• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kedi kuşumun kanadını kırdı

Seval

Yeni Üye
Mu
Kanatlı uzmanı değilde kuşlardan anlayan bir veteriner olabilir. Bencede sarılsa iyi olurmuş. Bir tanıdığımın kuşu da kanadını kırdı. Üç hafta sargıda kaldı, düzeldi sonradan.
Kanatlıoilin d vitamini kullanın, gervit ve bt amin forte ile entrobac kullanmayı da ihmal etmeyin.

Kuşlar ve kediler aynı ortamda olmaması gerektiğini bir kere daha görmüş olduk. 😔
Muhtemelen dediğiniz gibi kuştan anlayan veteriner olabilir. İstanbul Kartaldayım.öneri hekim varsa ?

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Son düzenleme:

Seval

Yeni Üye
Kanatlı uzmanı değilde kuşlardan anlayan bir veteriner olabilir. Bencede sarılsa iyi olurmuş. Bir tanıdığımın kuşu da kanadını kırdı. Üç hafta sargıda kaldı, düzeldi sonradan.
Kanatlıoilin d vitamini kullanın, gervit ve bt amin forte ile entrobac kullanmayı da ihmal etmeyin.

Kuşlar ve kediler aynı ortamda olmaması gerektiğini bir kere daha görmüş olduk. 😔
Kağıthaneye gelebilir misiniz?
evet

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Ben 9 ay boyunca problem yaşamadım kedimin karakterini bilsem de tabiki güvenip pamugu disarida serbest bırakmadım. Kafesi şanslı ile göz teması seviyesindeydi rahatlıkla biri kafeste biri disarida ya da biri boxta diğeri serbest kalabiliyorlardi. Hic bir zaman zarar vermedi ha bu vermeyeceği anlamına gelmez. Dedigim gibi simdi toprak geldi yavru ve sağlıklı şanslı suanda onu tehdit olarak görüyor. O yüzdende evde bile bırakmıyorum suanda toprağı elle besleme yaptığım için. Biraz büyüyüp yem kırmaya başladığında kafesi odası alan düzeni buna göre ayarlanacak.Pamugu kabullenmisti Şanslı illaki bunada alışacak ama hayatta yalnız bırakmam.
Benim burda demek istediğim şey şu kediler köpekler gibi tamamen evcil değiller, itaatkâr da değiller doğalarında da çok iyi avcılardır. O yüzden uyarmak istedim.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İyi olur numarasını atarsanız . Şimdi instagram ve internetten de baktım. Numarasını arayıp randevu alayım .
Bu çocuğu direk Yiğit in dediği Vetform Gözde hocaya götürün.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, bende tecrübemi anlatayım ama benim düşüncem kesinlikle çocuğu muayeneye götürün🙏
Oğlum Map ben farkında olmadan -büyük ihtimalle kafesinin içinde- kanadını incitmişti hatta buraya ilk üye olduğum zaman sebebim buydu. Map'in kanadında bir problem vardı. Uçmakta zorlanıp düşüyordu. Kanadının kırık olabileceği aklımın ucundan bile geçmemişti ve forumda da incitmiş olabileceği söylenmişti ve vitamin vs önerilmişti. Yakın zamanda Şehmus Bey kanadının kırılmış olduğunu ve o şekilde de kaynamış olduğunu söyledi.. (Ben tabi kanadı problemli olduğu o süre zarfında Map'i dinlenmesi için bol bol kafesinde tutmuştum, vitaminlerini almıştım. Biz şanslıyız, Map'in kanadı kendi kendine kaynamış ve sanki hiç kanadı kırılmamış gibi uçabiliyor hala🙏 Ama o zaman biliyor olsaydım mutlaka kanatlı uzmanına götürür muayene ettirirdim.. Siz durumun farkındasınız, bence şansa bırakmayın, kanatlı uzmanı görsün, inşallah en kısa zamanda toparlanır🙏

