• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kediye kızdığımda sultan papağanım alınırmı

kekikoli

Yeni Üye
Merhaba evde kuzenimin kedisini 1 haftalığına besliyorum ve kuşu yukarı yerlere koymak zorunda kaldım kuşum bazen korkup titriyor bende kapıyı kapatıyorum gece uyurkende kapatıyorum fakat kapı açıkken kedi bazen kuşa bakıyor avlamak istiyor bende kediye bakarak kediye kızıyorum kedinin ismiyle ama kuşumda sessizleşiyor sizce kuşum üstüne alınıyormudur (sadece kızdığım esnasa sessizleşiyor)

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bence kediyle kuşunuzu aynı ortamda bulundurmayın. Sonuçta kedilerde içgüdüsel olarak avlanma duygusu var. Bir anlık dalgınlık telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir 😕 birde belki kediden dolayı strese girip sessizlesmis olabilir. Yada sizin yüksek tonda sesiniz de etkilemiş olabilir. İhtimal çok. Siz garantiye alıp kediyi uzaklastirin oradan.

kekikoli

Yeni Üye
Bence kediyle kuşunuzu aynı ortamda bulundurmayın. Sonuçta kedilerde içgüdüsel olarak avlanma duygusu var. Bir anlık dalgınlık telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir 😕 birde belki kediden dolayı strese girip sessizlesmis olabilir. Yada sizin yüksek tonda sesiniz de etkilemiş olabilir. İhtimal çok. Siz garantiye alıp kediyi uzaklastirin oradan.
Genellikle orda durmuyor durduğundada kontrol ediyorum yüksek biryerde olduğu için çıkmaya çalışırken ses çıkartıyor farkederim normalde kaldığı evdede bir kuş olduğu için okadar saldırgan değil ama yinede arada avlamaya gitmeye çalışıyor peki kediye kızdığım için kedi bana küsermi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kafes yukarda asılı olabilir ama üstüne atlayabilir. Çok dikkat etmeniz lazım. Ayrıca evet yüksek ses veya gürültü onları strese sokabilir. Mümkün mertebe sakın stressiz bir ortam sağlayalım 🙏🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Daha önce forumda yıllardır aynı evde duran, kedisiyle kuşu beraber yanyana büyümüş birinin bir anlık dalgınlıkla askıda asılı olan kafesteki kuşunu yaralı bulduğunu yaşadık malesef ve karnını yarmıştı kuşun. Lütfen gerekirse odanın kapısını kapatın kuş ve kedi farklı odalarda dursunlar. Sonu kötü olmasın :(

Üst Alt