• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! kedi sahiplenmek

kedi

Yeni Üye
merhaba
ben kedi alacağım internetten ama sokak kedisi tabiki para ile satın almaya karşıyım
fakat kedi 5 aylık erkek bize alışması zor olurmu onu sormak istedim @Demet bükay

Zeus

Müdavim
merhaba
ben kedi alacağım internetten ama sokak kedisi tabiki para ile satın almaya karşıyım
fakat kedi 5 aylık erkek bize alışması zor olurmu onu sormak istedim @Demet bükay
Kedi eğer sokaktaysa zamanla size alışan bir varlık kendisi 😊 öyle hooopp alayım hemen eve götüreyim yapamazsınız. Bir süre sokakta besleyip alıştırdıysanız zaten sizinle eve gelmeye hazırdır. Sosyal medyadan görüp sahiplenmeye karar verdiyseniz de eve geldiğinde biraz yabancılık çekecektir, yaşı ne olursa olsun. Kedi ve Köpekler 6 aya kadar hala yavru sayılırlar ama alışma süreçleri her hayvanın karakterine göre değişir. Kalacağı ortamı hazırladıysanız çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Fotoğrafı var mı acaba?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba
Merhaba İnternet den sokak kedisi dediğiniz sanırım TEKİR kedi😊
5 aylık bir can yaklaşık 2-3 hafta içinde tamamen alışır. Kediler sıcacık bir yuvası olduğunda hemen alışır, 5 ay, 1 yaş 5 yaş 10 yaş fark etmez😊
Biraz tedirgin olur saklanır önce bir odaya alın, yatak varsa kenarlarını kapatın altına kaçmasın (çıkmazlar) mamasını ve suyunu görebileceği bir yere bırakın, sizde yakınına oturun sakin sakin konuşun, istemezse yaklaşmayın isteyince o gelir, 10-15 gün içinde sevgi arsızı olur, minik oyuncak verin, top, bez oyuncaklar, zil, çok severler😊💓sevgi ile büyür ise tıslama, tırmalama ve hırçın olmazlar😊💓

Son düzenleme:

kedi

Yeni Üye
Ya bu çocuk çok güzel 😍 alınca ilk iş veterinere götürüp aşılarını, parazit damlasını, iç parazit ilacını yaptırın 🥰 güle güle de büyütün. Umarım şans getirir size. Çok oyuncu duruyor 😅
İç diş paraziti yapılmiş ama kediyi bir arkadaşına vermiş bugün almaya gitcektik dün konuşmustuk ama arkadaşina vermis

Zeus

Müdavim
İç diş paraziti yapılmiş ama kediyi bir arkadaşına vermiş bugün almaya gitcektik dün konuşmustuk ama arkadaşina vermis
Kısmet değilmiş, sokaklar yavru kedi dolu. Yavaş yavaş alıştırın kendinize alın birini

Zeus

Müdavim
İşte yok sokakta yavru kedi bulsam direk alicagimda yok
İnstagramda ilan sayfalarına bir bakın 😊 ben bu ara çok kedi gördüm. Yavru kedileri anneleri genelde kuytu yerlerde saklar biraz büyüyüp sütten kesilene kadar görmemeniz normal, sonrasında ortalıkta paytak paytak dolanıp sırnaşırlar. Bir kaç gün kedi beslemesi yaparsanız illa ki denk gelirsiniz kendini sevdiren uyumlu bir kediye.

kedi

Yeni Üye
İnstagramda ilan sayfalarına bir bakın 😊 ben bu ara çok kedi gördüm. Yavru kedileri anneleri genelde kuytu yerlerde saklar biraz büyüyüp sütten kesilene kadar görmemeniz normal, sonrasında ortalıkta paytak paytak dolanıp sırnaşırlar. Bir kaç gün kedi beslemesi yaparsanız illa ki denk gelirsiniz kendini sevdiren uyumlu bir kediye.
İnşaallah