• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık yumurtası

BGotgot1

Yeni Üye
Merhaba kuşum kızgınlık yumurtası yaptı 1,5-2 gün arayla 2 tane yumurta yaptı ilk seferde ne olduğunu anlamadım veterinere götürdüm orada çıkardılar 2.seferde ben evde yağ sürdüm daha kolay çıkardı gibi geldi bazı sorularım var cevaplayan herkesten allah razı olsun ve teşekkür ederim şimdiden
-Kızgınlık yumurtası ne sıklıkla yapar
2-Kızgınlık yumurtası sürekli yapması ona zarar verir mi çünkü erkek kuş alamıyorum ve ondan ayrılmak biryere vermek istemiyorum
3-Kızgınlık yumurtası yaptıktan sonra ne yapmalıyım( yaptıklarım gaga taşı almak,içinde kalamar kemiği var,suyuna vitamin katıyorum,poposunu rahatlatmak için vazelin sürüyorum)
4-kızgınlık yumurtasını engellemek için ne yapabiliriz
5-kızgınlık yumurtası ilk seferde ne olduğunu anlamayıp veterine götürmüştüm orada çıkarmışlardı ben ikinci seferde farkettim izlediğim bir videoda adam yağ sürüp çıkarmıştı ben de yağ sürdüm kendi çıkardı bunun bir zararı olur mu?
6-kızgınlık yumurtası yapmasına rağmen iyi bakıyorum yaptıktan sonra vs. Buna devam etmesi ona zarar verir mi çünkü izlediğim videolar ve okuduğum bilgiler sonucu gayet doğal olduğu u öğrendim kızgınlık yumurtasının bana iyi bakmak düşüyor.
7-benim kuşum 2 yumurta yaptı aldık ikisinide almasak daha mı iyi olur napalım bırakalım yatsın mı üstüne ne yapalım tam olarak
8-yumurta yaptıktan sonra temizleyelimli biz ılık suya pamuk falan batırıp çünkü sürekli kendini temizlemeye çalışıyor.bi zararı olurmu yumurtladıktan sonraki gün temizlesek falan.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz 😊
Kızgınlık yumurtasının bir zamanı yok bu her dönem olur 👍 çok yumurta yapması tabiki ömründen gider kemiğinden gider yani bu durumda iyi beslenme ve calsiyum,mineral ihtiyacını karşılamak lazım.kizginlik yumurtasi engellenemez tek çaresi eş almak ve üreme içgüdüsüne son vermektir.mumkunse kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

BGotgot1

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz 😊
Kızgınlık yumurtasının bir zamanı yok bu her dönem olur 👍 çok yumurta yapması tabiki ömründen gider kemiğinden gider yani bu durumda iyi beslenme ve calsiyum,mineral ihtiyacını karşılamak lazım.kizginlik yumurtasi engellenemez tek çaresi eş almak ve üreme içgüdüsüne son vermektir.mumkunse kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍
Ne videosunu atayım hocam ne için tam olarak @Şehmus BAKIR nasıl bir video atayım hocam kuşum hala çok canlı allaha şükür eskisi gibi uçuyor yemek yiyor hareketli nasıl bir video istiyorsunuz anlamadım

Son düzenleme:

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun genel durumuna bakmak için kilosu, hareketleri, gelişimi ,tüyleri vs birçok etken 🙂

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aynayı çıkartmanız tavsiye ederim. Ayrıca plastik tünek yerine tahta tünek alın. Kuşun sağlığı açısından. Kafeste yoksa kalamar kemiği grit kum temin ediniz. Ayrıca haftada bir farklı günlerde multivitamin gervit ve probiyotik entrobac veriniz. Kuş hasta olsun olmasin bu iki takviye olmazsa olmazımız. Bağışıklığı için. Aklıma gelenler bunlar. Şehmus hocam da gördüğünde yorumlarını sunar. Ayrıca maşallah çok tatlı bir evlat. Sağlıklı ömrü olsun 🙏🏻

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşunuza sık sık su ile spreyleme yapın kızgınlıktan çıksın eviniz soğuk ise yapmayın hasta olur

BGotgot1

Yeni Üye
H
Aynayı çıkartmanız tavsiye ederim. Ayrıca plastik tünek yerine tahta tünek alın. Kuşun sağlığı açısından. Kafeste yoksa kalamar kemiği grit kum temin ediniz. Ayrıca haftada bir farklı günlerde multivitamin gervit ve probiyotik entrobac veriniz. Kuş hasta olsun olmasin bu iki takviye olmazsa olmazımız. Bağışıklığı için. Aklıma gelenler bunlar. Şehmus hocam da gördüğünde yorumlarını sunar. Ayrıca maşallah çok tatlı bir evlat. Sağlıklı ömrü olsun 🙏🏻
Hocam plastik tünekleri sürekli temizliyoruz mantar olmaması için birde gaga taşının içinde kalamar kemiği var,şu an veterinerin verdiği ilaçları koyuyoruz.hocam ben ayrılamıyorum eşte alamıyorum o yüzden iyi bakıyorum gerekli şeyleri veriyorum sizce bi petshopa geri versem onun için daha mı iyi olur eş bulma açısından.

BGotgot1

Yeni Üye
Hocam ayrıca dediğim gibi bidaha olursa yağ sürüp kendine bıraksam bir problemi olur mu ve yumurtayı alıyım mı geçen 2 seferde öyle yapmıştım

BGotgot1

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz 😊
Hocam ballı kraker yese bir zararı dokunur mu

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam ballı kraker yese bir zararı dokunur mu
Ballı kraker vermeyin. Çok sağlıksız bayatlamış yemleri kimyasal yapıştırıcı ile yapistiriyorlar. Bal dedikleri bal değil yani. Yumurta konusunda hocalarımız gerekli açıklamayı yaparlar. Ayrıca plastik tünekleri ne kadar temizlesenizde tahtanın yerini tutmaz. Mantara ve çeşitli hastaliklara davetiye çıkartıyor plastikler 🖐🏻

BGotgot1

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz 😊
@Şehmus BAKIR hocam yumurta hakkında bişey yazmadınız hala başka bakacak varsa etiketleyebilir misiniz.çünkü 1-2-3 vs. Şeklinde cevap verir misiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz 😊
Yumurta konusunda burada gerekeni yazmıştim 👍 videoda yorgun bir kuş görüyorum kullandığınız ilaçların etkisi olduğunu düşünüyorum.etiket yapmaya gerek yok yukarıda değerli yorumlar yapılmış arkadaşlarimin yorumlarını dikkate almanızı tavsiye ederim 😊

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gerekenler yazılmış, ek olarak tüylü bölgeye bir daha vazelin veya yağ sürmeyin, yumurta sıkışması durumunda sadece 1 damla zeytinyağı damlatın ve kulak çubuğu ile içeri girmesini sağlayın, yine çıkaramazsa zaten veteriner hekim tarafından çıkarılması gerekir vazelin gibi kremler tüylü bölgeye sürülmez