• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! [KATILIM BEKLİYORUM] Şuan hangi yemi kullanıyorsunuz?

Emre A.

Tutkulu
Ben bir konudan müzdaribim, bence herkes bu konudan müzdarip şöyle ki;

Türkiyedeki en iyi "kapalı paket" yem okey versele laga burda hem fikirizdir. Ben bu yemi kullanıyordum ki içindeki yulaf miktarı benim kuşları acayip bi tüye sokuyor ki yine tüydeler.

Şuan versele laga kullanmıyorum ama @Şehmus BAKIR abiden aldığım yem karışımıda versele lagadan olduğu için azaltmasına rağmen yulafı yine bu sorunu yaşıyorum.

Garden mix kullanıyordum pembe şeritli olanından ekstra aspur eklemesi yapıyordum bundan önce şayet içeriği eldeki malzemeye göre mi yapıyorlar nedir muhabbet kuşu yeminin içerisinde praket çekirdeği vs. oluyor. Bir aldığın paketteki içerik öbür ay alacağın paket arasında farklılıklar oluyor vs.

Yani kısacası benim yulafsız yeme ihtiyacım var.

Vallaha en sonunda kendi karışımımı yapacağım. Sizin yem karışımınız nedir? veya hangi kapalı paket yemi kullanıyorsunuz.

Katılım bekliyorum. @Levent T. abi özellikle senin nasıl bir karışım kullandığını merak ediyorum sende benim gibi inceliktesin bu konularda sanırsam.

+ olarak ekleme yapayım karışım hazırlayanlar diğer işte siyah darısıdır vs. yemde minumum oranda bulunan tohumları nasıl sağlıyorsunuz?

son olarak versele laga kullansamda olur fakat yulafla aspiri elemem lazım. bunun için kaç mm elek almam lazım.

yem hazırlayacaksamda karışım şöyle bir yem karışımı daha uygun olur gibi;
%40 ak darı
%20 aspur
%15 sarı darı
%15 kırmızı darı
%10 diğer darılar

Son düzenleme:

Emre A.

Tutkulu
Yem Karışımım:

%45 Aspur
%20 Ak Darı
%20 Japon Darısı
%7,5 Sarı Darı
%7,5 Ayıklanmış Kızıl Darı

Yulafı ayrı veriyorum ödül olarak ya da tüy döneminde artı olarak haftada iki çay kaşığı kadar...
kendin mi karıştırıyorsun abi pmbden herhalde tohumlar?

birde dal darıyı ayrı vermiyor musun?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

ibanez_022

Aktif Üye
Yem Karışımım:

%45 Aspur
%20 Ak Darı
%20 Japon Darısı
%7,5 Sarı Darı
%7,5 Ayıklanmış Kızıl Darı

Yulafı ayrı veriyorum ödül olarak ya da tüy döneminde artı olarak haftada iki çay kaşığı kadar...
Japon darısı hariç bu tarz bir karışım yapıyorum ben de, yulafı da arada bir ayrı olarak az miktarda veriyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
elendik abi bizim dişi aspuru yemiyor

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hobi m006 kullanıyorum. Memnunum, tozsuz, temiz. içerik:
%50 sade kanarya yemi
%25 sarı darı
%25 ak darı
Chiconun da 50 aspur, 50 darı karışımı vardı geçen sene. (60-40 da olabilir, tam hatırlayamadım) o da güzel bir yemdi ama artık chico yem çıkarmıyor.
Üretim zamanı Haftada 1 gün sağlık tohumu , 1.gün yulaf, 1 gün mama (katkı ve yağlarla birlikte)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben uzun zamandır karışımı kendim yapıyorum. Şu an kullandığım yem içeriği;

%40 aspur
%30 akdarı
%10 kızıl darı
%10 japon darı
%10 siyah darı

Mert.

Eski Forumcu
Ben petshop aldığım yemi kullanıyordum cuma günü Şehmus abiden sipariş ettim bugün mesaj geldi dağılıma çıktı diye onu kullanmaya basliyacam guik pembe poşet kullanıyorum arada yem olarak

erenunl

Müdavim
Mamaist'den aldığım yemi kullanıyorum açıkçası site ilk açıldığından beri oradan alıyorum ne tozlanma nede başka bir sorun gördüm gayet memnunum oradan alabilirsiniz Şehmus abi de baya yardımcı oluyor

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben de mamaist yem kullanıyorum, kullanmaya başladığımda dışkıların ideal kıvama geldiğini farkettiğimden beri çok memnunum. Bi tek yulaf derdimiz var bizim de maviş önce yulafları yediği için ben de ayıklamaya başladım 🫤 önüne 1 kilo yem koysam yarım saat içinde bi tane yulaf kalmamış olur yani öyle söyleyim. Bi dahaki sefere yulafsız karışım alıcam.

Emre A.

Tutkulu
Mamaist'den aldığım yemi kullanıyorum açıkçası site ilk açıldığından beri oradan alıyorum ne tozlanma nede başka bir sorun gördüm gayet memnunum oradan alabilirsiniz Şehmus abi de baya yardımcı oluyor
Konuyu okumadan yorum yaptınız sanırsam.

Üst Alt