• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kemirme Problemi

Dilara2324

Aktif Üye
Herkese merhaba, kızımın kafesinde mineral blok, gaga taşı, kalamar kemiği ve kemirmesi için oyuncak mevcut ama evde duvar, kapı altı, perde, pencere ne bulursa kemiriyor. Duvarlar soyuldu, kapı altları soyuldu, dolaşa dolaşa evi kemirdi 😂 Ne yaptıysam engel olamıyorum. Vitamin ve probiyotik takviyelerini ihmal etmiyorum, bir vitamin eksikliği yoktur diye düşünüyorum. Aşırı sevip, oyun da oynuyoruz. Tüm bunlara rağmen aşırı kemirgen. Var mıdır bunun bir çaresi? 🙈

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Aslında her kemirmeyi illa vitamin eksikliği var diyemeyiz ama tabi ihtimal dahilinde. Onların kemirme içgüdüsü doğaları gereği kaçınılmaz. Ama bazen ya meraktan yaparlar ya oyun oynamak için yaparlar vs. Sağlığı yerindeyse gerisi teferruat. Sadece tehlikeli olan yerleri kemirmeye çalışırsa buna engel olun. 🙂🌸

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Herkese merhaba, kızımın kafesinde mineral blok, gaga taşı, kalamar kemiği ve kemirmesi için oyuncak mevcut ama evde duvar, kapı altı, perde, pencere ne bulursa kemiriyor. Duvarlar soyuldu, kapı altları soyuldu, dolaşa dolaşa evi kemirdi 😂 Ne yaptıysam engel olamıyorum. Vitamin ve probiyotik takviyelerini ihmal etmiyorum, bir vitamin eksikliği yoktur diye düşünüyorum. Aşırı sevip, oyun da oynuyoruz. Tüm bunlara rağmen aşırı kemirgen. Var mıdır bunun bir çaresi? 🙈
Evde vampir mi besliyorsunuz 😅 kemirme içgüdüsü var ve malesef bunun bir çaresi yok 😫kemirmesi için ahşap oyuncaklar verin ve taşları deneyin hangisini seviyorsa sürekli temin edin birde dikkat etmeniz bir husus var aşırı mineral ve calsyum da zararlıdır

Dilara2324

Aktif Üye
Evde vampir mi besliyorsunuz 😅 kemirme içgüdüsü var ve malesef bunun bir çaresi yok 😫kemirmesi için ahşap oyuncaklar verin ve taşları deneyin hangisini seviyorsa sürekli temin edin birde dikkat etmeniz bir husus var aşırı mineral ve calsyum da zararlıdır
😀😀 Elimden geldiğince dikkat ediyorum, gözüm üzerinde ama seri seri koşarak sağı solu kemiriyor 😀🙈

Dilara2324

Aktif Üye
Aslında her kemirmeyi illa vitamin eksikliği var diyemeyiz ama tabi ihtimal dahilinde. Onların kemirme içgüdüsü doğaları gereği kaçınılmaz. Ama bazen ya meraktan yaparlar ya oyun oynamak için yaparlar vs. Sağlığı yerindeyse gerisi teferruat. Sadece tehlikeli olan yerleri kemirmeye çalışırsa buna engel olun. 🙂🌸
Çok şükür sağlıklı minnoşum 😇 Dikkat ediyorum elimden geldiğince, gözüm hep üstünde 😊

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Benim Çocuklar Bir ara İnşaat İşçisi Gibiydiler. 😃 Bende Çözüm Bulamiyorum. Kitaplarımı Bile Yediler. Sanırım İç Güdüsel🙏

Dilara2324

Aktif Üye
Benim Çocuklar Bir ara İnşaat İşçisi Gibiydiler. 😃 Bende Çözüm Bulamiyorum. Kitaplarımı Bile Yediler. Sanırım İç Güdüsel🙏
Benim minnoşta aynı. Kütüphanemin üzerini örttüm. Geçen bir baktım örtünün altına girip; üstteki bütün dergilerimi kemirmiş 😀 Sonrada böyle şirinlik yaparak işin içinden sıyrılıyor 😀 Nolmuşkine diye bakışlar atıyor 😀🙈1732557502707.png

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Ben Nerelere Örtü Attım. Benim Kizimda Ayni Altından Üstünden Gidiyor. Kızınca da Bana Bağırıyor 😃

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Benim minnoşta aynı. Kütüphanemin üzerini örttüm. Geçen bir baktım örtünün altına girip; üstteki bütün dergilerimi kemirmiş 😀 Sonrada böyle şirinlik yaparak işin içinden sıyrılıyor 😀 Nolmuşkine diye bakışlar atıyor 😀🙈Ekli dosyayı görüntüle 72744
Izgara ın altından Peçeteyi ayağıyla çekip, tül aralarına yem stoklayıp, suluğa grit kum doldurup, ayyyyy ayyyyy diye bağırıyor, oğlum yine mi dediğimde🙉🙈🙊🤷🤷🤷
Ben ne yapıyım peki🤣🤣🤣
Sen nerelerden geldin buralara diyorum, hiöijhtkohşytygşrckk diyor 💓🤲🐦(cennetten demek istiyor) IMG_20241031_213126.jpg

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Sizin yine iyiymiş bizim evde sağlam şarj aleti, kablo kalmadı prizlere bebek kapağı takıyoruz 🤭

Dilara2324

Aktif Üye
Sizin yine iyiymiş bizim evde sağlam şarj aleti, kablo kalmadı prizlere bebek kapağı takıyoruz 🤭
Ben şarj aleti ve gözlük gibi eşyaları açıkta bırakmıyorum yoksa bizimki de onları kemiriyor 😀 Bir kere ben uyurken gözlüğümü masanın üstünde unutmuşum; gözlüğün iç kısmındaki silikon kısmı kemirmişti 😀

Dilara2324

Aktif Üye
Izgara ın altından Peçeteyi ayağıyla çekip, tül aralarına yem stoklayıp, suluğa grit kum doldurup, ayyyyy ayyyyy diye bağırıyor, oğlum yine mi dediğimde🙉🙈🙊🤷🤷🤷
Ben ne yapıyım peki🤣🤣🤣
Sen nerelerden geldin buralara diyorum, hiöijhtkohşytygşrckk diyor 💓🤲🐦(cennetten demek istiyor) Ekli dosyayı görüntüle 72745
Yaaaaa yerim ama ben bu minnoşu maşallahhhhh tatlılığına 😍😍 Ay çok güldüm yazdıklarınıza 😀 Çok yaramaz bu minnoşlar 😀🙈

Dilek7

Aktif Üye
Bir tek benim kuşlarım böyle sanıyordum demek ki herkesin aynı hahaha işleri bitip yorulunca da priz, kablo üstünde ve perde kornişlerinin arasına gömülüp uyuyor bennimkiler de. şu çerçeveyi yiyip bitirdiler sonunda düştü

Son düzenleme:
Üst Alt