• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Keçi boynuzu hk

efe1903

Tutkulu
Kurutulmuş keçi boynuzunu kuşların mamasına vs verebilirmiyiz verebilirsek nasıl veririz?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kurutulmuş keçi boynuzunu kuşların mamasına vs verebilirmiyiz verebilirsek nasıl veririz?
Keçi boynuzu unu, özellikle kuşları kızıştırmak için kullanılır. 1 kg mamaya 1 tatlı kaşığı civarında konulabilir. Haftada 1 kullanılabilir. Aşağıya internetten bulduğum kuşlar için faydalarını ekliyorum;

Protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko mineralleri ile A ,B, D ve E vitaminleri içerir.
Karaciğer ve bağırsak sağlığını destekler.
Cinsel isteği arttırır, doğal afrodizyak etkisi sağlar.
Vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar.
Doğal polifenol ve antioksidan barındırmasından dolayı kanseri önleyici etkisi olduğu düşünülmektedir.
Bağırsaklarda bağlayıcı bir etkisi olan keçiboynuzu tozu ishal tedavisine yardımcı olarak etkili sonuçlar vermektedir.
Vücuttaki suyun tutulmasını sağlayarak bağırsak içinde besinlerin hareket etmesine yardımcı olur.
Alerji oluşumları ve bir çok virüsün türemesini engellemektedir. Bunun sebebi ise keçiboynuzunda bulunan gallik asitlerin vücuttaki virüs ve bakteri üzerinde anstiseptik etki göstermesidir.
Yüksek değerde kalsiyum içerdiğinden kemik gelişimine yardımcı olur.

efe1903

Tutkulu
Keçi boynuzu unu, özellikle kuşları kızıştırmak için kullanılır. 1 kg mamaya 1 tatlı kaşığı civarında konulabilir. Haftada 1 kullanılabilir. Aşağıya internetten bulduğum kuşlar için faydalarını ekliyorum;

Protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko mineralleri ile A ,B, D ve E vitaminleri içerir.
Karaciğer ve bağırsak sağlığını destekler.
Cinsel isteği arttırır, doğal afrodizyak etkisi sağlar.
Vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar.
Doğal polifenol ve antioksidan barındırmasından dolayı kanseri önleyici etkisi olduğu düşünülmektedir.
Bağırsaklarda bağlayıcı bir etkisi olan keçiboynuzu tozu ishal tedavisine yardımcı olarak etkili sonuçlar vermektedir.
Vücuttaki suyun tutulmasını sağlayarak bağırsak içinde besinlerin hareket etmesine yardımcı olur.
Alerji oluşumları ve bir çok virüsün türemesini engellemektedir. Bunun sebebi ise keçiboynuzunda bulunan gallik asitlerin vücuttaki virüs ve bakteri üzerinde anstiseptik etki göstermesidir.
Yüksek değerde kalsiyum içerdiğinden kemik gelişimine yardımcı olur.
Vermiyeyim ozaman abla benim kuşlar zaten kızışmış.
Peki kuşlara karpuz vs verebilirmiyiz şeker var içinde zararı var herhalde?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Vermiyeyim ozaman abla benim kuşlar zaten kızışmış.
Peki kuşlara karpuz vs verebilirmiyiz şeker var içinde zararı var herhalde?
Karpuzu dilimlediğimizde, altta kalan beyaz kısmı veren kişiler var. O kısım çok şeker içermez. Ben hiç denemedim ama

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Keçi boynuzu tozu kızıştırmak için çok verdim ve karauzum çekirdeği tozu 👍 karpuz verebilirsin sindirim sistemi ve susuzluğa iyi gelir şekerli evet ama elektrolitten daha doğal 😂🙈