• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kiraz sapı sevda papağanına dokunur mu?

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Eskişehirdeyim. Bugün pazar birde, hayvan hastanesi varsa da kapalıdır :( işe yarar derseniz ilaç söyleyin onu alayım eczaneden
Acil bölümleri açık olabilir yanlış yönlendirmek istemem ilaç ve tedavi konusunda çok bilgim yok malum pazar diğer arkadaşlarda gördükleri an konuya yazıcaklardır umarım bir an önce iyileşirler😔

sertap

Yeni Üye
Acil bölümleri açık olabilir yanlış yönlendirmek istemem ilaç ve tedavi konusunda çok bilgim yok malum pazar diğer arkadaşlarda gördükleri an konuya yazıcaklardır umarım bir an önce iyileşirler😔
Sağolun Allah razı olsun. İnşaAllah iyileşirler , buradan hayırlı haberleri veririm sizlere

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kursak mantarı için hayvanların tüketebileceği zeolit tozu alıp elle besleme maması yapıp verin. İlaçsız tedavidir. Lakin ilaç alacağım derseniz @Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet etiketliyorum.

sertap

Yeni Üye
Kursak mantarı için hayvanların tüketebileceği zeolit tozu alıp elle besleme maması yapıp verin. İlaçsız tedavidir. Lakin ilaç alacağım derseniz @Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet etiketliyorum.
Allah razı olsun, geçen de yazmıştınız. Şuan durumları ağır olduğu ilaç daha hızlı etki eder diye düşündüm. Üç buçuk aylık olanı kaybettik az önce :( nöbetçi eczacının triflucan getirmesini bekliyorum. Kurtarabilirsem yetişkin papağanımı kurtarmak için çabalıyorum. Ama şakası yok bu hastalığın, hiç belirti vermeden bir anda ortaya çıkıp bikaç günde götürüyor :(

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok üzüldüm birden olması çok sıkıntı keşke elimizden bişey gelse başınız sağ olsun.

sertap

Yeni Üye
Çok üzüldüm birden olması çok sıkıntı keşke elimizden bişey gelse başınız sağ olsun.
Sağolun. Üreticilere gerçekten çok kırgınım, hiç cevap vermiyorlar bana. Ama yine de belki bi bilen çıkar diye yetişkinin güncel dışkısını görsele ekliyorum, bugün sürekli uyku halinde ve arada kusuyor. Çoğunlukla da kusmak için kafasını öne arkaya doğru sallıyor. Ağzını açıp 1 damla triflucan damlattım.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben güncel dışkı resmi ama peçete üzerinde görebilir miyim ve kuşun videosunu

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Peçete ya da kağıt üzerine dışkıların resmi ile kuyrukları anların videolarını görelim. Yalnız işk gönderdiğiniz dışkılar kursak mantarına hiç benzemiyor. Ya zehirlenme ya da bakteriyel enfeksiyon gibi. Küçük bir et yavrudan bahsetmişsiniz. Anne baba olmadan mı besliyorsunuz? Yavrunun kursağındaki havayı almanız lazım. Yavruyu kafası size dönükken kafa kısmından baş ve işaret parmağınızla sıkmadan kavrayın. Baş parmağınızla kafasını hafif geriye yarırın ki soluk borusu düz olsun. Sıvı yem aşağı inmiş, hava yukarı çıkmışken hafifçe bastırarak ağızdan havayı çıkarmanız lazım. Elle besleme mamasına pirinç tanesinin yarısı kadar zeolit tozu ekleyip öyle besleme yapın. Nöbetçi eczanede bulma ihtimaliniz var. İnsanlar için olan versiyonlarını görmüştüm.

sertap

Yeni Üye
Ben güncel dışkı resmi ama peçete üzerinde görebilir miyim ve kuşun videosunu
Peçete ya da kağıt üzerine dışkıların resmi ile kuyrukları anların videolarını görelim. Yalnız işk gönderdiğiniz dışkılar kursak mantarına hiç benzemiyor. Ya zehirlenme ya da bakteriyel enfeksiyon gibi. Küçük bir et yavrudan bahsetmişsiniz. Anne baba olmadan mı besliyorsunuz? Yavrunun kursağındaki havayı almanız lazım. Yavruyu kafası size dönükken kafa kısmından baş ve işaret parmağınızla sıkmadan kavrayın. Baş parmağınızla kafasını hafif geriye yarırın ki soluk borusu düz olsun. Sıvı yem aşağı inmiş, hava yukarı çıkmışken hafifçe bastırarak ağızdan havayı çıkarmanız lazım. Elle besleme mamasına pirinç tanesinin yarısı kadar zeolit tozu ekleyip öyle besleme yapın. Nöbetçi eczanede bulma ihtimaliniz var. İnsanlar için olan versiyonlarını görmüştüm.

