• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

karın ve popo şişliği

muhabbetkususevdam

Yeni Üye
Merhabalar, 4 yaşında dişi bir muhabbet kuşum var. 2 yıl önce art arda kuluçkaya girdi ve o günden beri yağlanması vardı. Bazen azalıp bazen büyüse de kısmen normal boyutlardaydı. Ceresinin kahverengi olduğunu gördüğümde kaynaklar kızışma olduğunu söylüyor fakat 6 7 ay süren bir cere kalınlaşması ve kahverengiliği var. Hafif olan popo şişmesi son 2 haftadır arttı, şuan etini görebiliyorum. Karın şişlikliği de var. Bu durum için internete baktığımda ur lipom ya da yağ olduğunu söylüyor ama eti hafif koyu bir pembe renginde. yani yağ da yok. elimi poposuna koydugumda yumuşak ama sadece içeride bir şey nefes alış verişiyle pıt pıt atıyor gibi. ne olduğunu da çözemiyorum. daha önce kuş kaybım olduğu için kendim ilaçla işleri kötüleştirmek istemiyorum. bunun sebebi ne olabilir? kafeste 5 kuşum var. büyük bir kafes. bir erkek çocuğu onunla çiftleşmek istiyor ama kuşum çiftleşmiyor. son zamanlarda ceresinin kalınlaştığını gözlemliyorum. lütfen yardımcı olur musunuz20220923_213338-min.jpg20220923_213338-min.jpg20220923_213734-min.jpg20220921_220756-min.jpg

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Merhabalar, 4 yaşında dişi bir muhabbet kuşum var. 2 yıl önce art arda kuluçkaya girdi ve o günden beri yağlanması vardı. Bazen azalıp bazen büyüse de kısmen normal boyutlardaydı. Ceresinin kahverengi olduğunu gördüğümde kaynaklar kızışma olduğunu söylüyor fakat 6 7 ay süren bir cere kalınlaşması ve kahverengiliği var. Hafif olan popo şişmesi son 2 haftadır arttı, şuan etini görebiliyorum. Karın şişlikliği de var. Bu durum için internete baktığımda ur lipom ya da yağ olduğunu söylüyor ama eti hafif koyu bir pembe renginde. yani yağ da yok. elimi poposuna koydugumda yumuşak ama sadece içeride bir şey nefes alış verişiyle pıt pıt atıyor gibi. ne olduğunu da çözemiyorum. daha önce kuş kaybım olduğu için kendim ilaçla işleri kötüleştirmek istemiyorum. bunun sebebi ne olabilir? kafeste 5 kuşum var. büyük bir kafes. bir erkek çocuğu onunla çiftleşmek istiyor ama kuşum çiftleşmiyor. son zamanlarda ceresinin kalınlaştığını gözlemliyorum. lütfen yardımcı olur musunuzEkli dosyayı görüntüle 32900Ekli dosyayı görüntüle 32900Ekli dosyayı görüntüle 32901Ekli dosyayı görüntüle 32899

Hocam merhabalar kulucka Sonrasında dikkat etmediğiniz için. Kuşların 4 dönemi beslenmeye dikkat edilmediği için (trigliserid)olmuş muhtemelen kuşunuz. Yaşlı olması birşey değiştirmez. Kuşlar yaşları ilerledikçe daha verimli başarılı üretimler gerçekleştirilir.

Lipom olsa tek bir kitle olurdu ve daha büyük olurdu veya ben göremedim tam olarak bu kuşu büyük bir kafese alın ve diyeti çeşitlendiriniz.

Bu yağ alınması ve atılması kolaydır. Jelimsi bir tabakadır. Alınması ve atılması kolaydır. Genel olarak ihtiyacı olan büyük bir kafes ve enerji enerji olmadan bunu yakamaz geçmiş olsun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence kuşu kanatlı uzmanina götürün neden diyeceksiniz
1- gaga ve ayaklara dikkatlice baktığımda karaciğerde yağlanma ve zedelenme belirtisi vermiş
2-Gogus kısmındaki o şişlik baskı yaptığında ciğerlere nefes alışverişleri yavaşlar bu durum ilerledikçe kuşa istediğiniz kadar Spor yaptırın erimez
3-Popodaki şişlik yağ ve sindirim sistemini yavaşlatır bu yüzden önerim iyi bir kanatlı uzmanina götürmeniz ve yapılacak analizlerden sonra bitkisel ilaçlarla tedavisi mümkündür
Sindirim sisteminin çalışması gerekir bunun içinde bitkisel beslenme ve mineraller alması uygundur

Bu kuşun artık spor yapabileceğini düşünmüyorum çok fazla yağlı uçabilecek durumda değil eğer peşinde gezerseniz hareket etmesi için bu seferde nefes darlığı ve sonrası ciğerlerin sıkışma sebebi kötü sonuçlar..

