• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası Kızgınlık dönemi tabana inme

Paşa01

Aktif Üye
1 yaşına girmek üzere olan kuzum 4-5 gündir kızgınlıkta. 2-3 saat öncesine kadar tüneğe çıkıp yem ve suyunu içiyordu ve yiyordu. Şimdi tabana indi asla tüneğe çıkmıyor ve kabarmaya başladı. Ne yapabilirim? Yüreğim yanmaya başladı. Acil yardımcı olurmusujuz? @Demet bükay ablam yardımına ihtiyacım var.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
1 yaşına girmek üzere olan kuzum 4-5 gündir kızgınlıkta. 2-3 saat öncesine kadar tüneğe çıkıp yem ve suyunu içiyordu ve yiyordu. Şimdi tabana indi asla tüneğe çıkmıyor ve kabarmaya başladı. Ne yapabilirim? Yüreğim yanmaya başladı. Acil yardımcı olurmusujuz? @Demet bükay ablam yardımına ihtiyacım var.
Merhaba büyük ihtimalle yumurta var popoda şişlik varmı?
Sıkışma olabilir eline alıp kontrol et ablacığım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay ben ağlıyorum şuan ablacımmm yumurtlamış kurban olduğum masum yavrum.
Oyy maşallah SüphanAllah atlattı korkma🥰🥰🤲🤲 Rabbim yardım eder onlar sessiz kullur🥰🤲
2 gün sonra tekrarı gelebilir, düzelmesi 1/2 saati bulur
Pamuk prenses doğum yaptı🥰🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yumurtayı alıp atabilirsin hemen unutur🥰🤲

Paşa01

Aktif Üye
@Demet bükay ablacım kusura bakma seni yoruyorum hakkını helal et lütfen. Benim yavrum kuzgınlık yumurtası attı değil mi? Eşi yok çünkü. Bu süreç ne zmn gecer? Ve ben kuzuma nasıl davranayım? 1-2 saatir yem yemedi az önce elimle yedirdim biraz aspur yulaf sağlık tohumu gibi yedi elimden su içireyim dedim içmedi. Yanında dişi arkadaş vardı 3 gündür saldırıyordu hemen onu ayrı kafese koydum. Tabana hemen yem su ve mineral blok taşını taktım. Zaten bol bol kalamar kemiği tüketiyor. Ne yapayım cnm ablam. Veterinere götüreyim mi? Ne yapim. Rabbimin dilsiz kulunu öyle seviyomki canım gibi kurban olduğum

Paşa01

Aktif Üye
@Demet bükay bugun kuzumu bugun hep dışarda dolaşsın uçsun diye çıkardım. En son yavrum kafesin yanında bekliyordu beni görünce hemen kafesin üstüne çıktı beni içeri koy dercesine hemen koydum indi tabana 1-2 saat sonra yumurtladı. Bu süreçte kafestemi kalsın hep. Çok soruyorum ama ilk kez bakıyom ve tecrübem hiç yok. Sayenizde ve bu sayfadan okuyarak öğreniyorum herşeyi, çok tşkler cvp için

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay bugun kuzumu bugun hep dışarda dolaşsın uçsun diye çıkardım. En son yavrum kafesin yanında bekliyordu beni görünce hemen kafesin üstüne çıktı beni içeri koy dercesine hemen koydum indi tabana 1-2 saat sonra yumurtladı. Bu süreçte kafestemi kalsın hep. Çok soruyorum ama ilk kez bakıyom ve tecrübem hiç yok. Sayenizde ve bu sayfadan okuyarak öğreniyorum herşeyi, çok tşkler cvp için
Rica ederim, Estağfurullah elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız 🥰🤲 3 tane yapabilir, kızgınlık döneminde olduğu için tabi kafeste dursa daha güvende olur, kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka kafeste olmalı

Paşa01

Aktif Üye
O zmn kafesten kendi çıkmak isterse çıksın ben zorlamayım. Yumurtayı ne zmn atayım? Ve ne zmn normale döner. Kafes tabanına rahat edeceği bir şeyler koyayımmı minder tarzı ayakları yorulmasın yavrumun. Üşürmü acaba oda sıcaklığı gayet iyi. Adana da yaşıyoruz. Şuan hava gayet iyi arada soba açıyorum içeri sıcak olsundiye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
O zmn kafesten kendi çıkmak isterse çıksın ben zorlamayım. Yumurtayı ne zmn atayım? Ve ne zmn normale döner. Kafes tabanına rahat edeceği bir şeyler koyayımmı minder tarzı ayakları yorulmasın yavrumun. Üşürmü acaba oda sıcaklığı gayet iyi. Adana da yaşıyoruz. Şuan hava gayet iyi arada soba açıyorum içeri sıcak olsundiye
Saat 21 (9) gibi normale döner yukarı çıkar yem yer🤲
Yok tabana bişey koymayın, üşüyebilir sıcak olsun odası, probiyotik verilebilir

Paşa01

Aktif Üye
Saat 21 (9) gibi normale döner yukarı çıkar yem yer🤲
Yok tabana bişey koymayın, üşüyebilir sıcak olsun odası, probiyotik verilebilir
Az önce yine elimle yedirdim çok acıkmış baya yedi. Bu sefer suda içirdim. Odasında abajurunu açtım sobasını açtım sessiz sakin odada dinlenmeye bıraktım. Zaten yavrum en geç 19.30 en geç 20.00 uyur. Takipteyim. Çok tşkler iyiki varsın ablam benim. İşin gücün ras gelsin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Az önce yine elimle yedirdim çok acıkmış baya yedi. Bu sefer suda içirdim. Odasında abajurunu açtım sobasını açtım sessiz sakin odada dinlenmeye bıraktım. Zaten yavrum en geç 19.30 en geç 20.00 uyur. Takipteyim. Çok tşkler iyiki varsın ablam benim. İşin gücün ras gelsin
Çok şükür maşallah SüphanAllah kızıma doğum yaptı 🤲🤲 Hamdolsun 🤲🥰
Cümlemizden Razı olsun Rabbim 🤲🥰 ablacığım 🤲🥰

Paşa01

Aktif Üye
Tm rutine devam edeceğiz gerwit-w verebilirsin ablacığım
Kalamar var değil mi
Var ablam olmazmı ayda bir yeniliyorum. Kafesimizde 4 adet yemlik giritli kum, kuş kömürü, kalamar, kalsiyumlu kalamarlı gaga taşı, vitamin blok. Yem olarak versele lega ayrıca aspur yulaf sağlık tohumu ayrıca özel bir karışım yaptı üretici arkadaş ondan var dal darı çok şükür bin şükür ne ararsan var. Vitaminler @Şehmus BAKIR abimden alıyorum.

Üst Alt