• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Koksidiyoz belirtisi olabilir mi?

erdemd82

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Mert G.

Eski Forumcu
Hayır. Zeolitle geçecek bişeye benzemiyor yalnız. Daha öncede başka bir kuşum aynı böyle başlamıştı sonra sürekli kanlı dışkılamaya başladı sabahına ölmüştü.
Ben size hemen daha tecrübeli arkadaşlarımı etıkketleyecem onlar size yardımcı olacaktır @Burçak A. @Demet bükay

Son düzenleme:

erdemd82

Yeni Üye
Evet olabilir kanatlı uzmanına götürün bir an önce 🙏🌸
İyi niyetiniz için ve öneriniz için çok teşekkür ederim. Kanatlı uzmanını ben de akıl edebiliyorum:) Fakat benim kanatlı uzmanına gitmemin maliyeti en az 5000-6000 lira. Röntgeni, dışkı tahlili, muayene ücreti, ilaç ücreti, klinik ücreti, yol ücreti vesarie... Hiç bir geliri olmayan bir kişinin bu bütçeyi nasıl bulabileceği konusunda da bir öneride bulunsanız çok sevinirim.

mortsvivants

Eski Forumcu
İyi niyetiniz için ve öneriniz için çok teşekkür ederim. Kanatlı uzmanını ben de akıl edebiliyorum:) Fakat benim kanatlı uzmanına gitmemin maliyeti en az 5000-6000 lira. Röntgeni, dışkı tahlili, muayene ücreti, ilaç ücreti, klinik ücreti, yol ücreti vesarie... Hiç bir geliri olmayan bir kişinin bu bütçeyi nasıl bulabileceği konusunda da bir öneride bulunsanız çok sevinirim.
Buradan teşhis konulması sizce ne kadar doğru? Net teşhis için dışkı analizi gerekli.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Rica ederim keşke fiyatları ben belirleyebilsem ancak öyle bir yetkim yok, veterinerler odasına söyleyin derim🤷‍♀️ O zaman sulphamazetin temin edin ve kullanın onu da veterinerlerden alabilirsiniz 🙏

erdemd82

Yeni Üye
Rica ederim keşke fiyatları ben belirleyebilsem ancak öyle bir yetkim yok, veterinerler odasına söyleyin derim🤷‍♀️ O zaman sulphamazetin temin edin ve kullanın onu da veterinerlerden alabilirsiniz 🙏
Sulphamezatine ilacını sadece kuş uzmanı yazabiliyormuş. Normal veterinerlerin yazma yetkisi yokmuş artık. Yazmadı veterinerler

mortsvivants

Eski Forumcu
İlla ki bu tip olaylar her hobicinin başına gelmiştir diye soruyorum.
Tabii ki gelmiştir. Fakat buradaki arkadaşlarım yalnızca yönlendirir ve öneriler verir size. Eğer kesin değilse kuşa boş yere ilaç kullandırmak doğru değil, emin olmak lazım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İlla ki bu tip olaylar her hobicinin başına gelmiştir diye soruyorum.
Bizler yanlış teşhisten sakınıyoruz lakin bana veryansın etmeniz bir şey değiştirmeyecek çünkü ne hayat pahalılığı benim elimde, ne kuşunuzun hastalığı ne de veterinerlerin ücretleri. 🙏
Sulphamezatine ilacını sadece kuş uzmanı yazabiliyormuş. Normal veterinerlerin yazma yetkisi yokmuş artık. Yazmadı veterinerler
koksidiyoz için en iyisi odur, olmazsa enrofloksasin ama ona da baytril verirler ona da içim el vermez..

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR abiyi etiketliyorum o koksizos olup olmadığı hakkında bilgi verip kullanılması gereken ilacı da söyler gördüğü zaman.

Veterinerler hakkındaki yorumunuza katılıyorum. İnsanın can dostu için bütçeyi gözü görmüyor elbette ama veterinerlerde artık ticarethane olmuş.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam dışkılarda enfeksiyon görülüyor lâkin kesin teşhis için tetkikler lazım eğer imkanınız yoksa size ben zeolitli kursaktan besleme öneririm ve ayrıca bu aralar kullanıp tedavi sürecinde başarılı gördüğüm alfamin ilacı 👍 öncesinde 3 günlük entrobac verilmesi bağırsak florasına fayda sağlar. Ürünler için mamaist whatsap hattımızdan ulaşabilirsiniz yardımcı olurum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Buradan teşhis konulması sizce ne kadar doğru? Net teşhis için dışkı analizi gerekli.
Bu sitenin amacı, veterinere gitmeye gücü yetmeyen hasta sahiplerine tecrübeli kişilerin bilgileri dahilinde bilgi verip, kişi kendi ne yapabilir onu çözüme kavuşturmak diye biliyorum. Ne zamandan beri her hastayı kanatlı uzmanına yönlendirir olduk bilmiyorum ama herkesin gücü yetmeyebiliyor kanatlı uzmanına ya da veterinere. O yüzden analiz yapılmasa bile tecrübeli arkadaşlarımız teşhis koyabilir. :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu sitenin amacı, veterinere gitmeye gücü yetmeyen hasta sahiplerine tecrübeli kişilerin bilgileri dahilinde bilgi verip, kişi kendi ne yapabilir onu çözüme kavuşturmak diye biliyorum. Ne zamandan beri her hastayı kanatlı uzmanına yönlendirir olduk bilmiyorum ama herkesin gücü yetmeyebiliyor kanatlı uzmanına ya da veterinere. O yüzden analiz yapılmasa bile tecrübeli arkadaşlarımız teşhis koyabilir. :)
Ablacım ben dışkı analizi olmadan bir şey önermem, geçen gün zeolit önerdiğim halde yemediğim laf kalmadı birisinden.. Eğer koksidiyoz, kursak mantarı gibi bir hastalık ise kanatlı uzmanı tedavi etmeli sonrasında bana laf geliyor buradaki üyeler de tartışmalarımızdan rahatsız oluyor 🙏

