• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kedi piresi sorunu 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Herkese iyi formlar. Malesef bilmeden bir hata yaptım. Sokakta yavru bir kedi buldum. 5 günlük civarı mecburen eve aldım. 1 saatten az durdu eve ama pireliymis. Malesef ki Gümüş şuan kaşınıyor. Vilmectin bu pireye iyi gelir mi? Normalde kuş kaşınmıyordu bugün kaşınmaya başladı. Bende huylandım açıkçası. Birde daha önceden vilmectin yapmıştım. Tekrar yapsam bir sorun olur mu?
(17 Mayısta yapmışım vilmectini)

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşa vilmectin yap geçer ama kedi de şuan önemli ona da ilaç kullanmalısın ne yaptınız kediyi 🤔

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bu pire muhabbetinde ben de kaşınmaya başlıyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Anladım. Ama mecburen bakmam da lazım ölüme terk edemem. Off çok arada kaldım. Bir hal çare bulmaya çalışacağım artık.
Tabii ki terk edilmez, belki şöyle bir şey yapılabilir yani kedinin olduğu odadan çıkınca üzerinize değiştirirsiniz kuşunuzun yanıma gitmeden. Zaten sütten kesildiğinde artık aşı yapılacak zamana gelmiş olur birkaç günde de atlatır

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kediyi görebilir miyim.veterinere götürdünuz mu?
Kedi bende değil ama fotoğrafını çekmiştim. (Küçük olan) Başka birinde şuan internetten süt anne buldum oraya verdim. 1 aylık olunca geri vercek bana kediyi. Verdiğim kişi götürmüş. Ama hiçbir şey yapmamışlar küçük olduğu için

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kuşu veterinere götürdüm dışkı tahlili yapıldı. İç paraziti de varmış. 2 hafta sonra kontrole gideceğiz. İç dış parazit yaptık. Gözünü dün çok kaşımış sabah kipkirmiziydi. Onun içinde bir ilaç verdiler. Ayrıca karaciğerde hafif ses geliyormuş o yüzden antibiyotik vermedi.

Ekli dosyalar

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Tabii ki terk edilmez, belki şöyle bir şey yapılabilir yani kedinin olduğu odadan çıkınca üzerinize değiştirirsiniz kuşunuzun yanıma gitmeden. Zaten sütten kesildiğinde artık aşı yapılacak zamana gelmiş olur birkaç günde de atlatır
Evet süt anne kabul etmezse mecburen o şekilde yapacağım artık.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kediyi belediyeye teslim ettim süt anne hastalandıgi için sütten tüm yavruları kestiler. 2 gündür ben bakıyordum ama bugün kötü olunca vermek zorunda kaldım. Onlar da yeni süt anneye vereceklermiş.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Asıl konuya geleyim. Bu kedide diş parazit vardı. Galiba anneden de hastalık bulaştı. Ben gümüş un yani kendi kusumun çantasında bakiyordum kediyi yatacağı zaman oraya koyuyordum. Şimdi o çantayı yıkasam sonradan gümüş için yine kullansam bir şey olur mu? Ic diş paraziti kuşa bulaşır mı çantadan? Yoksa direk çantayı atayım mı?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Asıl konuya geleyim. Bu kedide diş parazit vardı. Galiba anneden de hastalık bulaştı. Ben gümüş un yani kendi kusumun çantasında bakiyordum kediyi yatacağı zaman oraya koyuyordum. Şimdi o çantayı yıkasam sonradan gümüş için yine kullansam bir şey olur mu? Ic diş paraziti kuşa bulaşır mı çantadan? Yoksa direk çantayı atayım mı?
Bence bulaşma riski olabilir. Hiç o riske girmeyin derim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şahsen ben olsam atardım 🤷

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Direkt atayım o zaman