• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Karında kist ve karaciğer büyümesi

siddik1907

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
22 Haz 2025
Merhaba arkadaşlar kuşum sıddık 4.5 yaşında. 4 yıldır uçamıyor. Bi süre önce karnında şişlik oluşmaya başladı biz de uçamadığı için yağlanmaya bağladık. SOnrasında bu şişlik kanamaya başladı ve kuş halsiz keyifsiz oldu. Veterinere götürdük. Karnında kist ve karaciğer büyümesi olduğu söylendi. Fotoğraflardaki ilaçları bi süre kullandık 1 hafta sonra kontrole gittik tekrar röntgen çekildi biraz küçüldüğü söylendi karaciğerin. Bu süre zarfında Sıddık biraz hareketlendi gözü açılmış gibiydi. Kitle kanamıyor. Geçen hafta yine kontrole gittik küçülme yok. İlaçlara devam ediyoruz ama 2 gündür Sıddık artık sağ ayağına basamıyor gibi ayağını havada tutuyor. Bazen basıyor ama sekiyor bazende. L Carniteine ve Silybum ilacını sabah 3 aksam 3 damlaya çıkarttı. Korkuyorum acaba ilaçlar mı dokunuyorum yavruma. Şuan tünekten aldım düz zeminde tutuyorum. Yem yemiyor şırıngada mama ve su veriyorum. Tekrar aynı yerede götürmek istemiyor gibiyim ama. Elim kolum bağlandı. Bi de bugünkafasını yukarıya kaldırıyor ağzını açıp sanki nefes alamıyor gibi mi korkuyorum iyice kaybederim diye. Karaciğer ve kitle bası mı yapıyor ne yapacağım İstanbulda öneriniz var mı
.WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 00.33.53_2bfaf9eb.jpgWhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 00.33.53_e1c3d63b.jpgWhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 00.35.57_2b823390.jpg

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Sabah 3 Akşam 3 Takviye Ağır Gelir. Normali Sabah 1 Akşam 1 Damladir. Hekimin Verdiği İlaçlar Çok Fazla benim Fikrim Bunlar Bile Karaciğeri Yorar. Kaç Gram Biliyor musunuz ?

siddik1907

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Sabah 3 Akşam 3 Takviye Ağır Gelir. Normali Sabah 1 Akşam 1 Damladir. Hekimin Verdiği İlaçlar Çok Fazla benim Fikrim Bunlar Bile Karaciğeri Yorar. Kaç Gram Biliyor musunuz ?
Ben de nedense böyle düşündüm.Vet'e gittiğimizde 47 gramdı. 3 gün önce 58 gram çıktı VET bana biraz kilo vrmesi lazım dedi. 2 gündür yemden kesildi bugün 50 gr.

Dün hiç ilaç vermedim korktum. Bugün sadece akşam 1 l carnitine 1 silybum verdim :(

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Ben de nedense böyle düşündüm.Vet'e gittiğimizde 47 gramdı. 3 gün önce 58 gram çıktı VET bana biraz kilo vrmesi lazım dedi. 2 gündür yemden kesildi bugün 50 gr.

Dün hiç ilaç vermedim korktum. Bugün sadece akşam 1 l carnitine 1 silybum verdim :(
Veteriner Yaglanmaya Bağladı Sanirim Şişliği. İlaçlar Ishtahsizlik Yapıyordur. İyi Yapmışsınız Zayıflamış Birden Çünkü. Başka Bir Hekimde Görüşü İyi Olur Aslinda.Bir Sürü İlaç Verilmiş. Dozlarıda Yüksek. Yağ Yakıcı Ve Karaciger Koruyucu Olarak Hepecarnitol Önerebilirim. Bir Sürü İlaç Kullanmak Zorunda Kalmazsınız. İstahsizlikta Yapmaz. Ben Aylarca Çocuklarımda Kullanmıştım.

siddik1907

Yeni Üye
Veteriner Yaglanmaya Bağladı Sanirim Şişliği. İlaçlar Ishtahsizlik Yapıyordur. İyi Yapmışsınız Zayıflamış Birden Çünkü. Başka Bir Hekimde Görüşü İyi Olur Aslinda.Bir Sürü İlaç Verilmiş. Dozlarıda Yüksek. Yağ Yakıcı Ve Karaciger Koruyucu Olarak Hepecarnital Önerebilirim. Bir Sürü İlaç Kullanmak Zorunda Kalmazsınız. İstahsizlikta Yapmaz. Ben Aylarca Çocuklarımda Kullanmıştım.
Dediğiniz ilaca bakacağım. Kuş veterineri bulmak çok zor. Bende ne yapacağımı şaşırdım. Bahsettiğiniz ilaç karaciğer küçülmesine yardımcı olur mu?