muhabbetkususevdam

Yeni Üye
Bence kuşu kanatlı uzmanina götürün neden diyeceksiniz
1- gaga ve ayaklara dikkatlice baktığımda karaciğerde yağlanma ve zedelenme belirtisi vermiş
2-Gogus kısmındaki o şişlik baskı yaptığında ciğerlere nefes alışverişleri yavaşlar bu durum ilerledikçe kuşa istediğiniz kadar Spor yaptırın erimez
3-Popodaki şişlik yağ ve sindirim sistemini yavaşlatır bu yüzden önerim iyi bir kanatlı uzmanina götürmeniz ve yapılacak analizlerden sonra bitkisel ilaçlarla tedavisi mümkündür
Sindirim sisteminin çalışması gerekir bunun içinde bitkisel beslenme ve mineraller alması uygundur

Bu kuşun artık spor yapabileceğini düşünmüyorum çok fazla yağlı uçabilecek durumda değil eğer peşinde gezerseniz hareket etmesi için bu seferde nefes darlığı ve sonrası ciğerlerin sıkışma sebebi kötü sonuçlar..
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim, maalesef ki suan ailemin maddi durumundan ötürü kuşumu götürecek bir konumda degilim. (ögrenciyim.) eğer sizin onerebileceginiz bir ilac vb. varsa kesinlikle temin ederim. Antalyada yaşıyorum, bölgede bulunan kuş veterineri benim bütçemin çok çok üstünde. Evde tedavi edebilecegim onerebileceginiz bir ilacla bir yolu var mı acaba?

Son düzenleme:

muhabbetkususevdam

Yeni Üye
Hocam merhabalar kulucka Sonrasında dikkat etmediğiniz için. Kuşların 4 dönemi beslenmeye dikkat edilmediği için (trigliserid)olmuş muhtemelen kuşunuz. Yaşlı olması birşey değiştirmez. Kuşlar yaşları ilerledikçe daha verimli başarılı üretimler gerçekleştirilir.

Lipom olsa tek bir kitle olurdu ve daha büyük olurdu veya ben göremedim tam olarak bu kuşu büyük bir kafese alın ve diyeti çeşitlendiriniz.

Bu yağ alınması ve atılması kolaydır. Jelimsi bir tabakadır. Alınması ve atılması kolaydır. Genel olarak ihtiyacı olan büyük bir kafes ve enerji enerji olmadan bunu yakamaz geçmiş olsun
Şehmus hocanin dedikleri şeylerin disinda nasil cesitlendirebilirim? Kafes icin ailemle gorustum en kisa zamanda alicaz

Melike C.

Aktif Üye
Meehaba aynı sorun mu çok bilemiyorum ama benim 4 yaşımdaki erkek kuşumdada lipom sorunu oldu . Hatta bir gece durduk yerde yere düşüp kalkamayınca farkettim şişliği . Hemen ertesi günü veterinere gittik. Ben izmir de yaşıyorum ve burda kuşlara bakan çok çok iyi bir veterinerimiz var . Hemen tedaviye başladık. 6 tane ilaç kullanıyoruz ,
Antibiyotik
Amino asit
L carnitine
Homeopatik
Bağışıklık güçlendirici
Probiyotik toz

Hepsini suyuna koyuyorum . Çok şükür baya topladı . Yem olarakda evdeki ambalajlı yemi bırakıp bildiğimiz sade muhabbet kuşu yemi, kanarya yemi ve yulaf tohumunu vermemi söyledi . Yulaf ve kanarya yemi önürünün 1/6 sı oranında kullanıyoruz . Belki yaedımı olur sizede. Çok geçmiş olsun

Mert.

Eski Forumcu
Meehaba aynı sorun mu çok bilemiyorum ama benim 4 yaşımdaki erkek kuşumdada lipom sorunu oldu . Hatta bir gece durduk yerde yere düşüp kalkamayınca farkettim şişliği . Hemen ertesi günü veterinere gittik. Ben izmir de yaşıyorum ve burda kuşlara bakan çok çok iyi bir veterinerimiz var . Hemen tedaviye başladık. 6 tane ilaç kullanıyoruz ,
Antibiyotik
Amino asit
L carnitine
Homeopatik
Bağışıklık güçlendirici
Probiyotik toz

Hepsini suyuna koyuyorum . Çok şükür baya topladı . Yem olarakda evdeki ambalajlı yemi bırakıp bildiğimiz sade muhabbet kuşu yemi, kanarya yemi ve yulaf tohumunu vermemi söyledi . Yulaf ve kanarya yemi önürünün 1/6 sı oranında kullanıyoruz . Belki yaedımı olur sizede. Çok geçmiş olsun
Eski konuları canlandırmayalim
iyi günler

Üst Alt