• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kilo Alma

xd321

Yeni Üye
Merhabalar, yaklaşık 2 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Kendisi hep zayıf elime göğüs kafesi kemiği geliyor ama enerjisi, yemesi, içmesi hepsi yerinde. Veterinere bunu söylediğimde avicare aminoasit multivitamin verdi ve her gün suluklarına damlatmamı istedi. (Yaklaşık 1- 2 ay önce) Ancak ben kekik çayı yaptığımda, yumurta verdiğimde damlayı kullanmadım. Bazen de sadece su veriyorum damlayı kullanmadan. (Düzenli kullanmadım kısaca) Şu anda da tüy dökme döneminde ve gözüme zayıf geliyor. Sorum şu ki kilo alması için ne yapmalıyım? Evde yapabileceğim kilo aldıran mama tarifleriniz var mı?
Yardımlarınız için teşekkürler

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba karbonhidrat ve yağ oranı yüksek olan aspur oranını arttırabilirsiniz ayrı bir kapta yada ekstra yemin içinde de karışım yapabilirsiniz. Daldarıya çoğu kuş pek hayır demez oda oldukça besleyici ama fazlası da karaciğer sorunları yaratır abartmamak kaydıyla verebilirsiniz. Kendiniz mama hazırlayıp mesela suyu sıkılmış havuç yada pancar içine biraz yumurta rendeleyip biraz daldarı, kekik, aspur yada kendi yemini karıştırıp servis edebilirsiniz. Bu şekilde bir müddet devam edin bakalım.

xd321

Yeni Üye
Merhaba karbonhidrat ve yağ oranı yüksek olan aspur oranını arttırabilirsiniz ayrı bir kapta yada ekstra yemin içinde de karışım yapabilirsiniz. Daldarıya çoğu kuş pek hayır demez oda oldukça besleyici ama fazlası da karaciğer sorunları yaratır abartmamak kaydıyla verebilirsiniz. Kendiniz mama hazırlayıp mesela suyu sıkılmış havuç yada pancar içine biraz yumurta rendeleyip biraz daldarı, kekik, aspur yada kendi yemini karıştırıp servis edebilirsiniz. Bu şekilde bir müddet devam edin bakalım.
Yaşadığım yerdeki petshopçulara sırf aspur almak için gittim kapalı yoktu açık vardı açık almak istemedim aspur kapalı satılıyor mu bir bilginiz var mı? Ayrıca kekik bildiğimiz kuru kekik mi yoksa taze hali mi? Cevabınız için teşekkürler

Üst Alt