• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kısa mesafe ve alçaktan uçma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar muhabbet kuşum da hiçbir sorun yoktu eve geldim işten kafesinden çıkardım kısa mesafe uçuşu oldu aynı zamanda alçaktan uçtu. Dün farkettim ama bugün de devam edince korkmaya başladım. Nefes nefese kalma yok her şeyi normal yeme içmesi ve konuşuyorda bıcır bıcır. Kanatlarını açıp baktim hiçbir sorun göremedim. Ne olmuş olabilir. 😔😔

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Acaba tüy döneminde böyle seyler olabilir mi

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Siz yokken çok hareketliydi ve yorulmuştur belki... Ama büyük ihtimalle havaların sıcaklığı kuşların hareketlerini çok etkiliyor... Sizin anlattıklarınıza göre bir sorun olmadığı kanısına vardır... Ama biraz daha takip edin...

kussever61

Yeni Üye
Yem yemesini ve su içmesini takip edin ve yeni dışkısı nasıl bakın. Belkide uçuş tüyünü dökmüş olabilir.

EnesGenç

Eski Forumcu
Levent abiminde dediği gibi kuslar yazın çok çabuk yorulur. Peki uctuktan sonra kanatlarını kaldıriyormu

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yem yemesinde veya özellikle bakıyorum dışkısında hiçbir fark yok. Ben bir kaç kez ona öğretmek amaçlı değil kendi kendime çok sıcak demiştim habire şimdi çok sıcak deyip duruyor 🙂 kanatlarini iyice gerip baktım bir kizariklik zedelenme vs yok. Evet tüy döneminde. Ucmadan da kanatlarını arada kaldırıyor. Kafes içindeyken ben işteyken kendi kendine kanadına zarar vernez değil mi benim şüphem o yöndeydi. Yada kanadını gerip baktigimda bir zedelenme olsa görürdüm değil mi.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yem yemesinde veya özellikle bakıyorum dışkısında hiçbir fark yok. Ben bir kaç kez ona öğretmek amaçlı değil kendi kendime çok sıcak demiştim habire şimdi çok sıcak deyip duruyor 🙂 kanatlarini iyice gerip baktım bir kizariklik zedelenme vs yok. Evet tüy döneminde. Ucmadan da kanatlarını arada kaldırıyor. Kafes içindeyken ben işteyken kendi kendine kanadına zarar vernez değil mi benim şüphem o yöndeydi. Yada kanadını gerip baktigimda bir zedelenme olsa görürdüm değil mi.
Kendinizi üzmeyin... Sevginizden dolayı değişik bir durumda şüphe algınız artmış... Kuş tüyde ve hava koşulları onun hareketlerinde ve davranışlarında bir değişiklik yaratmış. Sizde bence daha çok sıcaklıktan kaynaklanan kısa mesafeli uçuşlar olmuş. Kuş tüydeyse ki öyle diyorsunuz beslenmesine, sıcak tutulmasına, banyosuna ve kafes temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu dönemde kuşun enerji ihtiyacı daha fazla olduğu için beslenme oldukça önemlidir. Çeşitli sebze ve yeşillikler, az oranda yulaf tohumu verilmesi ayrıca B vitamini takviyesi kuşunuzun tüy dönemini rahat atlatmasına yardımcı olacaktır. Mama konusuna gelince mama yapmak tüy döneminde kuşlarımız için faydalıdır.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Üzülecek bir durum söz konusu değil kanat tüylerinde bir tane eksilme bile kuşun uçmasını engeller. O yüzden tüy döneminin bitmesini bekleyin kanat tüyü uzayınca eskisi gibi uçacaktır

ltfky_38_

Yeni Üye
Merhabalar benim de yavru sultan papağanım var tam ilgi manyağı iki üç gün evde olmadığmda geldiğimde tisliyor normalde çıkmak için beni gördüğünde çıkmak için herşeyi yapar ama iki üç gün evde olmayınca yalnız kalınca tıslıyor birde bu dediğim zamanlarda kafesten çıkarınca çok büyük dışkısı oluyor rengi gayet iyi köyü yeşil şeklinde ama normal yaptığından daha büyük anlamadım neden olur sürekli böyle dışkısı yok ne zaman yalnız kaldı dışarı çıkardım çok büyük yapıyor sonra ilgilenince vakit geçirince normale dönüyor dışkısı neden olur ve bugün gene geldim eve alçaktan uçmaya başladı hiç boyle uçmazdi🥺

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhabalar benim de yavru sultan papağanım var tam ilgi manyağı iki üç gün evde olmadığmda geldiğimde tisliyor normalde çıkmak için beni gördüğünde çıkmak için herşeyi yapar ama iki üç gün evde olmayınca yalnız kalınca tıslıyor birde bu dediğim zamanlarda kafesten çıkarınca çok büyük dışkısı oluyor rengi gayet iyi köyü yeşil şeklinde ama normal yaptığından daha büyük anlamadım neden olur sürekli böyle dışkısı yok ne zaman yalnız kaldı dışarı çıkardım çok büyük yapıyor sonra ilgilenince vakit geçirince normale dönüyor dışkısı neden olur ve bugün gene geldim eve alçaktan uçmaya başladı hiç boyle uçmazdi🥺
Merhaba, bu konu eski efendim,linkten yeni konu açabilirsiniz; https://kafeskuslari.com/forums/sorun-aninda-cevaplayalim.31/post-thread

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ya benim iki yıl önceki açtığım konu. 😊 Uçamamasının sebebi anlaşıldı. Kanatlı uzmana götürmüştüm kısa bir zaman sonra röntgen tahlil vs oldu kanat kasları zayıf çıktı çeşitli destekleyici bitkisel ilaçlar kullandık ama maalesef yararı olmadı hiç uçamıyor minik Pamuğum 😔 neyse konuyu kilitliyorum çok eski bir konu olduğu için 🙏🏻

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...