• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Kızımı kaybettim

anydayykk

Tutkulu
Merhaba, dün akşam 23.40ta kızımı kaybettim. Birden eskisi gibi çok iyi oldu, sonra aniden kötüleşmeye başladı. Çok uzun zamandır düzenli veterinere gidiyorduk, durumu stabilken kötüleşti birden bunu ne tetikledi bilmiyorum ya da birden kötüleşene kadar gizledi benden. Karaciğer hastası olduğunu 2025 ağustosta öğrendim, veteriner faciası yüzünden zaten yorgun olan karaciğeri çok yoruldu ama toparladık derken aylar sonra bedeni artık kaldıramadı.

Bebeğim ilk doğduğunda kuşlarla haşır neşir değildim o yüzden hangi durum iyi hangi durum kötü bilmiyordum, 3 kardeşi arasından bir tek o canlı çıkmıştı annesi ilk zamanlar onu düzgün besleyemedi. 1 aylık civarıyken bile aslında gözlerinde bir yorgunluk varmış ben fark edememişim fotoğraflarına bakarken gördüm. 6 aylık civarıyken 1 aylık kardeşi ondan daha iri görünüyordu, bedeni ufaktı. Hatta araştırma yapıp şehmus beyin yazısına denk gelmiştim o zamanlar. Yani doğduğundan mucizeydi aslında. Zaten 3 aylık civarıyken, 2024, hasta oldu o zaman başladı bu serüvenimiz. Bu siteyi de ilk o zaman keşfetmiştim kızım için üye olmuştum ve çok faydasını gördüm. Bebeğim stabil şekilde 2 yıl yaşayabildiyse hem bu site sayesinde hem de benim hazırlandığım üniversite sınavını boş verip sabah akşam onunla ilgilenmem sayesinde oldu. Çanakkaleyi, gökçeadayı, trakyayı, karadenizi birlikte gezdik bu küçük ömründe ufak taşıma kafesi vardı. Denizi bile gördü, o yüzden içim biraz rahat. Akşam vefat eder etmez bir çiçek saksısına güzelce gömüp bahçeye güzel bir köşeye koydum.

2024te liseden mezun oldum kızım hayatıma girdi, o zamandan beri sürekli ona ilgi gösterdiğim için üniversite sınavına hazırlanamadım düzgün ama hiç pişman değilim, onu hiç birine vermeyi düşünmedim. Sabah akşam gece demeden kalkıp onu kontrol ettiğim, onu yalnız bırakmadığım için içim çok rahat.

Buraya bunu yazıyorum çünkü kızımın her sorununda buradan çok yardım aldım, hepinize çok teşekkür ederim. Oğlum hala benimle şimdi onunla ilgilenmeye çalışıyorum. Kızımın son anını görmek istemezdim, bu kadar erken olacağını tahmin etmemiştim ama onun herhangi bir vefatı benim için hep erken olacaktı muhtemelen çünkü asla hazır olmayacaktım. O yüzden onu o haliyle değil de en tatlı haliyle hatırlamak istiyorum.

Tekrardan herkese teşekkür ederim, bir daha kuş sahiplenebileceğimi düşünmüyorum eğer oğlum çok yalnız hissederse belki. Belki olay daha taze diye böyle hissediyorumdur bilmiyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ah yaa çok üzüldüm siz çok ilgili ve iyi bir ebeveynsiniz. Elinizden gelenin en iyisini değil çok daha iyisini yapmaya çalıştınız. 🙏🏻 Başınız sağolsun 🙏🏻

