• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kendi kızıl darımı kendim yetiştirmeye başlıyorum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar yeniden :) Geçen gün daldarı satın alıyoruz o kadar neden kendimiz yetiştirmiyoruz diye düşünürken suyun içerisine nattım dal darıyı filizlendirdim ve kendim büyütmeye karar kıldım bu konuyu güncelleyeceğim gelişmeler oldukça 🙏🏻

Video 1 (filizlenmiş kızıldarı tohumu) :

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Güneş olayını nasıl yapacaksın? Işıkla mi? Biliyorsun daldari güneşte oluşur

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Zor ama imkansız değil 😊 merakla bekliyoruz
Mevsimi biraz geçti normalde nisan ayında ekilmesi lazım bu zamanda ben deniyip büyütebilirsem ev ortamında kendi tarlama ekmeyi düşündüm 1 mt2 alanına eker büyütürüm. Nisaj ayında inşallah 10 kilo mahsül olsa yeter 😅

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Evin içinde saksıda olmaz mı? 😁

AlicanG

Paylaşımcı
Ev ortamında saksılarda biraz zor toprağı seven bitki ne kadar toprak o kadar kelle büyük oluyor.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bu darı sıcakta yetişen bir ürün olsa gerek, internette okudum iç Anadolu ve Akdeniz bölgesi de yetisiyormus, en erken Ekim ve Şubat sonu gibi 🥳 sabah eşime sormuştum hatta, tohumu alayım ben ekeyim deneriz demişti sürekli dariya para yetiştirmek zor, en azından ekildiginde daha iyi olur

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu darı sıcakta yetişen bir ürün olsa gerek, internette okudum iç Anadolu ve Akdeniz bölgesi de yetisiyormus, en erken Ekim ve Şubat sonu gibi 🥳 sabah eşime sormuştum hatta, tohumu alayım ben ekeyim deneriz demişti sürekli dariya para yetiştirmek zor, en azından ekildiginde daha iyi olur
Aylarında sıkıntı yaşadım bende yanlış zamanda ektim kış aylarından önce ekilmesi gerekiyor imiş