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
İstanbulda aslında var. Ataşehir Hayvan Hastanesi iyi Anlamda Duyumlar Aldım. İstanbul Hayvan Hastanesi Var O da Ataşehir E5 İn Orada. Evet Yağ Yakıcı İlaç. Takviye Daha Doğrusu. Karacigeride Küçültür Yağ Yaktığı İçin.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba eğer iç organda karaciğerde kitle varsa maalesef bacak sinirlerine baskı yapabilir, elinizde röntgen görüntüsü var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba karaciğerde kitle yok. Göbek bölgesinde şişlik var. Röntgen görüntüsü malesef yok… gece uyuyamıyorum bu saat oldu gidip sürekli bakıyorum kuzuma
Başka organda da olabilir, yine de kilosu var kitle iyi huylu mu yoksa kötü mü bunu ancak röntgenden veya ultrasondan anlaşılabilir, Ezgi abla hepacarnitol önermiş ki en iyisi de kilo vermek ve karaciğerdeki yağlanma için o bu nedenle ben de onu öneririm 🌸

siddik1907

Yeni Üye
Başka organda da olabilir, yine de kilosu var kitle iyi huylu mu yoksa kötü mü bunu ancak röntgenden veya ultrasondan anlaşılabilir, Ezgi abla hepacarnitol önermiş ki en iyisi de kilo vermek ve karaciğerdeki yağlanma için o bu nedenle ben de onu öneririm 🌸
teşekkür ederim o ürünü araştıracağım. 2 defa röntgen çekildi bu süre zarfında olsa söylerdi sanırım vet.. inşallah öyle bişey değildir

siddik1907

Yeni Üye
Ayağı böyle şişiyor. Bu karaciğerden değilde düşme ile kaynaklı gibi. Arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım çalışıyorum bir yandan. Dışkı rengide bu şekilde.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ayağı böyle şişiyor. Bu karaciğerden değilde düşme ile kaynaklı gibi. Arkadaşlar ne yapacağımı şaşırdım çalışıyorum bir yandan. Dışkı rengide bu şekilde.
Geçmiş olsun
Bacağında kangren başlangıcı var acil veteriner hekim görmeli

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Benim tahminim böbrek yetmezliği de var bu minikte, detaylı araştırılması lazım 🙏🌸

siddik1907

Yeni Üye
Ayağındaki Bu Morluk Karaciğer Kaynaklida Olabilir. Başka Bir Hekime Gidin Mutlaka 😔 Dualarım Onunla 🙏
Allah razı olsun sizden de. Şimdi veterinere götürdüm ayağı enfeksiyon olmuş. Biraz sıktılar ilaç verdiler. Röntgende çektirdim ekte gönderiyorum. Yeni ilaç yazdılar ayağı içinde.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Allah razı olsun sizden de. Şimdi veterinere götürdüm ayağı enfeksiyon olmuş. Biraz sıktılar ilaç verdiler. Röntgende çektirdim ekte gönderiyorum. Yeni ilaç yazdılar ayağı içinde.
Klorheksidin önerim crystalin animal health sprey olur kullanımı da kolay trendyoldan alın her zaman elinizin altında dursun iltihaba çok iyi geliyor 🌸

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Sizden de Allah Razi Olsun. Çok Güzel İlgileniyorsunuz. Karaciger İçin Deve Dikeni Unu Hepimiz Kullanıyoruz. Zararı Olmaz Diye Açıklama Yapmak İstedim. Yemine Yarım Çay Kaşığı Ekleyin 1 Gün dursun Yeminde. Haftada 2 Ekliyorum Bende. O Şekilde Yeminde Yesin. İlaç Çok alıyor En Azından Karaciğeri doğal olarak toparlayalım. İlaçlar İçin Ventolini çok Dikkatli Kullanin. Kalp Ritmi Hızlandırsa O An Sonlandirin Lütfen. Geçmiş Olsun. 🌸 Dualarım Hep Onunla Olacak. Rabbim Sifa Versin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun, enfeksiyon zamanla hücre ölümü ve kangren oluştururdu, çok mutlu oldum tedaviye de başladınız, inşallah biran evvel iyileşir😊🤲