• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Koksidiyoz mu?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba korkmayın hepimiz böyle başladık günde 3 kez kursaktan besleme yaptım. Tam karşına al, sol eline, kuşun sana baksın göz göze olun, sağ elinle kuşun sol tarafına gaga ın en dip kısmına zaten dilini çekiyor, aparatı yavaşça it, tuttuğun elin ile hissederdin, yavaşça gönder, bitince çok yavaş çek ki bulantı olmasın, ya Allah bismillah diyip yap. Şifa olsun🤲😊
Sağ taraf nefes borusu, baktın ağzı mama doldu, aparatı çek, tam gitmemişsindir, yutsun ağzındakini tekrar yap. Endişe etme, gerçekten kolay🤲😊

Mog

Aktif Üye
Sağ taraf nefes borusu, baktın ağzı mama doldu, aparatı çek, tam gitmemişsindir, tutsun ağzındakini tekrar yap. Endişe etme, gerçekten kolay🤲😊
tamam teşekkür ederim veteriner kontrolünden sonra artık o yine yok derse mecbur yapmaya calısıcam kendim, şimdi yem yediği için böyle rahat davranabiliyorum kesildiğini görürsem zaten anında besleme yapıcam mecbur. Teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben de aynı sizin düşündüğünüz gibi düşündüm veteriner hekime böyle söyledim fakat acil durumu yoksa kuşu almıyoruz demişti, yani ilk gittiğimde bile antibiyotik tedavisini siz yapıcaksınız demişti. Kursaktan beslemeyi de iki kere söyledim kilosunu tarttığımda da söyledim fakat yem yiyen kuşa kursaktan besleme yapmayalım hem de tehlikeli başka sorunlara yol açabilir direncini artıralım dedi. Ben de kendim tehlikeleri biliyorum soluk borusuna kaçırma gibi vs. Bu yüzden de kursaktan besleme yapmıyorum kendim :(
Eviniz hangi semtte

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
tamam teşekkür ederim veteriner kontrolünden sonra artık o yine yok derse mecbur yapmaya calısıcam kendim, şimdi yem yediği için böyle rahat davranabiliyorum kesildiğini görürsem zaten anında besleme yapıcam mecbur. Teşekkür ederim
Yem yese de yapabilirsin,, Zeolit tozu kullanılabilir zararı yok, sabah yapmakta fayda var

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ufuktepe taraflarında oturuyorum veteriner ise epey uzak bağlıcada
[/QUOTE şentepe de oturuyorum yarın, 9,5-10 gibi getirirseniz besleme yapmayı hem gösterir hem öğretirim, 10,30 da evden çıkınca çünkü

Mog

Aktif Üye
Merhaba Demet ablanın tavsiyesiyle dün başka bir veterinere götürdüm kuşu dışkısı iyi beslenmesi zayıf muz ve elma ezip ver dedi bir de cok kaşınıyor dış paraziti olabilir dedi. Ben de eve gelince dediklerini yaptım fakat yedirdikten sonra kuş ilk videodaki gibi kursağı şişip inmeye başladı. Veterinere görüntüyü attım röntgen ve farklı bir tedavi dedi hava kesesi parazit vs olabilirmiş ama röntgene 500 tl gibi bir fiyat söylüyorlar. Hastalıktan beridir üç farklı veterinere gittim ve bütçemi de aşarak çok para harcadım maalesef şu an için röntgen çektiremiyorum. Neyse bugün ensesine vilmectin sıktım bir damla dış parazit ve varsa iç parazite de iyi geliyormuş. Sonra yine elime alıp dal darı ve yulaf yedirdim cunku kendi durunca az yiyiyor elime alınca zorla da olsa yiyiyor. Şimdi de ikinci videodaki gibi gaz çıkarır gibi ses çıkarıyor, kuşu bugüne kadar hep sıcak tuttum hava akımına maruz bırakmadım dışarda 4 yanı evde ise 3 yanı örtülü zaten kafesin. Bu ses solunum sıkıntısı mıdır? ne yapmalıyım? Artık hem kuş hem de ben çok yoruldum. Önerilerinizi bekliyorum.
@Şehmus BAKIR
@Doğacı