mortsvivants

Eski Forumcu
Haklı olabilirsiniz tabi fakat koksidiyoz gibi ciddi bir problemi buradan belirleyip ilaca başlanmasını doğru bulmuyorum sanırım. Daha çok basit hastalıklar için geçerli olabilir dediğiniz fakat analizin yapılıp sağlıklı sonuçlarla doğru yol izlenmesini daha mantıklı buluyorum. Veterinerlerin çığırından çıkan kapitalist bir işletme olduğunu biliyorum fakat bilmiyorum kendi kuşumda böyle bir problem yaşasaydım buradaki tecrübeli arkadaşlarımı bilsem de tam anlamıyla güvenmezdim. Onların bilgisinden değil, en nihayetinde sadece dışkıyı dışarıdan görerek bir teşhisten ve buna bağlı ilaç kullanmasından bahsediyoruz. Maddiyatı sizler kadar kuşunun ihtiyacını ailesinin yardımı olmadan karşılamaya çalışan ve zaman zaman sorunlar yaşayan bir öğrenci olarak ben de düşünüyorum ve çok da iyi anlıyorum abla fakat ortada minik bir can söz konusuysa burada duraksıyorum mecbur. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar ilaçlar tecrübe ve bilimle tavsiye edilir. Tabiki teşhis koymadan tedavi önermiyoruz ama bazı ilerlemiş durumlarda ve bunu ancak video, dışkı, açıklama ile anlayabiliyoruz gördüğümüz bildiğimiz tecrübe ettiğimiz kadarıyla yorumluyoruz.Paylaşım yapanın imkanlarını bilmiyoruz sadece kuşun durumuna göre ilerliyoruz.Bugün gerçekten kimine çok yüksek bütçelerde veteriner faturası çıkıyor bu yüzden foruma yazıyor ve çare arıyorlar öncelikle evde yapacak bir şey var mı? Elimizde neler var? İlk müdahale ne olmalıdır? Kesin teşhis koyamazsakda zarar vermeyecek ilk müdahale için tavsiyede bulunabiliriz misal gece vakti kuş bişey yememiş elimizde bişey yok haşlanmış yumurta sarısı ve mısır unu maması tavsiye edebiliyoruz. Çünkü aç kalmasından iyidir yarın için imkanlara göre tavsiyeler veririz 👍Konuya gelince konu sahibi çaresiz ve gergin buna anlayış gösterebiliriz ve konu sahibi tavsiyeleri değerlendirebilir hemen ilk düşündüğünü yazmayabilir ☺ Lütfen hepimiz birbirimize yardımcı olmak için buradayız birbirimizi kırmaya hiç değmez inanın .
Bu kuş koksidiyoz diyoruz evet bu olabilir veya olmayabilir benim videoda gördüğüm kendini kapatmış bir kuş ve dışkıda gördüğüm bakteri ama bu kuş bu hastalığı taşıyor diyemem sadece tahminde bulunabilirim. Tedavi önereceğim zaman ilk düşündüğüm verebilecek hasar yani beşeri ilaç önerirsiniz ama kuş bunu kaldırırmı bunu iyice bir gözlemlemek ve hazırlamak gerekiyor. @erdemd82 hocam sizden ben daha detaylı kuşu net göreceğim bir video istiyorum birde eğer başka bir kafes varsa kuşu ayırın sıcak bir yerde vücut ısısı artsın.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Abicim tartışmıyoruz o yüzden sıkıntı yok kendimce. Fikirlerimizi paylaşıyoruz. :)
Arkadaşımı da anlayabiliyorum ama başına bu tarz durumlar gelmediği için kanatlı uzmanlarını daha da bilgili ya da tecrübeli sanıyor doğal olarak. Ben kendi tecrübeme göre kendi fikrimi beyan ediyorum. Yaşadığım en son olaydan sonra isterse yüzyılın en iyi kanatlı uzmanı olsun, bundan sonra veteriner olayı bitti benim için. Kanatlı uzmanı da olsa ihmalden sizin kuşunuzu öldürebiliyor. O yüzden önce elimizden geleni yapalım en nihayetinde fayda vermezse kanatlı uzmanına başvurulabilir benim düşüncem. Konudan da çok saptı kusura bakmayın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abicim tartışmıyoruz o yüzden sıkıntı yok kendimce. Fikirlerimizi paylaşıyoruz. :)
Arkadaşımı da anlayabiliyorum ama başına bu tarz durumlar gelmediği için kanatlı uzmanlarını daha da bilgili ya da tecrübeli sanıyor doğal olarak. Ben kendi tecrübeme göre kendi fikrimi beyan ediyorum. Yaşadığım en son olaydan sonra isterse yüzyılın en iyi kanatlı uzmanı olsun, bundan sonra veteriner olayı bitti benim için. Kanatlı uzmanı da olsa ihmalden sizin kuşunuzu öldürebiliyor. O yüzden önce elimizden geleni yapalım en nihayetinde fayda vermezse kanatlı uzmanına başvurulabilir benim düşüncem. Konudan da çok saptı kusura bakmayın.
Senin yaşadıklarını en iyi ben biliyorum kardeşim ve gerçekten ne kadar üzgün olduğumu bilemezsin 😞kar kış demeden veteriner gezdin bir umut dedin çaba harcadın Rabbim bunu görüyor o canlar için yaptıklarını Allah razı olsun inşallah 🤲Bazı hastalıklar oluyor bizim elimizden sadece biraz daha ömrünün uzamasına vesile olmak sen onu yaptın için rahat olsun ☺