• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

AybarsK

Paylaşımcı
Yeni çiftim çifleştiklerini görmedim genellikle okulda oluyorum 2 tane yumurta yaptı ayrıca bu yumurtaları 1 gün arayla yaptı normal 2 günde bir yumurtlaması gerekirken 1 gün arayla yumurtladı ve şuanda tekrar poposu şiş böyle bişey olabilir mi? ve kızgınlık yumurtası olup olmadığını nasıl anlarım? ekstra olarak kuşum yumurtladıktan sonra dışkısında yem var kuş kumu kafeste var fakat yemiyorlar kuş kumu yemesi için ne yapabilirim? dışkısında neden yem var?

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
bildiğim kadarı ile kızgınlık yumurtası birden fazla olmuyor. birkaç gün sonra kuşunuz yuvada değilken eldiven ile yumurtayı alıp (yumurtaya yatmama ihtimali var) karanlık ortamda telefonunuzun flaşını yumurtaya tuttuğunuzda yumurtanın boş ya da dolu olduğunu anlayabilirsiniz

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
dışkıda yem olması sindirim sisteminin zayıf olduğunun yani besini öğütemediğinin göstergesi. kuş kumunun grit kum olmasına özen gösterin. ve kuş kumunu yemesi için yapabileceğiniz artı bir şey var mı bilmiyorum ama görünür yerde olduktan sonra kuşunuz ihtiyaç duyarsa yer

AybarsK

Paylaşımcı
dışkıda yem olması sindirim sisteminin zayıf olduğunun yani besini öğütemediğinin göstergesi. kuş kumunun grit kum olmasına özen gösterin. ve kuş kumunu yemesi için yapabileceğiniz artı bir şey var mı bilmiyorum ama görünür yerde olduktan sonra kuşunuz ihtiyaç duyarsa yer
görünür yerde fakat yediğini görmedim başlarda döküyordu şimdik hiç yaklaşmıyor

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
probiyotik kullanıyor musunuz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Arkadaşımızın dediği gibi bir hafta sonra eldiven kullanarak yumurtaları flaşa tutup bakın. Dolu olanlarda damarlar belirginleşmeye başlar. Hatta fotoğrafları buraya atarsanız dolu mu boş mu bizde yorum yaparız.

Grit kumu mamaların içine atabilirsiniz. Probiyotik kullanmıyorsanız ilk aldığınızda üç gün kullanın. Her gün suyu 8 saat sonra değiştirin.

AybarsK

Paylaşımcı
Merhaba. Arkadaşımızın dediği gibi bir hafta sonra eldiven kullanarak yumurtaları flaşa tutup bakın. Dolu olanlarda damarlar belirginleşmeye başlar. Hatta fotoğrafları buraya atarsanız dolu mu boş mu bizde yorum yaparız.

Grit kumu mamaların içine atabilirsiniz. Probiyotik kullanmıyorsanız ilk aldığınızda üç gün kullanın. Her gün suyu 8 saat sonra değiştirin.
probiyotik kullanıyor musunuz?
Probiyotik kullanmıyorum mamaya ne kadar ölçüde atayım 1 yumurtanın içine mesala ölçüşü?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İki kuş için bir çay kaşığı yeterli.

Probiyotik ve vitamin kullanmanızı tavsiye ederim.