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba Demet ablanın tavsiyesiyle dün başka bir veterinere götürdüm kuşu dışkısı iyi beslenmesi zayıf muz ve elma ezip ver dedi bir de cok kaşınıyor dış paraziti olabilir dedi. Ben de eve gelince dediklerini yaptım fakat yedirdikten sonra kuş ilk videodaki gibi kursağı şişip inmeye başladı. Veterinere görüntüyü attım röntgen ve farklı bir tedavi dedi hava kesesi parazit vs olabilirmiş ama röntgene 500 tl gibi bir fiyat söylüyorlar. Hastalıktan beridir üç farklı veterinere gittim ve bütçemi de aşarak çok para harcadım maalesef şu an için röntgen çektiremiyorum. Neyse bugün ensesine vilmectin sıktım bir damla dış parazit ve varsa iç parazite de iyi geliyormuş. Sonra yine elime alıp dal darı ve yulaf yedirdim cunku kendi durunca az yiyiyor elime alınca zorla da olsa yiyiyor. Şimdi de ikinci videodaki gibi gaz çıkarır gibi ses çıkarıyor, kuşu bugüne kadar hep sıcak tuttum hava akımına maruz bırakmadım dışarda 4 yanı evde ise 3 yanı örtülü zaten kafesin. Bu ses solunum sıkıntısı mıdır? ne yapmalıyım? Artık hem kuş hem de ben çok yoruldum. Önerilerinizi bekliyorum.
@Şehmus BAKIR
@Doğacı

Bu çocugun hava keseleri zedelenmiş hatta patlamış da olabilir kardeşim ona senin yapacağın birşey yok ki zaten elinden geleni en iyi şekilde yapmışsın daha fazla veteriner gezmene gerek yok iç parazit ilacın ciğerlerin üstündeki havakeselerine faydası da olmaz. Röntgen çektirip ancak ne derecede olduğunu ve ne yapılabilir diye önerdim. Eğer ona imkanın yoksa yapman gereken beslemeye devam etmen çünkü iştahı olmayacak ve kusacaktır😞 zeoliti bir çok veteriner bilmez bu tedavi dolaşım ve sindirim sistemine destek vererek bağışıklık yapar ama malesef bazı çaresiz hastalıklara ne yaparsan yap fayda etmiyor sadece ömrünü uzatıp tok kalmasını sağlıyoruz vicdanımız rahat oluyor ölüme terk etmekten daha hayırlıdır 🙏

eceyasemin

Aktif Üye
Ankara hayvan Hastanesi'ne gittim demişsiniz orada fiyatlar daha uygun diye biliyorum bende götüreceğim. Randevu alarak götürseniz en azından daha bilgili insanlara emanet etmiş olurdunuz. Acil bölümünde çok ilgileneceklerini sanmıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ankara hayvan Hastanesi'ne gittim demişsiniz orada fiyatlar daha uygun diye biliyorum bende götüreceğim. Randevu alarak götürseniz en azından daha bilgili insanlara emanet etmiş olurdunuz. Acil bölümünde çok ilgileneceklerini sanmıyorum
Keçiören hayvan hastanesinde tedavi oldu

Mog

Aktif Üye
Keçiören hayvan hastanesinde tedavi oldu
Ben başta ilk gün hemen Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine gittim bana kaba davrandılar ve direkt ilaç ismi bile vermeden ilaçları verip gönderdiler daha sonrasında siteden bulduğum önerilen kanatlı veterineri olan Bağlıca Pethekime gittim vitaform baytril verdi sonra öğrendim ki meğerse herkese aynı tedaviyi uyguluyormus. Demet ablanın tavsiyesiyle Keçiören Hayvan Hastanesine gittim orda herhangi bir ilaç falan baslanmadı ama zaten gelinen nokta da maalesef ortada. Hayırlısı olsun.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben başta ilk gün hemen Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine gittim bana kaba davrandılar ve direkt ilaç ismi bile vermeden ilaçları verip gönderdiler daha sonrasında siteden bulduğum önerilen kanatlı veterineri olan Bağlıca Pethekime gittim vitaform baytril verdi sonra öğrendim ki meğerse herkese aynı tedaviyi uyguluyormus. Demet ablanın tavsiyesiyle Keçiören Hayvan Hastanesine gittim orda herhangi bir ilaç falan baslanmadı ama zaten gelinen nokta da maalesef ortada. Hayırlısı olsun.
Merhaba ablacım orda küveze koyup ancak rahatlattılar malesef can dostunu🥹çok üzgünüm
Tüm imkanları zorlandığını biliyorum ve elinden geleni yaptın, keşke elimizden birşey gelse🥹için çok rahat olsun

• Sad
Tepkiler: Mog