Seval

Yeni Üye
Merhaba, bende tecrübemi anlatayım ama benim düşüncem kesinlikle çocuğu muayeneye götürün🙏
Oğlum Map ben farkında olmadan -büyük ihtimalle kafesinin içinde- kanadını incitmişti hatta buraya ilk üye olduğum zaman sebebim buydu. Map'in kanadında bir problem vardı. Uçmakta zorlanıp düşüyordu. Kanadının kırık olabileceği aklımın ucundan bile geçmemişti ve forumda da incitmiş olabileceği söylenmişti ve vitamin vs önerilmişti. Yakın zamanda Şehmus Bey kanadının kırılmış olduğunu ve o şekilde de kaynamış olduğunu söyledi.. (Ben tabi kanadı problemli olduğu o süre zarfında Map'i dinlenmesi için bol bol kafesinde tutmuştum, vitaminlerini almıştım. Biz şanslıyız, Map'in kanadı kendi kendine kaynamış ve sanki hiç kanadı kırılmamış gibi uçabiliyor hala🙏 Ama o zaman biliyor olsaydım mutlaka kanatlı uzmanına götürür muayene ettirirdim.. Siz durumun farkındasınız, bence şansa bırakmayın, kanatlı uzmanı görsün, inşallah en kısa zamanda toparlanır🙏
İnanın bir nebze olsun içim rahatladı. Çünkü bir çok kişi artık uçamayabilir fikrinde. Umarım bizim durumumuzda sizinki gibi mutlu biter.
Bizim kuşun kırığı eklemde gözüküyor, zor bir bölge. Yarın Vetform Gözde hanım bakacak , Şehmus bey ile de görüştük, çok ilgilendi yarın elle besleme için destek verecek. Sizin kuşun kanadı nerden kırıktı belli miydi? Bir de farkettikten ne kadar süre sonra tam uçmaya başladı?

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
İnanın bir nebze olsun içim rahatladı. Çünkü bir çok kişi artık uçamayabilir fikrinde. Umarım bizim durumumuzda sizinki gibi mutlu biter.
Bizim kuşun kırığı eklemde gözüküyor, zor bir bölge. Yarın Vetform Gözde hanım bakacak , Şehmus bey ile de görüştük, çok ilgilendi yarın elle besleme için destek verecek. Sizin kuşun kanadı nerden kırıktı belli miydi? Bir de farkettikten ne kadar süre sonra tam uçmaya başladı?
Vetform en çok önerilen kanatlı uzmanlarından biri, bizde de herhangi bir durum olursa gideceğim ilk durak orası olacak. Şehmus Bey'de çok ilgili ve özenlidir sağolsun🙏🏾hem Şehmus Bey'in ilgilenecek olması hem de Vetform'a gideceğinizi duymak mutlu etti😊 Map kanadını çok büyük ihtimalle kafesinin içinde kırdı diye düşünüyorum çünkü gözümü ondan ayırmam ben o dışardayken. Hiç duvara vs hani kendine zarar verecek şekilde çarpmadı, hiç görmedim. Bir akşam dışarı çıkardığımda doğru düzgün yükselemedi, uçmaya çalışsa sağlıklı şekilde konamıyordu, bir süre neredeyse hiç uçmayı istemedi. Benimde hiç gelmedi aklıma kırık olabileceği, düşük duruyordu ama kırık gibi görünmüyordu🙁. İncinmiş görünüyor denilince de birilerine gösterme fikri de oluşmadı, ciddi bir şey değil demek ki diye düşündüm. Bilsem gerçekten durmam, insan evladından farkı yok benim için :( zaten Şehmus Bey kırılıp kaynamış olduğunu söylediğinde içim parçalandı. Hala daha düşündükçe üzülürüm.. Kafesinde bir süre zaman geçirdi, ama ne kadar sürede nasıl toparladı hatırlamıyorum gerçekten. Dışarı çıkardığım zaman kendisi uçuş denemeleri yapıyordu. Ve bir gün bir anda eskisi gibi yüksek uçuş yaptı 🙏🏾 mesela normalde kanatları vücuduna yapışık gibi olması lazım ama bizimkinin kaynamış kanadı diğer kanadının üzerine çıkıyor bazen, makas gibi bir görüntü oluyor. Ama bu durum şuan ki sağlığını ve uçuşunu etkilemiyor maşallahı var🙏🏾❤

Son düzenleme:

Seval

Yeni Üye