfik

Yasaklı
Arkadaş kafayı yemek üzereyim, üç gündür sebepsizce öksürüyorum. Doktora gittim, ilaç verdi ama hiçbir düzelme yok. Virüs dalgası olabilir mi? Son zamanlarda bu şekilde sebepsizce öksürenler var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaş kafayı yemek üzereyim, üç gündür sebepsizce öksürüyorum. Doktora gittim, ilaç verdi ama hiçbir düzelme yok. Virüs dalgası olabilir mi? Son zamanlarda bu şekilde sebepsizce öksürenler var mı?
Merhaba geçmiş olsun
Mevsim geçişi üşütmüş olabilirsiniz
Grip ve soğuk algınlığı çok fazla
Aile hekimine gidebilirsiniz, üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir

betul.a

Aktif Üye
Özellikle gece uyandıracak kadar veya kriz şeklindeyse astım (alerjik veya normal) riski olduğunu ekleyeyim, (kendimden biliyorum :D) bir iki güne geçmezse bence hekime gidin.
Geçmiş olsun.

Tevfik

Yasaklı
Çok teşekkür ederim cevaplarınızdan dolayı gittim, ilaç verdi (ilaçları yazmam olmaz) fakat pek bir etki göremedim yarın fakülteye gideceğim :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim cevaplarınızdan dolayı gittim, ilaç verdi (ilaçları yazmam olmaz) fakat pek bir etki göremedim yarın fakülteye gideceğim :)
Akciğer rontgeni isteyin lütfen tekrar geçmiş olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim Demet hanım, mutlaka isteyeceğim çünkü normal bir öksürük değil.
Broşlara inmiş bir üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir, c vitaminli sandozlar var
Mucovit-c 400/1000 yada Nac-c 400/1000 tavsiye ederim, öncelik kontrol tabiki 😊🤲

Tevfik

Yasaklı
Broşlara inmiş bir üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir, c vitaminli sandozlar var
Mucovit-c 400/1000 yada Nac-c 400/1000 tavsiye ederim, öncelik kontrol tabiki 😊🤲
Çok teşekkür ederim bakayım yarın eczaneye var ise direkt alayım. Alternatifi varsada alayım. D ve B12 kullanıyorum normalde ama C vitaminini de eksik etmemek gerek

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim bakayım yarın eczaneye var ise direkt alayım. Alternatifi varsada alayım. D ve B12 kullanıyorum normalde ama C vitaminini de eksik etmemek gerek
Bunları yazdırsanız daha iyi olur c vitamini değildir, solunum yolu enfeksiyonu, zatüre, akciğer rahatlaması ifrazatı atması için veriliyor

Tevfik

Yasaklı
Bunları yazdırsanız daha iyi olur c vitamini değildir, solunum yolu enfeksiyonu, zatüre, akciğer rahatlaması ifrazatı atması için veriliyor
Yok yok bunları takviye ürün olarak daha önce almıştım. Öksürük ve soğukalgınlığı yazdı bana ama dediğiniz gibi karaciğer filmi çektirmem iyi olacak, çok öksürüyorum. Sadece gece de değil, gündüzleri de çok öksürüyorum durmuyor.

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Yok yok bunları takviye ürün olarak daha önce almıştım. Öksürük ve soğukalgınlığı yazdı bana ama dediğiniz gibi karaciğer filmi çektirmem iyi olacak, çok öksürüyorum. Sadece gece de değil, gündüzleri de çok öksürüyorum durmuyor.
Çok geçmiş olsun. Alerjik bir durumda olabilir .

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Akciğer olmalı😊üşütme ve ter ile çok görülür, takviye değildir ilaçtır ve hatta çok etkilidir😊geçmiş olsun

Sati

Tutkulu
Tevfik hocam merhabalar,
Çok etkili oldugunu düşündüğüm,
Çocuklarımda çok faydasını gördüğüm kocakarı işiyle geliyorum sana :)
Aylarca geçmeyen öksürüğü geçirdiğini gözlemledim.

İstediğiniz boyutta bir kupa bardak su,
Cezveye alın kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı kuru nane 2 dk fokurdasın arkasına
altını kapatın, 1 diş sarımsagı soyup 2 ye bölüp içine atın agzını kapatın
ılıyana kadar yani içme kıvamına gelene kadar demlensin,
Bardaga süzün, damak tadınıza göre bal (hakiki olacak ama) karıştırıp için.

Bunu 1 hafta boyunca her akşam yapın, daha sonraları tekrar öksürük gelmeye başladıgını gözlemlerseniz 2-3 güne bir öksürük beklemeden tüketin.
Şifa olsun inşallah 🤲 🤲

Sati

Tutkulu
Şunuda ekleyim,
Sigara fazla tüketen biriyim (olmaz olaydı) bazen nefes almakta zorlandığımı hissettiğimde hatta nefes alıp verirken ıslık vari ses geliyor içten o derece durumda bu içeceği tükettiğimde nefes alış verişimin düzeldiğini de kendimde gözlemledim.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Kuş besleyen insanlardan , kuşlardan dökülen kepek, tüyler , ve tüylerde ki proteinler sorun yapabilir bu yabancı proteinlere vücut savunma mekanizması geliştiremeyebilir ve bu sizi etkiliyor olabilir.. nem arttıkça maruziyet arttıkça sorun çıkar

Sati

Tutkulu
Kuş besleyen insanlardan , kuşlardan dökülen kepek, tüyler , ve tüylerde ki proteinler sorun yapabilir bu yabancı proteinlere vücut savunma mekanizması geliştiremeyebilir ve bu sizi etkiliyor olabilir.. nem arttıkça maruziyet arttıkça sorun çıkar
Vallahi hocam kuşlar benim bebelerde felaket alerji yapınca odadan kaçırdım, sorun kalmadı çok şükür.
Bu etken de Tevfik hocamı etkiliyor olabilir belki de.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Vallahi hocam kuşlar benim bebelerde felaket alerji yapınca odadan kaçırdım, sorun kalmadı çok şükür.
Bu etken de Tevfik hocamı etkiliyor olabilir belki de.
YouTube daha yüklemedim galiba insanlara korku stres vermek istemiyorum ama Facebook sayfasına yüklemiştim

Buradan izleyin hocam temizliğe özen gösteriniz uyuduğunuz odada olmasin kuşlarınız hem sizin hemde kuşların sağlığı için

Zu123

Paylaşımcı
Biz ailecek geçirdik corana yeniden gelmiş doktor da biz gittiğimizde yeni atlattığını söyledi etrafımdaki herkes böyle hasta geçmiş olsun corana diyorlar

anydayykk

Müdavim
Biz ailecek geçirdik corana yeniden gelmiş doktor da biz gittiğimizde yeni atlattığını söyledi etrafımdaki herkes böyle hasta geçmiş olsun corana diyorlar
Korona mı bilmem ama bizim ailede de herkes hasta şu an ben dışında. Yani mevsim geçişi olduğundan dolayı.

Üst Alt