• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık dönemi davranışları hakkında

aron

Yeni Üye
Merhabalar,

Yaklaşık 1.5 - 2 yaşında 1 takım forpusum var eş oldukları kesin, 15 gün kadar oldu sahipleneli kafes temizliği, yem su tazeleme dışında rahatsız etmiyorum follukları var kafeste.

Alışma sürecini atlattıktan sonra dişi olan (mavi) 3-4 gündür folluğa girip çıkıyor orada zaman geçiriyor ve içeriden anladığım kadarıyla erkeği çağırıyor ama erkek isteksiz ara ara kavga ediyorlar, dişi kızgınlıkta sanırım (büyük dışkılama, fazlaca kalamar kemiği tüketme, iştahlı yeme vs de var) ama erkek yüz vermiyor folluğa girmiyor uzakta duruyor. Bu kavga hali de kur yapmaya dahil midir? Ayırma yöntemi denenmeli mi bu aşamada ? İşte olduğum süreçte ne yapıyorlar bilmiyorum ama çiftleştiklerini görmedim. Bu durumda bir tavsiyeniz bulunuyor mu yoksa süreç normal midir?

@Şehmus BAKIR hocam bu konuda uzman olduğunu biliyorum bu davranışların hikayesi nedir? sizden ve diğer hocalardan yorumları bekliyorum

fol2.jpegfol3.jpegfolluk.jpeg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba estağfurullah burada tüm ekibimiz tecrübe sahibidir ☺Ben mümkün ise video görebilir miyim birde eğer yapabilirseniz kafesi daha yükseğe asarsanız güvenli alan onlar için önemli faktör

aron

Yeni Üye
Video ekleyeceğim akşam. Ama burası harici koyacağım yer baya yüksek bir dolabın üzeri (2m civarı) olacak tavanla aralarında 1 karış kalacak şekilde bu da çok yüksek olmaz mı ? yine farklı bir yer gibi algılayıp strese girer mi folluğun yönü de otomatik olarak değişmiş olacak girmemezlik vs yapar mı ?

aron

Yeni Üye
Merhaba estağfurullah burada tüm ekibimiz tecrübe sahibidir ☺Ben mümkün ise video görebilir miyim birde eğer yapabilirseniz kafesi daha yükseğe asarsanız güvenli alan onlar için önemli faktör
Watch 1 (2) | Streamable

Watch 2 (2) | Streamable

Şehmus hocam videolar bu şekilde, ben hiç çiftleştiklerini görmedim sanırım bu günde 1 kere falan olacak bişey değildir genelde işteyiz ama evde olduğumuz süreçte illa denk gelirdi diye düşünüyorum.

Kafesi yukarı alacağım müsait bi zamanda duvara aparat monteleyerek. Bu konuda da pratik bir öneri varsa alabilirim aslında nasıl assam daha rahat olur follukta olacak.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Watch 1 (2) | Streamable

Watch 2 (2) | Streamable

Şehmus hocam videolar bu şekilde, ben hiç çiftleştiklerini görmedim sanırım bu günde 1 kere falan olacak bişey değildir genelde işteyiz ama evde olduğumuz süreçte illa denk gelirdi diye düşünüyorum.

Kafesi yukarı alacağım müsait bi zamanda duvara aparat monteleyerek. Bu konuda da pratik bir öneri varsa alabilirim aslında nasıl assam daha rahat olur follukta olacak.
Cinsiyetlerinden eminmiyiz? Kuşlar çok tedirgin o yüzden omuz hizasından daha yükseğe duvara monte edebilirsiniz 👍mavi dişi de Marbled den şüpheliyim onun kanataltı(koltukaltı) resmi ve sırt kısmını net göreceğimiz bir kaç resim rica edebilir miyim

aron

Yeni Üye
Cinsiyetlerinden eminmiyiz? Kuşlar çok tedirgin o yüzden omuz hizasından daha yükseğe duvara monte edebilirsiniz 👍mavi dişi de Marbled den şüpheliyim onun kanataltı(koltukaltı) resmi ve sırt kısmını net göreceğimiz bir kaç resim rica edebilir miyim
WhatsApp Image 2025-05-08 at 23.57.01(1).jpegWhatsApp Image 2025-05-08 at 23.57.01.jpegWhatsApp Image 2025-05-08 at 23.57.03.jpeg

Hocam kuşları ilk kez elime aldım delik deşik olduk bana kinlenmiş belli :) Şüphe uğruna baya bi strese soktum inşallah erkektir.

Hafta sonu halledeceğim monteleme işini.

Son düzenleme:

Pıtırcık

Eski Forumcu
Duvara monte işini daha önce bende uyguladım gayet başarılı oluyor hocam 😊

aron

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR hocam günaydın :)

İçime kurt düştü dönüşünüzü bekliyorum, diğer hocalarım sizin görüşünüz nedir cinsiyetle ilgili ?

aron

Yeni Üye