sertap

Yeni Üye
Et yavrunun annesi öldü. Babası da bu videodaki kuş. Şuan ben elimle besliyorum ama hayvan günden güne küçülüyor. Kursağırdaki havasını almaya çalıştım fakat alamadım. Zarar vermekten korkuyorum. Kursağı boşalıyor, ben mama verdiğim zaman tekrar balon gibi oluyor hayret ediyorum. yavruyada bir damladan daha az triflucan verdim. Yarın da zeolit tozu eklerim artık mamasına. Babası derseniz elime asla gelmeyen hayvan elimden inmiyor. Zayıfladı, söndü hayvan :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu mutlaka kanatlı uzmanına götürün müdahale gerekiyor kursağı yıkanıp ilaç verilsin nerede ikamet ediyorsunuz?

sertap

Yeni Üye
Kuşu mutlaka kanatlı uzmanına götürün müdahale gerekiyor kursağı yıkanıp ilaç verilsin nerede ikamet ediyorsunuz?
Eskişehirdeyim, bildiğiniz bir yer var mı? Üç buçuk aylık yavru da böyle durgunlaştı ve aniden öldü :( kurtarabileceklerini sanmıyorum çok üzülüyorum :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Eskişehirdeyim, bildiğiniz bir yer var mı? Üç buçuk aylık yavru da böyle durgunlaştı ve aniden öldü :( kurtarabileceklerini sanmıyorum çok üzülüyorum :(
Duru Veteriner Kliniği
Işıklar, Sivrihisar-1 Cd. 83/b, 26120 Tepebaşı/Eskişehir

sertap

Yeni Üye
Kuşlarıma noldu bilmiyorum :( Herzamanki gibi normal görünüyorlar, sonra aniden durgunlaşıp bikaç gün içinde aniden ölüyorlar. Göğüs kafesleri jilet gibi çıkıntılı oluyor öldüklerinde , o yüzden dedim kursak mantarı mı ya da kursak kuruması mı acaba diye

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşlarıma noldu bilmiyorum :( Herzamanki gibi normal görünüyorlar, sonra aniden durgunlaşıp bikaç gün içinde aniden ölüyorlar. Göğüs kafesleri jilet gibi çıkıntılı oluyor öldüklerinde , o yüzden dedim kursak mantarı mı ya da kursak kuruması mı acaba diye
Triflucan kullanmayın. Bebeği zeolit tozlu mamayla besleyin. Babayı da veterinere götürün. Muhtemelen baytril tarzı bir antibiyotik verecektir. Bakteriyel enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Yavrunun da kursağı şişiyorsa fırsatçı kursak mantarı vakası da eklenmiş olabilir. Ama çözüm triflucan değil. Ya fungistop ya zeolitli besleme. Zeolitli besleme yapalım şu an için. Bebeği 3 saatte bir beslemeli ve sıcak tutmalısınız.

sertap

Yeni Üye
Triflucan kullanmayın. Bebeği zeolit tozlu mamayla besleyin. Babayı da veterinere götürün. Muhtemelen baytril tarzı bir antibiyotik verecektir. Bakteriyel enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Yavrunun da kursağı şişiyorsa fırsatçı kursak mantarı vakası da eklenmiş olabilir. Ama çözüm triflucan değil. Ya fungistop ya zeolitli besleme. Zeolitli besleme yapalım şu an için. Bebeği 3 saatte bir beslemeli ve sıcak tutmalısınız.
Bebeğin altına pamuk koyuyorum, üstüne de battaniye gibi pamuk örtüyorum. Sıcaklığı yetiyor mudur?
Bebeğin iştahı güzel aslında ama kilo almıyor. Mama verdiğimde kursağındaki hava oranı daha azaldı sanki. Kursakta düne göre daha çok mama, daha az hava birikiyor.
Babayı da veterinere götüreceğim İnşaAllah, klinik saat 13.00 da açılıyormuş. Başka da kanatlı uzmanı yokmuş burada.

Son düzenleme:

sertap

Yeni Üye
İçmiyor diye ağzına su vermiştim şırıgayla. O yüzden tüyleri ıslak. Güncel videosu da bu. Kuyruğuna bakınca durumu nasıl?

sertap

Yeni Üye
Kuşum hiçbir şey yemiyor. Elma severdi yemedi. Yumurta sarısını mama kıvamına getirdim onu da yemedi. Dünden beri aç, veteriner açılana kadar sekiz günlük yavrunun elle besleme mamasından şırıngayla mı versem napsam? Midesi boş kalmasın diye :( yoksa sadece su mu versem şırıngayla