• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kızgınlık yumurtası

emine0

Yeni Üye
kuşum dişi ve tek başına yaklaşık 1,5 yaşında 3 kere yumurtladı. durdurulmazsa kuş için zararlı olduğunu öğrendim ayrıca bolca kalsiyum kaybı yaşıyorlarmıs.Yumurtlamasını durdurmak için ne yapabilirim ve bu kalsiyum eksikliğini hangi ürünle giderebilirim. herkes eş alınması gerektigini söylemiş fakat yavru istemiyorum alsam çiftleşseler yuvalık takmasam ne olur ? o kadar çok şey okudum asla bi cevap bulamıyorum delirmek üzereyim eş almazsam ona bişey olur diye korkuyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yuvalık takmazsanız bişey olmaz sadece yavrularınız olamamış olur doğal olarak. Eş almazsanız da sıkıntı olmaz ama ben kuşların çift olmasından yanayım. Bence endişelenmeyin benim kuşum 15 yumurta yaptı Allah'a şükür sağlığı yerinde🙏

emine0

Yeni Üye
Elma yedirebilirsin az az. Arada banyoda yaptırabilirsin. Kalsiyum için nekton ve versele laga markasının kalsiyum ürünleri var. Ayrıca kalamar kemiğini eksik etme. Çözüm olmazsa tekrar konuşuruz
teşekkür ederim umarım düzelir

emine0

Yeni Üye
Yuvalık takmazsanız bişey olmaz sadece yavrularınız olamamış olur doğal olarak. Eş almazsanız da sıkıntı olmaz ama ben kuşların çift olmasından yanayım. Bence endişelenmeyin benim kuşum 15 yumurta yaptı Allah'a şükür sağlığı yerinde🙏
biraz olsun rahatladım çok sağolun gerçekten. bu yumurtlama belli dönemlerde mi oluyor yani bir süre sonra durur mu ? eşi olsa güzel olur tabi ama onunla fazlasıyla ilgileniyoruz yeni bi kuş almayı son seçenek olarak düşünüyorum çünkü dişiler erkekleri öldürebiliyormuş.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
biraz olsun rahatladım çok sağolun gerçekten. bu yumurtlama belli dönemlerde mi oluyor yani bir süre sonra durur mu ? eşi olsa güzel olur tabi ama onunla fazlasıyla ilgileniyoruz yeni bi kuş almayı son seçenek olarak düşünüyorum çünkü dişiler erkekleri öldürebiliyormuş.
Benim kuşun durdu şuan yumurtlaması. Yapabileceğiniz tek şey kuşun sağlığını korumak. Bağışıklığını güçlendirmek. Onun dışında malesef yapılabilecek bir şey yok. Eş almayı düşünürseniz kuşunuzu alacağınız yere götürün kafese salma yapın o kendi beğensin anlaştığı erkeği alınız.

emine0

Yeni Üye
Benim kuşun durdu şuan yumurtlaması. Yapabileceğiniz tek şey kuşun sağlığını korumak. Bağışıklığını güçlendirmek. Onun dışında malesef yapılabilecek bir şey yok. Eş almayı düşünürseniz kuşunuzu alacağınız yere götürün kafese salma yapın o kendi beğensin anlaştığı erkeği alınız.
anladım çok teşekkür ederim