anydayykk

Tutkulu
Ah yaa çok üzüldüm siz çok ilgili ve iyi bir ebeveynsiniz. Elinizden gelenin en iyisini değil çok daha iyisini yapmaya çalıştınız. 🙏🏻 Başınız sağolsun 🙏🏻
Çok teşekkür ederim. Çok sakin, sevgi dolu bir kuştu ele avuca gelmeyi çok severdi hiç kaçmazdı. Konuşurken bile hep meraklı meraklı dinlerdi bizi annem hep insan gibi bakıyor bize derdi. Olayın biraz harareti geçince ve fotoğraflarına bakınca aslında hepsinde çok mutlu olduğunu gördüm, arkadaşı ile de çok güzel anıları oldu. Ona dünyanın evden ibaret olmadığını gösterdiğim için de çok mutluyum, vapura bile bindik birlikte üsküdarda :) Dediğim gibi doğuştan çok zayıf bir kuştu, ömrü bu kadarmış demek ki. Baş sağlığı için teşekkür ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Başınız sağ olsun🤲🤲
Eminim sizin yanınızda çok çok mutluydu ve emeğinize yüreğinize sağlık, yalnız değildi ailenizin içindeydi 🤲
Ne kadar güzel beraber denize karşı bakmışsınız kimler yapıyor bunu diye düşünün🥰
Rabbim razı olsun sizden🤲🤲
Cennet kuşu güzel gözlüm, rahatça özgürce uçsun 🤲

anydayykk

Tutkulu
Başınız sağ olsun🤲🤲
Eminim sizin yanınızda çok çok mutluydu ve emeğinize yüreğinize sağlık, yalnız değildi ailenizin içindeydi 🤲
Ne kadar güzel beraber denize karşı bakmışsınız kimler yapıyor bunu diye düşünün🥰
Rabbim razı olsun sizden🤲🤲
Cennet kuşu güzel gözlüm, rahatça özgürce uçsun 🤲
Amin inşallah çok teşekkür ederim. Sadece onun o son haldeki zayıflığı aklımdan çıkmıyor inanın 2 gündür ağlaya ağlaya gözüm şişti. Ama dediğim gibi onu en tatlı güzel hali ile hatırlamaya çalışacağım son zamanındaki bitap haliyle değil. Bedenleri fani, ruhları baki. Umarım çok çok mutlu olmuştur.

Her canlının hayatımızda bir görevi olduğuna inanıyorum, onun görevi de beni olgunlaştırmaktı bence. 17 yaşımda böyle kocaman ama çok da güzel bir sorumluluğum oldu onunla ilgilenen iyi ki ben olmuşum. O hayatımın sadece bir parçası olsa da ben ve arkadaşı Mavi onun tüm hayatıydık keşke hastalıklarla boğuştuğu bir yaşamı olmasaydı hep mutlu olsaydı ama rabbim de ona böyle bir hayatı vermiş. Hepimiz bir gün göçeceğiz, arkamızda bıraktığımız güzel şeyler hepsinden önemli. O da arkasında böyle güzel anılar bıraktı işte bana.

Allah sizden de razı olsun bu sitede çok şey öğreniyoruz ben de dahil. Var olun.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Amin inşallah çok teşekkür ederim. Sadece onun o son haldeki zayıflığı aklımdan çıkmıyor inanın 2 gündür ağlaya ağlaya gözüm şişti. Ama dediğim gibi onu en tatlı güzel hali ile hatırlamaya çalışacağım son zamanındaki bitap haliyle değil. Bedenleri fani, ruhları baki. Umarım çok çok mutlu olmuştur.

Her canlının hayatımızda bir görevi olduğuna inanıyorum, onun görevi de beni olgunlaştırmaktı bence. 17 yaşımda böyle kocaman ama çok da güzel bir sorumluluğum oldu onunla ilgilenen iyi ki ben olmuşum. O hayatımın sadece bir parçası olsa da ben ve arkadaşı Mavi onun tüm hayatıydık keşke hastalıklarla boğuştuğu bir yaşamı olmasaydı hep mutlu olsaydı ama rabbim de ona böyle bir hayatı vermiş. Hepimiz bir gün göçeceğiz, arkamızda bıraktığımız güzel şeyler hepsinden önemli. O da arkasında böyle güzel anılar bıraktı işte bana.

Allah sizden de razı olsun bu sitede çok şey öğreniyoruz ben de dahil. Var olun.
Bizlerde kayıplar yaşıyoruz, küçücük kalpleri kocaman sevgileri kalbimizde yer alıyor, sonsuza dek unutulmayacaklar🤲🤲 Rabbim sabır versin inşallah 🤲🤲