• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kedimin ateşi yüksek

yavrukus

Aktif Üye
Büyük kedim kızgınlikta şuan camın yanında duruyordu seveyim dedim biraz ateşi var patileri çok sıcak kulak icide öyle kalbi çok hızlı atıyor ama mutlu yatakta yuvarlanıyor
Hasta gibi değil yani ateşini nasıl dusurucem birde bugün kusma hareketi yaptı sankj midesinde o nu rahatsız eden birşey var gibi @Demet bükay

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Büyük kedim kızgınlikta şuan camın yanında duruyordu seveyim dedim biraz ateşi var patileri çok sıcak kulak icide öyle kalbi çok hızlı atıyor ama mutlu yatakta yuvarlanıyor
Hasta gibi değil yani ateşini nasıl dusurucem birde bugün kusma hareketi yaptı sankj midesinde o nu rahatsız eden birşey var gibi @Demet bükay
Veteriner götürdünüz mü. Atesi varsa ve kusuyorsa. Sıkıntı vardır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tüy kusabilir, malt veriyor musunuz?
Ateş kızgınlık dönemine olduğu için olabilir, fakat kedilerime hiç denk gelmedim, veteriner ile görüşün

Bstadgzll

Aktif Üye
İştahı yerinde mi acaba ? Düzenli probiyotik ve malt takviyesi yapmanız gerek. Birde kızgınlık dönemlerinde stressten kusma davranışı gösterebiliyorlar bunun için sakinleştirici maltlar var antistress olarak satılıyor onlardan alabilirsiniz.

yavrukus

Aktif Üye
İştahı yerinde mi acaba ? Düzenli probiyotik ve malt takviyesi yapmanız gerek. Birde kızgınlık dönemlerinde stressten kusma davranışı gösterebiliyorlar bunun için sakinleştirici maltlar var antistress olarak satılıyor onlardan alabilirsiniz.
Hiç iştahlı değil zorla yediriyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet ciddi bir sorun var yaklaştığımızda kusucskmis gibi ses çıkarıyor yatıyor sabahtan beri
Evde yatırmayın veteriner hekim görsün lütfen, forumdan çare olmaz size, bağırsak düğümlenmesi mide sorunları, bakteri enfeksiyon olabilir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Muhtemelen enfeksiyon kapmış, veterinere götürün derim bir sürü sebebi var 🙏

Bstadgzll

Aktif Üye
Hiç iştahlı değil zorla yediriyorum
Eğer iştahi yerinde değilse muhtemelen enfeksiyon kapmıştır ve antibiyotik tedavisi görmesi gerekebilir. Veterinere gidip bir kan testi yaptırabilirsiniz. Enfeksiyon çıkmazsa muhtemelen kızgınlıktan dolayı iştah kesilmesi ve kusma yaşıyordur. Evde ateş bakmayı biliyorsanız bakabilirsiniz eğer bilmiyorsanız riske atmayın kan testinden önce veterinerde bir ateşine baktırın. 38.5 normal bir ateş oranıdır. 39-40 yüksek ateştir. Zaten ateşi varsa enfeksiyon oranı %99 dur buna göre tedaviye başlanır.

Sati

Paylaşımcı
Merhabalar,
Yaklaşık 20 yıl beslediğim (cennete uçtu), Kırma Maine Coon cinsi dişi bir kedim vardı, bebelikten bana gelmişti,
uzatmamayım bu kedi hiç çiftleşmedi, bahsettiğiniz şekilde yeme içmeden kesildi, kustu, gözleri akmaya başladı, 1-2 günde hızlıca zayıfladı derken veterine gittik, rahim kanseri olmuş hiç çiftleşmediği için olur dedi veteriner, acil ameliyatla bi 12 sene daha yaşadı, siz belirtmemişsiniz kediniz dişi mi onuda bilemiyorum ama hiç çiftleşti mi ?
Eğer benzer bi durum var ise rahimde oluşan urlar patlayıp yayıldığı anda kediniz ölecektir, zaman kaybetmeden veterine ulaşmanızı tavsiye ederim.
Umarım bu tarz bir durum söz konusu değildir.

Geçmiş olsun....

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Son durumu nedir

yavrukus

Aktif Üye
Kızgınlıktan çıktı iştahıda arttı sanırım kızgınlıktan dolayı ateşlenmesine neden oldu
Ve mama aldığım petshop büyük ihtimalle bana tarihi geçmiş mama verdi başka biryerden proplan aldım iştahlica yedi.konuya cevap yazan herkese binlerce kes teşekkür ederim.küçük yavrumada süt tozu biberon aldım 10 gram 100 ml ılık suya koyup 2 saatte bir içeriyorum ama su içiremiyorum su içmesi normalmi suyuda biberonla içirmeye çalışıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kızgınlıktan çıktı iştahıda arttı sanırım kızgınlıktan dolayı ateşlenmesine neden oldu
Ve mama aldığım petshop büyük ihtimalle bana tarihi geçmiş mama verdi başka biryerden proplan aldım iştahlica yedi.konuya cevap yazan herkese binlerce kes teşekkür ederim.küçük yavrumada süt tozu biberon aldım 10 gram 100 ml ılık suya koyup 2 saatte bir içeriyorum ama su içiremiyorum su içmesi normalmi suyuda biberonla içirmeye çalışıyorum
Düzelmesine sevindim, sütünü su ile yaptığınız için çok gerek kalmaz, şiringa ile ağzının kenarından yavaşça sıkabilirsiniz, mamaya geçince suyu kendi içer