• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kendimi nasıl sevdirebilirim

cicininannesi

Aktif Üye
Herkese merhaba arkadaşlar benim yeni aldığım kuş nuri benden çok korkuyor hiç elimizde durmuyor sürekli uçuyor kaçıyor ne yapabilirim bu konuda bana güvenmesini nasılsağlayabilitim cici hiç böyle değildi ilk günden beri maşallah bizim yanımızda e korkmuyor ama 2 hafta falan geçti bu kuş hala korkuyor bizden nasıl alışacak acaba yardımcı olurmusunuz?

Tarık

Aktif Üye
Herkese merhaba arkadaşlar benim yeni aldığım kuş nuri benden çok korkuyor hiç elimizde durmuyor sürekli uçuyor kaçıyor ne yapabilirim bu konuda bana güvenmesini nasılsağlayabilitim cici hiç böyle değildi ilk günden beri maşallah bizim yanımızda e korkmuyor ama 2 hafta falan geçti bu kuş hala korkuyor bizden nasıl alışacak acaba yardımcı olurmusunuz?
Kaç yaşında yeni aldığınız kuş?

cicininannesi

Aktif Üye
Kuşu avcunuza almaya hiç çalışmayın. Elinize yem, yulaf daldarı vs koyun. Diğer kuşunuz elinizden yiyince oda merakla yemeye başlayacaktır. Belki ilk 1-2 gün olmaz ama diğerinden göre göre alışır. Sonra Saldığınız zaman diğer kusunuzu elinizde kolunuzda omzunuzda görünce korkulacak birşey olmadığını zamanlar anlar. Ayaklarına parmağınızı götürün fazla urkutmeden o şekilde ele almaya çalışın. Daha yeni gelmiş bu süreç 1-2 ayı bulabilir dediğim şekilde devam edin güven kaybetmeyin sık sık sizi görsün
Tamam deneyeceğim teşekkürler

Üst Alt