• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kırmızı dışkı

Mine forpus

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kırmızı dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
18 Şub 2025
Kullanılan İlaç
Genel vitaminler
Merhaba
Lütfen acil. Yaklaşık 8-9 aylık erkek forpus papağanım 30 dakika önce 2 kez kırmızı pembe dışkı yaptı. Ne yapmalıyım? İnternette araştırdığımda iç kanama olabilir diyor. Şu an kuşumda halsizlik felan yok normal davranıyor. Kusma gibi davranışıda yok .Kırmızı bir yiyecek falanda yemedi gün boyu normaldi .Watch unnamed | Streamable

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Siz görmeden başka bir şey yeme imkanı var mı? Dışkı yaparken zorlanma var mı? Dışkıları kokuyor mu?

Mine forpus

Yeni Üye
Siz görmeden başka bir şey yeme imkanı var mı? Dışkı yaparken zorlanma var mı? Dışkıları kokuyor mu?
Dışkılar kokusuz. Yaparken zorlanma görmedim farkedersem yazarım. Evet ben görmeden bir şey yeme imkanı var maalesef her ne kadar ben dikkat etsem de kaşla göz arasında bir şeyleri ısırıyor farkettiklerimi hemen gagasından alsam da illakç yuttuğu oluyordur.Birde acaba kağıt bu duruma neden olabilir mi? Çünkü bu olaydan 1 saat önce kağıdı ısırdı parça yutmuş olabilir ama daha önce böyle bir şey olmamıştı

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkılar kokusuz. Yaparken zorlanma görmedim farkedersem yazarım. Evet ben görmeden bir şey yeme imkanı var maalesef her ne kadar ben dikkat etsem de kaşla göz arasında bir şeyleri ısırıyor farkettiklerimi hemen gagasından alsam da illakç yuttuğu oluyordur.Birde acaba kağıt bu duruma neden olabilir mi? Çünkü bu olaydan 1 saat önce kağıdı ısırdı parça yutmuş olabilir ama daha önce böyle bir şey olmamıştı
Siz yemine çay kaşığı ucuyla zencefil tozu serpin bir de muz verin yesin 🙂 İlaçları da ortadan kaldırın 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kağıt bağırsağı zed
Kağıt bağırsağı zedelenmiş olabilir, sindirirken sert gelmiş olabilir, yemini yedirin son dışkılarını paylaşın, anüs de yırtılmış olabilir kontrol edin isterseniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun ben tünekte bir videosunu görebilir miyim. Suyunda verdiğiniz vitaminleri ve yemlerini de görmek istiyorum

Mine forpus

Yeni Üye
Kuşun ben tünekte bir videosunu görebilir miyim. Suyunda verdiğiniz vitaminleri ve yemlerini de görmek istiyorum
Videoyu attım şimdi çektim.
Aşağıda gece boyu olan dışkıları ve şimdi hemen yaptığı dışkıyıda attım.
Yem olarak mamaistten aldığım forpus papağanı yemi kullanıyorum resmini atayım mı?
Suya kattığım vitaminlerle yine sizden aldığım
Bt amin forvet
Gervit
Entrobac
Onun dışında akşam yemine azıcık zencefil serptim. Muzu akşam o saatte bulamadım şimdi marketler açıldı ve almaya gideceğim. Şimdiki dışkısı yeşilimsi bir kahverengi kırmızılık göremedim . Yardımcı olan herkese çok teşekkürler Ekli dosyayı görüntüle 79428https://streamable.com/236udb

Mine forpus

Yeni Üye
Videoyu attım şimdi çektim.
Aşağıda gece boyu olan dışkıları ve şimdi hemen yaptığı dışkıyıda attım.
Yem olarak mamaistten aldığım forpus papağanı yemi kullanıyorum resmini atayım mı?
Suya kattığım vitaminlerle yine sizden aldığım
Bt amin forvet
Gervit
Entrobac
Onun dışında akşam yemine azıcık zencefil serptim. Muzu akşam o saatte bulamadım şimdi marketler açıldı ve almaya gideceğim. Şimdiki dışkısı yeşilimsi bir kahverengi kırmızılık göremedim . Yardımcı olan herkese çok teşekkürler Ekli dosyayı görüntüle 79428https://streamable.com/236udb
Bu da şimdiki dışkısı sarımsı bir yeşil

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşunuza dış parazit yapın ve iç parazit olarak de zeolit tozu verin. Ciddî bir şey yok geçmiş olsun

Üst Alt