• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası kızgınlık yumurtası

turşuusuyuu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kabarık halsiz gözleri kapalı kusuyor ve yumurta sıkışması var
Hastalık Belirti Tarihi
26 Kas 2025
kuşum son zamanlarda sürekli kızgın yumurtası yumurtluyor ve sürekli halsizleşiyor, 5 tane nerdeyse yumurtladı ve şuanda gene var yumurta ama cıkaramıyor, sıcak su torbasına biraz ılık su koydum elimi yakmayacak şekilde ve arkasına yumurta cıkışına zeytin yağı sürdüm ama hâlâ cok kötü durumda kalsiyum alması için su damlaları aldım kalamar kemiği aldım taş aldım ama gene kötü halde öncedende yumurta sıkışması oldu ama sonuç olarak cıkarmıştı şimdi cıkaramıyor

Sati

Tutkulu
Merhabalar, çok geçmiş olsun.
Kuşunuz tabana indimi ?İndi ise ne kadar süredir o şekilde ?

Öncelikle steril bir şırınga ile yumurta yakın ise dikkat ederek 1 ml yada 1 cc saf zeytin yagını poponun içine sıkın şırınga ucunu içeriye biraz girdirmeniz gerek (kuş sırt üstü elinizde oldugunu düşünerek poponun sağ kısmına doğru).
Tabana inme uzun süre olduysa müdahale edilmeli,
ilk etapta yumurta yan mı dönmüş onu algılamaya çalışın, yan hissediyorsanız nazikçe düzeltmelisiniz.
Bir süre örnegin 30 dk - 1 saat kadar bekleyin hala atamıyorsa yumurtayı, masaja başlayarak çıkartmasına yardımcı olmanız gerekiyor.

Karından popoya dogru masaj gerekiyor iki parmagı kapalı başlayıp, hafif açarak aşağıya doğru baskılı masaj, ama nazikçe yumurta kırılmamalı içeride,
kırılırsayı konuşmak istemiyorum.

İnşallah başarılı sonuçla dönersiniz.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kendi Cikartamiyor Anladığım Kadarıyla Acil Kanatli Uzmanına Gidin. Yumurta Sikismasi Çok Tehlikeli Ve Hayati Bir Durumdur.

Üst Alt