• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kilo-Karaciğer yağlanması

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Gümüş'te 66 gram olmuş. Nasıl kilo verdirttiniz? Yedikçe yiyor bizimki. Yemlik bitiriyor günlük. Bu kadar yemesi normal mi?

cimennnn

Tutkulu
Gümüş'te 66 gram olmuş. Nasıl kilo verdirttiniz? Yedikçe yiyor bizimki. Yemlik bitiriyor günlük. Bu kadar yemesi normal mi?
Yağ yapan tohumlar vermeyin yemin içinden alın yada çok az verin o tohumlardan öyle verin dal darı vermeyin kuşunuzun kilosu var baya benim kızımda da kilo problemi olduğu için yağ yakan gıdalar diye veteriner hekim bana liste vermişti size de yollim. Bu kiloda uçurmak sıkıntı oluşturur ani kalp krizlerine sebep oluyo evin içinde kısa kısa koşturun hareket etmesini sağlayın ama çok fazla yormadan yapın bunları. Vitamin vs kullanımı için veteriner bana kilosundan dolayı kullanmayın karaciğer yağlanması oluşur demişti onları da bıraktım sizde kilosu normale inene kadar vermemenizi öneririm. Benim bilgim ve önerilerim bunlar size diğer arkadaşlar da yardımcı olur bu konuda daha çok bilgiye sahip arkadaşlar mevcut burda

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Merhaba. Yemi düzenledik, haftada 3 gün de sebze yiyorlar. Sebzelerin üzerine devedikeni tohumu unu serpiyorum.
Takviye olarak sadece Entrobac kullanıyorum. Meyve, mama, dal darı, yulaf yok.

Artı olarak zeolitli besleme yapıyorum, bir de karaciğer yağlanması için homeopatik bir ilaç kullanıyoruz. Akşamları da bol bol hareket. Ama arkadaşımızın da dediği gibi sizin gramajdaki bir kuş için problem olabilir. Özetle böyle :)

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba. Yemi düzenledik, haftada 3 gün de sebze yiyorlar. Sebzelerin üzerine devedikeni tohumu unu serpiyorum.
Takviye olarak sadece Entrobac kullanıyorum. Meyve, mama, dal darı, yulaf yok.

Artı olarak zeolitli besleme yapıyorum, bir de karaciğer yağlanması için homeopatik bir ilaç kullanıyoruz. Akşamları da bol bol hareket. Ama arkadaşımızın da dediği gibi sizin gramajdaki bir kuş için problem olabilir. Özetle böyle :)
3 gün sebze verirken hiç yem vermiyor muydunuz? Bir de art arda mi sebze veriyordunuz? Bir de entrobac i haftada kaç gün veriyordunuz?

cimennnn

Tutkulu
3 gün sebze verirken hiç yem vermiyor muydunuz? Bir de art arda mi sebze veriyordunuz? Bir de entrobac i haftada kaç gün veriyordunuz?
Yem olucak yemini eksik etmeyin sebze ek gıda gibi olucak 3 gün art arda da verebilirsiniz aralık vererek de verebilirsiniz @nymeria daha açık bir şekilde anlatır ben kendi yaptığım şekilde söyledim ama kesin sonuç alan kendisi olduğu için onu dinlerseniz daha sağlıklı olur bende kendi fikrimi söylemek istedim☺

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Sebze verdiğim zaman yemi çıkarıyorum. Araya gün koyacak şekilde ayarlıyorum. Sebze bütün gün kalmıyor zaten. Akşam yeme dönüyorum. Art arda verirsem ishal vs yapabilir diye düşündüm. Entrobac haftada 1 gün

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Yem olucak yemini eksik etmeyin sebze ek gıda gibi olucak 3 gün art arda da verebilirsiniz aralık vererek de verebilirsiniz @nymeria daha açık bir şekilde anlatır ben kendi yaptığım şekilde söyledim ama kesin sonuç alan kendisi olduğu için onu dinlerseniz daha sağlıklı olur bende kendi fikrimi söylemek istedim☺
Sebze takvimi hakkında bir şey söylenmedi ama ishal olurlar korkumdan aralıklı veriyorum🫣😁

cimennnn

Tutkulu
Sebze takvimi hakkında bir şey söylenmedi ama ishal olurlar korkumdan aralıklı veriyorum🫣😁
Bende sizin gibi düşünüyodum vermiyordum ama sonra sebze yemeleri gerektiğini değişen dışkının da sebze tüketimini bağlı idrarın fazla çıkması olduğunu duyunca rahatladım şimdi elimde sebze oldukça veriyorum cidden denilen gibi sulu yaptı ama sonrasında geçiyor 1 2 saate ☺ birde zaten ishal popoya dışkı yapışması ile oluyomus bizde şimdiye kadar sıkıntı olmadı çok şükür 😊

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Sebze verdiğim zaman yemi çıkarıyorum. Araya gün koyacak şekilde ayarlıyorum. Sebze bütün gün kalmıyor zaten. Akşam yeme dönüyorum. Art arda verirsem ishal vs yapabilir diye düşündüm. Entrobac haftada 1 gün
Tamam teşekkür ederim. Dediklerinizi yapacağım inşallah 😊.

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Bende sizin gibi düşünüyodum vermiyordum ama sonra sebze yemeleri gerektiğini değişen dışkının da sebze tüketimini bağlı idrarın fazla çıkması olduğunu duyunca rahatladım şimdi elimde sebze oldukça veriyorum cidden denilen gibi sulu yaptı ama sonrasında geçiyor 1 2 saate ☺ birde zaten ishal popoya dışkı yapışması ile oluyomus bizde şimdiye kadar sıkıntı olmadı çok şükür 😊
Yaa evet, şekli düzgün oldukça bir problem olmaz demisti veteriner ama ben tedirgin oluyorum🥲
Yatırım tavsiyesi değildir 😁

Tamam teşekkür ederim. Dediklerinizi yapacağım inşallah 😊.
Rica ederimm, sizden de güzel haberler alalım en kısa sürede 🌸🌸

cimennnn

Tutkulu
Yaa evet, şekli düzgün oldukça bir problem olmaz demisti veteriner ama ben tedirgin oluyorum🥲
Yatırım tavsiyesi değildir 😁

Rica ederimm, sizden de güzel haberler alalım en kısa sürede 🌸🌸
Zaten hiçbir veterinere güvenemiyorum birde sizden de kinayeli bir yatırım tavsiyesi değildir mesajı baya bana uygun oldu korkumu arttırdı ah şu sağlığı yatırım olarak görmeseler keşke 🙄😄

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Zaten hiçbir veterinere güvenemiyorum birde sizden de kinayeli bir yatırım tavsiyesi değildir mesajı baya bana uygun oldu korkumu arttırdı ah şu sağlığı yatırım olarak görmeseler keşke 🙄😄
Hahaha yok yahu onu sebze için dedim, korkacak bir şey yok her şeyi dozunda veriyoruz😁